Twitter debuterar ljud-tweets som ingen bad om

Twitter debuterar ljud-tweets som ingen bad om

Vem behöver ljud-tweets?

I en bransch som har anvÀnt video som framtiden i flera Är verkar Twitters tillÀgg av en fristÄende ljudfunktion förvirrande. NÀr allt kommer omkring finns ljud-tweets i en eller annan form över hela branschen via videofiler med stillastÄende bilder, vilket i princip Àr vad den hÀr funktionen gör. Och Twitter uttalande om varför de lÀgger till det heller inte kasta mycket ljus pÄ saken.

”Ibland rĂ€cker inte 280 tecken och vissa konversationsnyanser gĂ„r förlorade i översĂ€ttning”, skrev Maya Patterson och RĂ©my Bourgoin pĂ„ Twitter i blogginlĂ€gget. “SĂ„ frĂ„n och med idag testar vi en ny funktion som ger en mer mĂ€nsklig touch till vĂ„rt sĂ€tt att anvĂ€nda Twitter – din egen röst.”

Att lÀgga till funktioner för att lÀgga till funktioner Àr en gammal tradition för teknikindustrin, sÀrskilt inom sociala medier, sÄ flytten Àr lÄngt ifrÄn överraskande. Men med tanke pÄ den nationella diskussionen som pÄgÄr för nÀrvarande och Twitters historia av passivitet i trakasserier, verkar flytten i bÀsta fall dÄligt tidsbestÀmd och i vÀrsta fall medvetet okunnig.

Twitter och trakasserier

LÄt oss vara Àrliga, idén att ljud-tweets kommer att anvÀndas för allt mer vÄldsam trakasserier Àr skrattretande. Visst, folk kommer att njuta av nyheten de första veckorna, men nÀr det försvinner kommer troll att belönas med ett annat verktyg i deras verktygsbÀlte av aggression. Och det Àr problemet.

En rapport frĂ„n Amnesty International 2017 – en av de största studierna om Ă€mnet som tĂ€cker hundratusentals tweets – visade att 1,1 miljoner krĂ€nkande tweets skickas till kvinnor pĂ„ Ă„rsbasis, vilket ger i genomsnitt en krĂ€nkande tweet var 30: e Ă„r. sekunder.

Enkelt uttryckt, nÀr det gÀller tillÀggsfunktioner pÄ Twitter, vÀntar vÀrlden fortfarande med sluten andedrÀkt pÄ en heltÀckande lösning pÄ den skenande trakasserier som finns pÄ hela webbplatsen. Företaget har visserligen vidtagit mer anmÀrkningsvÀrda ÄtgÀrder Àn, sÀg Facebook, men Jack Dorsey kommer att behöva göra mer Àn att ta stÀllning till falska politiska annonser för att utrota de mÄnga problemen som plÄgar plattformen för sociala medier.