Twitter-testning 280 karaktÀr-tweets

Den hÀr veckan bekrÀftade Twitter officiellt att det sociala nÀtverket testar en utvidgning av den ursprungliga 140 teckengrÀnsen pÄ tweets till 280 tecken. Efter tillkÀnnagivandet tog Twitter-koncernchefen Jack Dorsey och grundaren Biz Stone till Twitter för att erkÀnna och ytterligare gÄ tillbaka till lÀngre tweets, med hÀnvisning till att förÀndringen kan uppmuntra till mer anvÀndaraktivitet. För nÀrvarande kommer det sociala nÀtverket bara att testa karaktÀrsutvidgningen i smÄ, globala grupper.

Kommer en ökning av karaktÀrer verkligen att leda till högre engagemang och frekventare tweets? Enligt Twitters matematik kommer det att, och det beror frÀmst pÄ att de kÀnner att anvÀndarna stÀndigt Àr frustrerade över grÀnserna för en enda tweet. Detta har dock lösts genom trÄdade tweets, tweetstorms eller ett mer lat alternativ: att ta en bild av text.

Twitter korrelerar ocksÄ det, eftersom nio procent av engelsktalande Twitter-anvÀndare stöter pÄ 140 teckengrÀnsen mot endast 0,4 procent av dem pÄ japanska, att detta kan vara en indikator pÄ frustration som leder till minskad aktivitet. De avslöjade emellertid inte ytterligare stödjande data som visar om japansktalande Twitter-anvÀndare ocksÄ publicerar oftare Àn engelsktalande anvÀndare.

Twitter-karaktÀrsdata

”Ibland mĂ„ste jag ta bort ett ord som förmedlar en viktig mening eller kĂ€nsla, annars skickar jag inte min Tweet alls. Men nĂ€r Iku tweets pĂ„ japanska har han inte samma problem. Han delar med sig av sin tanke och har fortfarande utrymme att spendera, sĂ€ger Twitter Aliza Rosen och Ikuhiro Ihara i ett gemensamt blogginlĂ€gg som tillkĂ€nnager testet.

Tja, Ă„tminstone kan jag sluta ta bort ordet ”fan” för att skapa plats. # 280Tecken

– ☀Imani Gandy☀ (@AngryBlackLady) 26 september 2017

Jag hör dig Imani. Saken Àr att korthet fortfarande kommer att vara en enorm faktor för Twitter, oavsett om antalet tecken Àr 140 eller 280 tecken. Baserat pÄ den information och resonemang som Twitter hittills har tillhandahÄllit Àr det inte tillrÀckligt med information som tyder pÄ att fler tecken skulle resultera i mer aktivitet, sÀrskilt om anvÀndarfrustration Àr vad de försöker lösa. Det hÀr stÀller frÄgan, Àr karaktÀrsantal verkligen den mest frustrerande komponenten som hindrar anvÀndare frÄn att vara mer aktiva? Twitters test kommer sÀkert att vara upplysande, men chansen Àr att mer text i en tweet kommer att ha motsatt effekt.

NÀr Twitter först lanserades testade de inledningsvis en teckenbegrÀnsning pÄ 160 baserat pÄ begrÀnsningar frÄn SMS-sms, men de fann att anvÀndarnamn pÄverkade hur mÄnga tecken som kunde anvÀndas. Denna upptÀckt ledde till att det sociala nÀtverket bestÀmde sig för 140 tecken. Nu mer Àn tio Är senare skulle ett skift som skulle fördubbla mÀngden tecken pÄverka nÀtverket drastiskt. Som ett resultat tog anvÀndare snabbt till Twitter för att sÀnda sina klagomÄl om det nya konceptet, som Twitter var förberett för.

“Vi förstĂ„r att eftersom mĂ„nga av er har Tweetat i flera Ă„r kan det finnas en kĂ€nslomĂ€ssig koppling till 140 tecken – vi kĂ€nde det ocksĂ„”, sĂ€ger Rosen och Ihara. ”Men vi försökte detta, sĂ„g kraften i vad det kommer att göra och blev kĂ€r i den nya, fortfarande korta begrĂ€nsningen. Vi Ă€r glada att kunna dela detta idag och vi kommer att hĂ„lla dig uppdaterad om vad vi ser och vad som kommer dĂ€refter. ”

Som svar pÄ Stones stöd av testet grep anvÀndarna att lÀgga till karaktÀrer pÄverkade deras förstÄelse för tjÀnsten. I sin tur drog Stone ut lite snark.

280 tecken Àr ungefÀr 50 ord. Du kan lÀsa 50 ord. Jag tror pÄ dig Caitlin. Vi tror alla pÄ dig.

– Biz Stone (@biz) 26 september 2017

Som med de flesta tester kommer det att finnas buggar. Vissa anvÀndare noterade ocksÄ snabbt att den nuvarande Twitter-plattformen helt enkelt inte stöder tweet-tecknet pÄ 280 tecken, och betonar att en del av en tweet nu kommer att klippas av eller trunkeras. Prata om frustrerande.

Twitter kommer att avkorta lÀngre tweets

I början av 2016 började rykten först virvla att Twitter var intresserad av att utöka karaktÀrsantalet; dock tvÄ mÄnader senare förnekade Dorsey dem. Senare tillkÀnnagav nÀtverket en avslappning av karaktÀrsantalet och tog bort lÀnkar och bilder frÄn att rÀkna mot det.

”Det stannar. Det Ă€r en bra begrĂ€nsning för oss. Det möjliggör kortfattad kortfattning, ”sade Dorsey i en intervju med Today Show i mars 2016.

Vad tycker du om att Twitter testar den nya utökade karaktÀrsgrÀnsen: vill du hellre ha 280 tecken, en redigeringsknapp eller ett kraftigt förbÀttrat system för att ta bort anvÀndare som trakasserar andra? HÀr Àr vad mina Twitter-anhÀngare valde.

LÀs mer om vad Twitter gör pÄ TechCo