TvÄ nya alltid anslutna Samsung 2-i-1-enheter finns nu i USA

Samsung Chromebook Plus V2

Samsung har lanserat ett par nya 2-i-1-enheter i USA som ger LTE-anslutning till anvÀndare som behöver alltid pÄkopplade, alltid anslutna mobila datorer, men inte nödvÀndigtvis vill skicka ut en premiumbÀrbar dator.

De tvÄ enheterna Àr Samsung Chromebook Plus V2 och Galaxy Book2, med den förra en variant av Chromebook Plus som Samsung slÀppte i sommar som inkluderar LTE som ett nytt tillskott. Den finns tillgÀnglig idag för 599,99 USD pÄ Samsung.com, samt i Best Buy- och Verizon-butiker.

Samsung sÀger att denna premium Chromebook Àr perfekt för anvÀndare som Àr beroende av internetbaserade appar och tjÀnster för att strömma musik och videor och för att utföra vardagliga uppgifter. Den drivs av en Intel Celeron-processor och levereras med en inbyggd penna som aldrig behöver laddas. Du fÄr ocksÄ fram och bakÄtvÀnda kameror samt en 12,2-tums FHD WUXGA LED-skÀrm.

Galaxy Book2 körs under tiden pÄ den mobila datorplattformen Qualcomm Snapdragon 850 och har det som Samsung sÀger Àr ett batteri med flera arbetsdagar som rÀcker upp till 20 timmar. Book2 levereras ocksÄ med ett komplett tangentbord och S Pen och har en 12-tums Super AMOLED-skÀrm, tillsammans med möjligheten att synkronisera din telefon för att fÄ aviseringar i realtid via Samsung Flow.

Samsung Galaxy Book2 Àr tillgÀnglig idag pÄ AT&T, Microsoft.com och Samsung.com för $ 999,99, och det kommer att finnas tillgÀngligt pÄ Sprint och Verizon senare denna mÄnad.

“Genom att bygga ut vĂ„r 2-i-1-portfölj och lĂ€gga till LTE-anslutning, ser vi till att konsumenterna kan hĂ„lla kontakten pĂ„ den mobila datoranordningen som Ă€r perfekt för dem att fĂ„ mer gjort och uttrycka sin kreativitet”, sĂ€ger Alanna Cotton, Senior Vice President och General Manager pĂ„ Samsung Electronics America.

I ett nyligen publicerat blogginlÀgg för Samsung förklarade Cotton att företaget ser efterfrÄgan pÄ Chrome OS fortsÀtter att vÀxa, och dÀrmed den fortsatta uppbyggnaden av sin portfölj med nya Chromebooks, bland andra alternativ. Tillsammans med det anser företaget att enheter som dessa Àr sÀrskilt perfekta för konsumenter som vill vara alltid anslutna och inte vill behöva oroa sig för att jaga efter en Wi-Fi-signal i nÀrheten. De passar ocksÄ konsumenter som vill ha en bÀrbar dator som startar upp nÀstan omedelbart, har inbyggt antivirusskydd och fungerar som en kompetent pipeline för de webbaserade appar och tjÀnster de vill ha och behöver.