Uber nÀmner Swiggy, Ola och Zomato som viktiga rivaler i Indien vid IPO-arkivering

Uber nÀmner Swiggy, Ola och Zomato som viktiga rivaler i Indien vid IPO-arkivering

“Uber, som förvĂ€ntas vĂ€rderas till 100 miljarder dollar, har gjort flera referenser till den indiska marknaden och identifierat populĂ€ra tjĂ€nster som sina viktigaste konkurrenter”

NÀr Uber Àntligen tog sin affÀrspublik, lÀmnade företaget in en detaljerad uppsÀttning dokument fram till dess offentliga vÀrdering, som förvÀntas klocka in pÄ cirka 100 miljarder dollar. Intressant nog har företaget lagt allt större vikt vid sin Indien-marknad och sin verksamhet, vilket gör sÄ mÄnga som 24 individuella omnÀmnanden av sin verksamhet i Indien och markerar andra nystartade företag som de anser vara ett starkt hot mot deras dominans.

Startups i frĂ„ga Ă€r de tre indiska enhörningarna – Ola, Swiggy och Zomato. För Uber Ă€r Indien en av de största marknaderna nĂ€r det gĂ€ller affĂ€rsskala och utgör en stor del av deras totala vĂ€rdering. Företaget har emellertid mött hĂ„rda motgĂ„ngar i Indien, inklusive förarprotester, kundnöjdhet och ökande konkurrens frĂ„n indiska motsvarigheter som arbetar i samma utrymme.

Uber - Utvalda

Till exempel erbjuder Ola liknande hyttaggregeringstjÀnster och Àr en start designad i Indien frÄn grunden, den har fler funktioner som Àr inriktade pÄ att konsolidera den indiska marknaden. LivsmedelsleveranstjÀnster har samma inverkan pÄ Uber, eftersom Uber Eats-tjÀnsten enligt uppgift varit nÀra att förvÀrvas av Swiggy. AffÀren föll emellertid pÄ grund av ekonomiska oenigheter.

Med hÀnsyn till allt visar Ubers offentliga arkivering hur stor en del av dess globala verksamhet representerar Indien. Faktum Àr att Indien var ett av de första lÀnderna dÀr Uber införde kontantbetalningar som ett betalningsgrÀnssnitt och sÄg ocksÄ en ökning av kundens sÀkerhetsÄtgÀrder pÄ grund av en sexuell olycka. Som ett resultat kommer Ubers offentliga arkivering pÄ 100 miljarder dollar att se Indien spela en avgörande roll nÀr det gÀller dess totala affÀrsverksamhet.

Det ÄterstÄr att se hur de viktigaste rivalerna, som den har identifierat i sin rapport, gÄr efter den offentliga inlÀmningen av företaget, nÀr det sannolikt kommer att bli jÀmnt med kontanter. Uber tros stÀndigt anpassa sina erbjudanden för att bÀttre passa sina Indien-klienter, vars effekter ska ses snart.