Twitter-appen för Mac Àr instÀlld pÄ att ÄtervÀnda tack vare Apples Project Catalyst

Twitter-anvÀndare kan nu

“Den dedikerade skrivbordsappen avbröts för ungefĂ€r ett Ă„r sedan, möjligen pĂ„ grund av problem kring effektivisering av underhĂ„llsprocessen”

Twitter tar snart tillbaka sin dedikerade app för macOS till Apples stationÀra datorer tack vare Project Catalyst. Appen kördes pÄ macOS konsekvent ett tag, men Twitter avbröt den för ungefÀr ett Är sedan, utan att nÀmna nÄgon sÀrskild anledning. Nu, piggybacking pÄ Apples WWDC 2019-meddelanden, Àr appen tillbaka. Det Àr fortfarande tveksamt om vilken typ av engagemang och anvÀndarbas som den dedikerade appen sÄg nÀr den fanns tidigare, men en infödd app Àr alltid vÀlkommen.

FrÄn vad Twitter har avslöjat verkar det som om macOS-appen byggdes pÄ en helt annan kodstruktur frÄn sin iOS-app. Som ett resultat krÀvde det ett separat underhÄllsteam för att aktivera korrigeringsfiler och regelbundna firmwareuppdateringar. Med tanke pÄ plattformens karaktÀr, slutar de flesta av dess anvÀndare alltid att logga in frÄn sin mobilapp, medan de pÄ skrivbordet ger Twitter frÀmsta betoning pÄ sin universella webbapp, som Àr mer mÄngsidig och tÀcker ett större antal plattformar.

Twitter-logotyp 1

Som ett resultat sÄg Twitter möjligen inte nÄgot vÀrde i att fortsÀtta appen pÄ macOS för en betydligt mindre anvÀndarbas. Nu, med Apples nya Project Catalyst för macOS Catalina, kommer Twitter att kunna anvÀnda iOS: s kodbas för att bygga skrivbordsversionen av appen, samtidigt som man lÀgger till funktioner frÄn sin mobilapp som mörkt lÀge, inbyggda meddelanden, anvÀndning av flera fönster och Mer. Twitter kommer ocksÄ att kunna rulla ut snabbare sÀkerhetsuppdateringar och uppdateringar, efter behov.

Detta Ă€r ett av de första tillfĂ€llena av att se Project Catalyst i aktion, som syftar till att överbrygga klyftan mellan mobila och stationĂ€ra plattformar för utvecklare. Detta fungerar till förmĂ„n för bĂ„da sidorna – utvecklare kommer att behöva göra mindre anstrĂ€ngningar för att bygga och underhĂ„lla separata appar för olika plattformar, medan företaget ocksĂ„ fĂ„r ge omfattande appstöd för alla sina plattformar.