Twitter VD flyter tanken pÄ en ny klargöringsfunktion

Twitter-anvÀndare kan nu

“Twitter Jack Dorsey sa att funktionen kommer att bevara den ursprungliga tweet men tillĂ„ta anvĂ€ndare att ge mer sammanhang med förtydliganden och kommentarer”

Microblogging bloggplattform Twitter har enligt uppgift nyligen funderat över mÄnga nya idéer. VD Jack Dorsey hade nyligen talat om att införa ett nytt redigeringssystem pÄ Twitter, dÀr du skulle kunna se den ursprungliga och redigerade versionen av tweets. Och nu har han flyttat en annan idé, en som kan betraktas som mer förfinad Àn redigeringssystemet.

Enligt Koda om, Sa Dorsey vid ett Goldman Sachs-evenemang igÄr att Twitter funderar pÄ en funktion som gör det möjligt för anvÀndare att gÄ tillbaka till en tweet och ge förtydliganden eller lÀgga till kommentarer. Den sÄ kallade klargöringsfunktionen kan hjÀlpa till i fall av falska eller dÄligt skrivna tweets, dÀr anvÀndaren kan klargöra vad de menade samtidigt som den ursprungliga versionen bevarades.

Jack Dorsey_Twitter - presenterad

“Hur gör vi det möjligt för mĂ€nniskor att snabbt gĂ„ tillbaka eller till nĂ„gon tweet, oavsett om det Ă€r Ă„r tillbaka eller idag, och visa den ursprungliga tweeten – ungefĂ€r som en offert-retweet, en retweet med kommentar – och lĂ€gga till lite sammanhang och lite fĂ€rg pĂ„ vad de kan ha twittrat eller vad de kan ha menat. Genom att göra det kan du förestĂ€lla dig att den ursprungliga tweeten dĂ„ inte skulle ha den typen av engagemang runt sig. Som om du till exempel inte skulle kunna retweeta den ursprungliga tweeten. Du skulle bara visa förtydligandet, du skulle kunna retweeta förtydligandet, sĂ„ det bĂ€r alltid med det sammanhanget. Det Ă€r en strategi. Att inte sĂ€ga att vi kommer att lansera det men det Ă€r sĂ„dana frĂ„gor vi kommer att stĂ€lla, ” sa Dorsey medan han diskuterade funktionen vid Goldman Sachs-evenemanget.

Om den sociala medieplattformen nÄgonsin kommer att slÀppa den kan den hÀr funktionen ocksÄ hjÀlpa till att begrÀnsa frÄgan om falska nyheter. Vad mer Àr att Twitter planerar att testa förklaringsverktyget först med journalister och nyhetsproducenter.