Twitter för iOS kan snart lÀgga till inbyggt Live Photos-stöd

Twitter-anvÀndare kan nu

“En socialmedieforskare snubblade över koden i Twitters iOS-app som till synes lĂ€gger till inbyggt stöd för att konvertera Live Photos till GIF”

Twitter kan testa en ny funktion som lÄter sina anvÀndare pÄ iOS-enheter direkt dela Live Photos pÄ mikrobloggtjÀnstplattformen. Sociala medieforskare Matt Navarra, som Àr kÀnd för att avslöja nya och kommande funktioner genom att dechiffrera koder i applikationer, uppgav att den senaste versionen av Twitter för iOS-appen innehÄller kod som, nÀr den vÀl Àr aktiverad, kan tillÄta att Live Photos omedelbart konverteras till GIF. och samtidigt lÀggas ut pÄ mediet.

Navarras kod Àr verkligen sant, men det garanterar ingenting. SÄ vitt vi vet har Twitter inte lanserat den hÀr funktionen ens som en beta för anvÀndarna, Àven om att publicera Live Photos pÄ iOS som GIF pÄ Twitter lÄter som en funktion som kan bli mycket populÀr bland anvÀndarna. Apple introducerade Live Photos-funktionen tillsammans med iOS 11 med liknande avsikt. Medan Facebook stöder publicering och visning av Live Photos i sin natur, har anpassningen och implementeringen av funktionen varit mycket begrÀnsad.

Twitter testar en Live Photo to GIF-funktion för iOS?

Jag antar att det betyder att du kan bifoga Live-foton pÄ din iPhone till en tweet och den omvandlas automatiskt till en GIF. pic.twitter.com/GcpfvJfZjO

– Matt Navarra (@MattNavarra) 21 mars 2019

Som ett resultat tog Live Photos aldrig riktigt fart och hittills Àr det fortfarande en extra funktion som inte mÄnga runt om i vÀrlden verkligen tycker Àr anvÀndbara. Men om Twitter verkligen rullar ut den hÀr funktionen kan Live Photos fÄ en förnyad livlina. För den sociala mediekunniga publiken Àr det ganska populÀrt att skicka GIF som svar pÄ kommentarer pÄ sociala medier och med Twitter som ett populÀrt medium för den yngre publiken kan det visa sig vara ett strategiskt bra beslut.

Twitter har emellertid hittills varit tyst om det överhuvudtaget avser att rulla ut inbyggt stöd för Live Photos eller helt enkelt Àr en av de mÄnga föreslagna funktionerna som aldrig gör produktionen. Varje tjÀnst anvÀnder en massa idéer och lÀgger till dem i koden i ett försök att aktiveras i framtiden om det behövs. Med Live Photos-funktionen Ànnu inte aktiverad, inte ens i beta, kan vi inte vara sÀkra pÄ om det ens skulle göra det till en offentlig version.