Twitter testar en ny funktion som heter ‘News Camera’

Twitter-anvÀndare kan nu

“Den nya funktionen gör det möjligt för anvĂ€ndare att lĂ€gga till bildtexter i sina foton, videor och direktsĂ€ndningar, liknande Snapchat och Instagram”

Enligt en ny rapport testar Twitter för nĂ€rvarande en ny funktion som heter ‘News Camera’. Funktionen kommer att likna vad du hittar pĂ„ andra sociala nĂ€tverkstjĂ€nster som Snapchat och Instagram. AnvĂ€ndare kommer att kunna lĂ€gga till bildtexter och andra överlĂ€gg i sitt innehĂ„ll innan de delar det pĂ„ sin Twitter-tidslinje.

Denna nya funktion Ă€r internt kĂ€nd som ‘News Camera’ och har upptĂ€ckts i Twitters kod av Jane Manchun Wong som forskat. Denna nya funktion kommer att vara tillgĂ€nglig för anvĂ€ndare med en vĂ€nster svepning frĂ„n startskĂ€rmen. AnvĂ€ndare som publicerar mĂ„nga foton, videor eller gör live-sĂ€ndningar kan anvĂ€nda den hĂ€r nya funktionen. I grund och botten vill Twitter fĂ„ fler anvĂ€ndare att göra detta eftersom de flesta föredrar Instagram eller Snapchat framför Twitters innehĂ„llsdelning.

Twitters nya kamera i Snapchat-stil med kodnamnet “News Camera” kommer snart!

InlĂ€gg skapade av News Camera kommer att kallas “Moments” pic.twitter.com/54TZeXh1IC

– Jane Manchun Wong (@wongmjane) 14 februari 2019

Twitter kan ocksÄ fÄ fler videoannonser att smÀlta in i tidslinjen om det finns mer multimediainnehÄll frÄn anvÀndarna. Det Àr dock inte första gÄngen det har upptÀckts. En video som visar funktionen har ocksÄ publicerats pÄ Twitter av sociala mediekonsulten Matt Navarra. Det fungerar som Instagram-berÀttelser, dÀr du mÄste svepa Ät vÀnster för att öppna kameraappen, skjuta och sedan lÀgga till överlÀgg. Det finns ungefÀr sex olika fÀrgade bakgrunder som anvÀndarna kan vÀlja nÀr de lÀgger till en bildtext till fotot.

Twitter News Camera MomentsBildkredit – TechCrunch

En Twitter-representant bekrÀftade till TechCrunch att sÄdan funktion verkligen Àr i testning. Funktionen ska vara ute under första halvan av 2019, enligt rep.

”Jag kan bekrĂ€fta att vi arbetar pĂ„ ett enklare sĂ€tt att dela saker som bilder och videor pĂ„ Twitter. Det du ser Ă€r i mitten av utvecklingen sĂ„ det Ă€r svĂ„rt att kommentera hur saker kommer att se ut i slutskedet. Teamet arbetar fortfarande aktivt med vad vi faktiskt kommer att sluta leverera. TyvĂ€rr har vi inte en tidslinje just nu. Du kan förvĂ€nta dig första halvĂ„ret i Ă„r. ”

Om du Ă€r vanlig Twitter-anvĂ€ndare mĂ„ste du kĂ€nna till den funktion som heter Moments som det sociala nĂ€tverket lanserade för tvĂ„ Ă„r sedan. Det blev inte riktigt en framgĂ„ng och Wong i sin tweet sa att funktionen “News Camera” kommer att lanseras med namnet Moments, en andra gĂ„ng pĂ„ företaget. Det sociala nĂ€tverket har för nĂ€rvarande 126 miljoner aktiva anvĂ€ndare dagligen, jĂ€mfört med Snapchats 186 miljoner och Instagrams 500 miljoner anvĂ€ndare.