Tyvärr, hatare: Apple säger att iPhone XR är företagets bästsäljande iPhone-modell

Apples iPhone-strategi fungerar inte i Indien

Det finns en bra anledning till att Apples chefer under de senaste åren har varnat oss för att inte vara uppmärksamma på mystiska rykten om försörjningskedjan när det gäller nedskärningar av iPhone: de är ofta döda. Under de senaste veckorna har vi sett ett antal rapporter som hävdar att iPhone XR-försäljningen har varit överväldigande. Faktum är att många av dessa rapporter har vidarebefordrat att efterfrågan på iPhone XR är så låg att Apple nyligen tvingades minska produktionen.

Under processen har investerare blivit ganska baiss om Apple-aktier, för att inte tala om företagets framtidsutsikter. På bara några veckor gick Apples aktiekurs från att handlas till cirka 231 $ per aktie hela vägen ner till cirka 172 $ per aktie. Men som det visar sig verkar det som om alla jämmer och elände historier kring Apples fall från nåd har varit långt ifrån varumärket. Naturligtvis, för alla som har följt Apple genom åren kan intyga, verkar detta scenario spela ut konsekvent varje år.

Adressera rapporter om att iPhone XR √§r en dud, tog Apple n√•got av ett s√§llsynt steg idag och avsl√∂jade att iPhone XR-f√∂rs√§ljningen faktiskt √§r ganska robust. Under en intervju med CNET, F√∂rklarade Apples verkst√§llande direkt√∂r Greg Joswiak att iPhone XR har “varit v√•r mest popul√§ra iPhone varje dag sedan den blev tillg√§nglig.”

Så inte bara går det bra med iPhone XR, det har varit Apples mest populära iPhone-modell i mer än fyra veckor. Uppenbarligen kände Apple värmen från anfallet av negativa berättelser om iPhone XR-försäljningen, och med aktiekursen tumlade kände företaget förmodligen behovet av att öka och rensa luften.

Nu när det gäller hur många iPhone XR-enheter Apple säljer, ja, Apple har aldrig avslöjat försäljning för någon enskild modell. Dessutom sa Apple nyligen att det inte längre skulle avslöja enhetsförsäljning för iPhone. Med andra ord har vi inte riktigt något sätt att bedöma hur iPhone-enhetens försäljning går med tanke på att analytikerrapporter och rykten om försörjningskedjan har visat sig vara allt annat än tillförlitliga och korrekta.