Twitter slår ner betalda tjänster som lovar tillväxt av följare

Twitter-användare kan nu

“Twitter blockerar API-√•tkomst f√∂r hanteringstj√§nster f√∂r sociala medier som skickade automatiserade direktmeddelanden i ett f√∂rs√∂k att √∂ka f√∂ljare f√∂r anv√§ndare och varum√§rken”

Twitter slår ner på tjänster som lovar alla användare en betydande tillväxt i deras följare på mikrobloggtjänstnätverket. Åtgärden innebär att API-åtkomst blockeras för tjänster som tar ut avgifter för användare, en gång eller månadsvis, i utbyte mot att öka sina följare. Några av dessa tjänster initierar tillväxt av följare genom att följa ett stort antal användare och skicka automatiserade direktmeddelanden (DM) i hopp om att följas tillbaka. När uppföljningen har mottagits eller när vissa användare inte följer tillbaka följer dessa konton automatiskt upp för den betalande användaren.

Enligt Twitters plattformsriktlinjer förstör sådana stora volymer av följande och oföränderliga användarens upplevelse. Sådana följaretransaktioner involverar ofta bots och har också vissa användare att följa fel typ av målanvändare. Detta ger i sin tur algoritmerna för maskininlärning fel information, vilket förstör det rekommenderade innehållet för användare på Twitter, och tar därmed bort från den övergripande användarupplevelsen.

De förbjudna tjänsterna för hantering av sociala medier på Twitter inkluderar Crowdfire, ManageFlitter och Statusbrew. Det som är konstigt är dock att dessa tjänster inte nödvändigtvis spammar användarkonton eller lovar exponentiell tillväxt hos följare. Crowfire (tidigare JustUnfollow) erbjuder till exempel ganska användbara funktioner som innehållshantering, inläggsschemaläggning och analys.

Att stoppa skräppost och missbruk som kommer från användningen av våra API: er spelar en stor roll för att hålla Twitter frisk. Dessa appar fick tidigare varningar för brott mot våra API-regler och har stängts av. De kan ansöka om åtkomst igen med en ny app som är kompatibel.

– Twitter Comms (@TwitterComms) 31 januari 2019

Ett NDTV rapporten anger att dessa tjänster har fått ett avstängningsmeddelande från sin förhöjda API-åtkomst på Twitter igår, utan föregående meddelande eller varning. Twitter verkar inte ens ha gett någon anledning att återkalla åtkomsten, som både Crowdfire och ManageFlitter har påpekat. Det sociala nätverket med mikrobloggtjänster har dock sagt att de förbjudna tjänsterna kan ansöka om ett nytt utvecklarkonto och skicka in en ny app för intern granskning Рen som följer Twitters plattformsriktlinjer.

[Update: Feb 2nd]: Artikeln har uppdaterats för att återspegla att de förbjudna tjänsterna inte nödvändigtvis använder bots / spam för att öka sina följare på Twitter.