Uber att förbjuda förare med genomgÄende dÄliga betyg

Uber att förbjuda förare med genomgÄende dÄliga betyg

“AnvĂ€ndare skulle fortfarande ha flera möjligheter att förbĂ€ttra sina betyg innan de tappar Ă„tkomst till Uber-appar”

Uber har meddelat att dess förare, som konsekvent fĂ„r dĂ„liga betyg frĂ„n förare, kommer att förlora sin tillgĂ„ng till tjĂ€nsten. FrĂ„n och med USA och Kanada skulle anvĂ€ndarna se en sammanfattning av ” riktlinjerna för gemenskapen ” i helskĂ€rm och kommer att bli ombedd att bekrĂ€fta att de förstĂ„r risken. För att jogga ditt minne rullade Uber ut policyförĂ€ndringen i Australien och Nya Zeeland 2018 och nyligen i Indien.

Uber

Vidare sa Uber ocksÄ att förare skulle fÄ tips om hur man kan förbÀttra sina betyg, som att uppmuntra artigt beteende, undvika att lÀmna skrÀp i fordonet och undvika begÀran om att förare ska överskrida hastighetsgrÀnsen. Det försÀkrar att anvÀndarna fortfarande skulle ha möjligheter att förbÀttra deras betyg innan de förlorar Ätkomst till Uber-appar. Det lanserar ocksÄ en kampanj för att utbilda hela Uber-communityn om dessa riktlinjer.

Kate Parker, chef för sĂ€kerhetsvarumĂ€rke och initiativ, i ett blogginlĂ€gg sa: ”Respekt Ă€r en tvĂ„vĂ€gsgata, och det Ă€r ocksĂ„ ansvarsskyldighet. Förare har lĂ€nge förvĂ€ntats att de uppfyller ett minimitröskelvĂ€rde, som kan variera frĂ„n stad till stad. Medan vi förvĂ€ntar oss att endast ett fĂ„tal förare i slutĂ€ndan pĂ„verkas av betygsbaserade inaktiveringar, Ă€r det rĂ€tt att göra.“

Separat hade Uber, tidigare i Ă„r, meddelat lanseringen av UberBoat i Mumbai, Indien. Det betraktas som en permanent tjĂ€nst som anvĂ€ndare kan anvĂ€nda regelbundet. TjĂ€nsten drivs i samarbete med Maharashtra Maritime Board vid tre kĂ€nda noder i Mumbai – Gateway of India i Colaba, Elephanta Caves i Mumbai Harbour och Mandwa Jetty i populĂ€r turist och lokal tillflyktsort Alibaug.