Uber lanserar sin egen trafikräknare

Avatar for Fazeel Ashraf

I ett djärvt drag bekräftade Uber att det verkligen håller på att skiljas från Googles trafik och lanserade istället en egen trafikräknare i realtid.

Detta beslut bör inte komma som en överraskning för någon eftersom både Uber och Google har varit i ett slags krig. Deras rivalitet började när Googles Waze gick in i carpooling-spelet, tillbaka i maj 2016. Uber tänkte på detta som ett kraftfullt drag och har sedan dess försökt skära band från Google, i synnerhet Google Maps.

Uber uppgav att det hade arbetat outtröttligt med sina egna trafikuppskattningsalgoritmer, och dessa tester har genomförts på Ubers Android-app under de senaste månaderna.

Den nydesignade uber-logotypen

Testfasen har också överförts till ett fåtal iOS-användare. Dessa ändringar har dock gjorts live på Uber-drivrutinsappar.

Ubers huvudmål är att markera de områden som är utsatta för trafikstockningar. Detta gör det möjligt för användarna att kontrollera trafiksituationen i realtid och bli mer empatiska gentemot föraren.

Dessutom hoppas Uber att när användare har möjlighet att se trafiksituationen från sina telefoner, är de mindre benägna att avbryta sin resa och ringa Lyft, som är en direkt konkurrent till Uber.

Passagerare är mer benägna att se att förseningen i sin resa beror på trafik och inte på grund av föraren. De skulle också vara mer tålmodiga gentemot sina förare och kommer inte att skynda sig att ge dem en negativ recension på grund av vägen.

Denna trafikinformation kommer att baseras på Ubers egna resedata som samlats in från cirka 10 miljarder turer i kombination med trafik i realtid från förartelefoner. Tidigare inhämtades sådan data från Google Maps.

Det mest positiva resultatet som Uber vill uppnå är dock att användarna kommer att kunna ändra sitt transportsätt baserat på trafikstockningar.

Passagerare har möjlighet att välja bort bilar och istället välja Ubers nyförvärvade JUMP-cyklar eller åka kollektivtrafik. tack vare Ubers senaste partnerskap med Masabi. Detta avtal med Masabi gör det möjligt för förare att åka bussar och tåg till reducerade kostnader.

Dessutom kommer Uber att ge mer kraft till sina användare genom att låta dem ringa vilken transportmetod de ska använda genom att bedöma trafiken.

Ubers analys kommer att arbeta övertid för att ta reda på om deras strategi faktiskt kommer att löna sig eller inte innan de lanserar uppdateringen i varje användares app.

Uber bekräftade att deras långsiktiga mål är att informera sina kunder om att det billigaste sättet att komma till din destination är alternativ X, det snabbaste är alternativet Y och det bekvämaste är alternativet Z. För att Uber ska kunna göra det behöver de mest uppdaterade trafikuppgifter. För detta är trafikuppskattaren på gång.

Det har gått 8 år sedan Uber lanserades, och en miljard bilresor senare, har Uber informationskraften på fingertopparna.

Inte konstigt, under alla dessa år kallade Uber sig ett logistikföretag snarare än ett resefördelningsföretag.