Uber gör ett stort stänk i vattenvägar, lanserar UberBoat i Mumbai

UberBoat - featured

“UberBoat-tj√§nsten kommer att finnas tillg√§nglig fr√•n tre hamnar – Gateway of India, Elephanta Islands och Mandwa Jetty, med b√∂rjan fr√•n 1 februari”

Efter Kroatien, Turkiet och Egypten har Uber meddelat lanseringen av UberBoat i Mumbai, Indien. Vattentrafiktjänsten startas inte som en säsongsbetonad lösning för att tjäna pengar på högsäsongen, utan betraktas istället som en permanent tjänst som användarna kan använda sig av regelbundet. UberBoat kommer att kunna bokas för användare från 1 februari och kommer att drivas i samarbete med Maharashtra Maritime Board.

Tjänsten kommer initialt att drivas från tre populära kustnoder i Mumbai РGateway of India i Colaba, Elephanta Caves i Mumbai Harbour och Mandwa Jetty i populär turist- och lokalresa Alibaug. Flera rapporter säger att framöver kan UberBoat till och med utöka sina tjänster för att ansluta Navi Mumbai med södra Mumbai Рen resa som tar uppåt två timmar på väg, med hänsyn till den vanliga Mumbai-trafiken.

UberBoat - presenterad

Från och med den 1 februari kan användare som vill komma åt den här tjänsten kunna boka båtar via Uber-appen. Två varianter av UberBoat-tjänsten kommer att drivas Рstandardbåten med kapacitet för sex till åtta personer och prissätts till 5 700 Rs för en vidare resa och Boat XL Рmed kapacitet för att bära över 10 personer, prissatt till 9 500 Rs per resa. Uber har inte specificerat om det här är inledande erbjudanden eller prissättning som kommer att upprätthållas på lång sikt. Det har inte heller klargjorts om dessa priser är fasta för någon av de tre rutterna i kombination, även om användarna förhoppningsvis inte kommer att behöva kämpa med kraftiga priser på vattenvägarna.

Ubers försök med båtar har pågått ett tag Рföretaget har tidigare lanserat UberBoat-tjänster i USA, Turkiet, Egypten och Kroatien. Det har också experimenterat med olika former av kollektivtrafik på begäran, med UberChopper närvarande i Dubai, UAE. Det återstår att se hur UberBoat antas av användare i Indien Рmed sina nuvarande rutter och priser kan det mycket väl visa sig vara ett populärt alternativ bland turister.