Twitter utvecklar ny funktion som lÄter anvÀndare dölja svar pÄ tweets

Twitter-anvÀndare kan nu

“Den nya funktionen kommer att ge ett mer omfattande sĂ€tt för anvĂ€ndare att blockera stötande svar pĂ„ tweets”

Twitter utvecklar en ny funktion som lÄter anvÀndare blockera alla svar som kvalificerar sig som stötande för sina tweets, enligt deras bedömning. Den nya funktionen, som har bekrÀftats av Twitter Senior Product Manager Michelle Yasmeen Haq, kommer till synes att hjÀlpa till att begrÀnsa mobbar och avsiktliga brottslingar pÄ den populÀra webbplatsen för mikrobloggtjÀnst. Det skiljer sig i grunden frÄn funktioner som blockera, stÀnga av och rapportera, som alla tjÀnar lite olika anvÀndningsfall.

Enligt den tillgĂ€ngliga informationen just nu kommer möjligheten att dölja vissa svar att hjĂ€lpa anvĂ€ndarna att begrĂ€nsa avsiktliga troll och förövare pĂ„ plattformen som medvetet försöker spĂ„ra av konversationer. Twitter har försökt ta en massa steg pĂ„ senare tid nĂ€r det försöker grunda sin plattform med krĂ€nkande innehĂ„ll och frĂ€mja en hĂ€lsosammare miljö för att vara vĂ€rd för konversationer. Den nya funktionen skiljer sig i grunden frĂ„n blockerings- och ljudavstĂ€ngningsfunktionerna – medan blocket helt enkelt hindrar en irriterande anvĂ€ndare frĂ„n att komma Ă„t din profil eller tweets nĂ„gonsin, men muting tweets hjĂ€lper bara till att inaktivera meddelanden och uppdateringar frĂ„n en viss anvĂ€ndare, Ă€ven om deras profil fortfarande kan nĂ„s av dig .

Twitter testar svar moderering. Det lÄter dig dölja svar under dina tweets, samtidigt som du kan vÀlja att visa dolda svar pic.twitter.com/dE19w4TLtp

– Jane Manchun Wong (@wongmjane) 28 februari 2019

I bĂ„da fallen skulle emellertid en problematisk tweet som publiceras i din tweet-kedja fortfarande vara synlig för andra anvĂ€ndare och fortfarande orsaka problem sĂ„vida den inte raderades helt. Funktionen “rapport” fungerar emellertid endast mot innehĂ„ll som helt bryter mot Twitters innehĂ„llspolicy och riktlinjer för communityn. DĂ€remot skulle anvĂ€ndarna kunna dölja svar helt och hĂ„llet ta bort synliggörandet av krĂ€nkande svar pĂ„ en tweet-kedja, vilket skulle blockera alla anvĂ€ndare med skadlig avsikt eller till och med potentiellt ofarliga troll som fortfarande kvalificerar som störande för hĂ€lsosamma konversationer.

Alternativet ger ocksÄ anvÀndarna möjlighet att visa dolda svar pÄ Twitter-tidslinjen, om anvÀndarna anser det som en möjlighet. FrÄn och med nu testas funktionen bara bland vissa anvÀndare, men med tanke pÄ vikten av en sÄdan funktion pÄ sociala medier förvÀntar vi oss att den snart kommer att lanseras till den globala Twitter-anvÀndarbasen.