Twitter lÀgger till möjligheten att inkludera GIF, bilder och videor i retweets

Twitter lÀgger till möjligheten att inkludera GIF, bilder och videor i retweets

“Den nya Twitter-funktionen Ă€r tillgĂ€nglig just nu, men sĂ€gs vara en stor utmaning för utvecklarna”

Twitter fortsÀtter att lÀgga till nya funktioner i sin tjÀnst dÄ och dÄ. Företaget meddelade idag att det lanserar en ny funktion för folk som Àlskar att retweeta tweets. AnvÀndare kan nu lÀgga till GIF, bilder och videor till retweets innan de delas. Tydligen var detta en mycket efterfrÄgad funktion. Under tiden vÀntar vi fortfarande pÄ Twitter för att lÀgga till möjligheten att redigera tweets.

Om du Àr en av de anvÀndare som har velat lÀgga till GIF-filer i retweets, Àr det dags att glÀdja sig. Enligt Twitter visade det sig vara ganska utmanande att lÀgga till den hÀr funktionen. Utvecklarna var tvungna att rÀkna ut hur de kunde se till att anvÀndarna kunde se skillnaden mellan den ursprungliga tweet och retweet. BÄda tweetsna var av samma storlek och det var svÄrt att se skillnaden. För att lösa problemet, blev den ursprungliga tweet, som visas under retweet, mindre. Profilbilden för det ursprungliga tweet-kontot var ocksÄ synligt.

Kredit - TwitterKredit – Twitter

Den nya funktionen Àr tillgÀnglig för bÄde iOS- och Android-anvÀndare pÄ den officiella Twitter-appen och pÄ mobilwebbplatsen. Processen för att retweeta Àr densamma, men du kan nu lÀgga till GIF-bilder, bilder, videor och dina följare kommer enkelt att kunna se den ursprungliga tweeten. Tack vare den hÀr funktionen kan anvÀndare uttrycka sig pÄ fler sÀtt. Detta projekt sÄg bidrag frÄn flera team pÄ Twitter Engineering och sÀgs vara ingen lÀtt uppgift. FörÀndringar i design och funktionalitet mÄste göras över tweet-detaljens sida och tidslinjen.

Som nĂ€mnts i början har mĂ„nga frĂ„gat efter den hĂ€r funktionen. Twitter uppgav att det skulle Ă€lska att se att alla anvĂ€nder den nya funktionen nĂ€r de retweetar. PĂ„ senare tid har den sociala nĂ€tverkssajten lagt till flera nya och anvĂ€ndbara funktioner. IOS Twitter-appen har nu ett mörkt lĂ€ge, det finns 40 nya Avengers-emoji, och vi fick ocksĂ„ en “rapport” -knapp som gjorde det möjligt för anvĂ€ndare att ta bort fel tweets under valtiden. Företaget arbetar ocksĂ„ med en funktion som gör det möjligt för anvĂ€ndare att dölja tweets.