Tumblr lÀgger till intÀktsdelning i YouTube-stil för sina bloggare

Tumblr lÀgger till intÀktsdelning i YouTube-stil för sina bloggare

Tumblr gjorde ett tyst meddelande igÄr: De tillÄter anvÀndare att tjÀna pengar pÄ annonser som kommer att lÀggas till deras bloggar. Microblogging-webbplatsen kommer att starta processen genom att införa annonser pÄ alla bloggar, med en opt-out-knapp tillgÀnglig i instÀllningarna, frÄn och med imorgon. Alla bloggförfattare som registrerar sig i Tumblrs partnerprogram kommer att fÄ ett belopp som fortfarande ska faststÀllas. Webbplatsens personal erbjöd en FAQ om introduktionen av Tumblrs intÀktsdelningsmodell:

”Vi rĂ€knar fortfarande ut alla detaljer i partnerprogrammet och arbetar med betalningssystemet. Allt vi kan sĂ€ga just nu Ă€r att vi planerar att starta ett partnerprogram nĂ„gon gĂ„ng under 2016. Det Ă€r vĂ€rt att notera att du inte kan tjĂ€na pengar förrĂ€n du registrerar dig hos partnerprogrammet – som kommer. ”

Tidigare kunde bloggare som försökt tjĂ€na pengar bara anvĂ€nda ett annonsprogram öppet för alla, som Google Ads, genom en involverad process för att lĂ€gga till kod till sin blogg för hand. De som anvĂ€nder internet pĂ„ mobilen – vilket Ă€r de flesta – skulle sannolikt anvĂ€nda Tumblrs app istĂ€llet. VĂ€rre Ă€r att anvĂ€ndare som Ă€r inloggade i Tumblr pĂ„ sina stationĂ€ra datorer kan besöka vilken Tumblr som helst via ”instrumentpanelen”, ett flöde med inlĂ€gg och bloggar som Ă€r lĂ€ttare att snabbt navigera Ă€n varje Tumblrs offentliga hemsida.

Nu, för första gÄngen, kommer anvÀndarna att kunna dra nytta av annonser i Tumblrs app och pÄ Tumblrs instrumentpanel.

Tumblrs intÀktsdelningsmodell har fortfarande inte förklarat hur stor andel av annonsintÀkterna som kommer till anvÀndarna, eller om annonser kan anpassas för olika demografier. Att lÀgga till en opt-out snarare Àn en opt-in Àr sÀkert att irritera anvÀndare. Att lÄta bloggare dra nytta av sitt eget arbete Àr fortfarande mer Àn plattformar som Facebook eller Twitter för nÀrvarande tillÄter, och det Àr ett naturligt sÀtt att vÀxa en hÀlsosam onlinegemenskap. Facebook-Àgda Instagram har till och med diskuterat med en form av inkomstdelning nyligen.