Ultimate Ears Boom 3 recension: lite annorlunda, lite bÀttre

Ultimate Ears Boom 3 recension: lite annorlunda, lite bÀttre

”Ska du köpa Ultimate Ears senaste Bluetooth-högtalare – Boom 3? LĂ€s vĂ„r recension för att ta reda pĂ„ det ”

Stil och funktionalitet gĂ„r sĂ€llan hand i hand – det vill sĂ€ga om du inte talar om högtalare frĂ„n Logitech-Ă€gda Ultimate Ears-stall. I flera Ă„r har företaget producerat klassledande, robusta Bluetooth-högtalare med snygg design och nyligen tillkĂ€nnagav varumĂ€rket sin senaste produkt i den indiska subkontinenten. Enheten kallas Ultimate Ears Boom 3 och levereras med nĂ„gra intressanta knep i Ă€rmarna, men garanterar de ett köp? Det Ă€r det jag Ă€r hĂ€r för att ta reda pĂ„. LĂ€s vidare.

Design

Det Ă€r lĂ€tt att upptĂ€cka en Ultimate Ears-högtalare i naturen – allt du behöver göra Ă€r att leta efter en cylindrisk enhet med en vĂ€vd yta och tvĂ„ ginorma plus- och minusknappar pĂ„ framsidan. Det Ă€r i princip vad du fĂ„r med Boom 3 ocksĂ„, om Ă€n med nĂ„gra subtila förĂ€ndringar. Till att börja med, till skillnad frĂ„n UE WondeBoom och Megaboom jag granskade för ett tag sedan, har tygfinishen pĂ„ Boom 3 en finare vĂ€vning som ger den en subjektivt bĂ€ttre design. Dessutom, i motsats till sina föregĂ„ngare, har volymknapparna pĂ„ Boom 3 integrerats i högtalarens vĂ€vda yta, vilket gör underverk för enhetens övergripande estetik.

En fördel med samma sak Ă€r att högtalaren nu kan leverera mer exakt 360-graders ljud, men jag kommer att prata mer om ljudkvaliteten i de efterföljande avsnitten. NĂ€r vi kommer tillbaka till designen Ă€r Boom 3, med företagets egna ord “praktiskt taget oförstörbar”, och för en gĂ„ngs skull Ă€r jag inte oense med varumĂ€rkets höga pĂ„stĂ„enden. Det vĂ€vda materialet som omfattar hela högtalarens chassi har konstruerats av material som anvĂ€nds för att tillverka cykeljackor och eldutrustning. Om det inte rĂ€cker kan högtalaren ocksĂ„ skryta med en stötsĂ€ker vĂ€rdering pĂ„ upp till 1,5 meter, vilket gör det till en gudstjĂ€nst för klumpiga anvĂ€ndare som jag sjĂ€lv. Sedan finns det IP67-betyg som lĂ„ter dig sĂ€nka Boom 3 under vattnet i upp till 30 minuter. Och ja, du mĂ„ste drunkna högtalaren för att se, den flyter ocksĂ„!

Ultimate Ears Boom 3 recension06

Dessutom Àr enheten tillrÀckligt kompakt sÄ att du inte behöver krÄngla om att den tar för mycket utrymme i din ryggsÀck heller. I kombination med de mÄnga fÀrgalternativen och dess skraj design, kommer UE Boom 3 att ge en fantastisk högtalare att ta med dig nÀr du Àr ute och reser.

Ultimate Ears Boom 3 recension 09

NĂ€r det gĂ€ller I / O skickas högtalaren med tvĂ„ enorma volymbrytare pĂ„ framsidan, tillsammans med en “magi” och en strömbrytare placerad mot toppen. Strömknappen Ă€r ganska sjĂ€lvförklarande, men den magiska knappen har olika funktioner och du kan anvĂ€nda den för att spela / pausa ett spĂ„r eller hoppa mellan olika lĂ„tar. Du kan ocksĂ„ synkronisera dina favoritspellistor pĂ„ Apple Music till knappen men tyvĂ€rr Ă€r funktionen begrĂ€nsad till iOS-anvĂ€ndare.

Ultimate Ears Boom 3 recension05

En av mina största problem med Boom 3-designen Àr att högtalaren fortfarande anvÀnder en mikro-USB-port för laddning. Beviljas, hamnen Àr nu i en mycket bekvÀmare position men jag skulle fortfarande ha velat se att företaget anvÀnder USB Type-C-standarden pÄ sitt senaste erbjudande. VarumÀrket kompenserar nÄgot genom att göra Boom 3 kompatibel med sin Power Up trÄdlösa laddningsdocka, men du mÄste köpa den separat.

Ljudkvalitet, funktioner och batteritid

Ultimate Ears Boom 3 stöds av tvĂ„ 2-tums drivrutiner och tvĂ„ 4-tums passiva radiatorer. Enheten har en maximal ljudnivĂ„ pĂ„ 90dBA, vilket borde ge dig en god uppfattning om hur hög Boom 3 kan bli. Faktum Ă€r att Boom 3 bara fyller ett medelstort rum med bara 60 procents volym. SĂ„ om du vill ha en kompakt Bluetooth-högtalare med “blomstrande” ljud kan du inte gĂ„ fel med Boom 3 frĂ„n Ultimate Ears.

Ultimate Ears Boom 3 recension03

Med detta sagt, trots leverans med tvÄ passiva radiatorer, lÀmnar högtalarens lÄga utgÄng nÄgot att önska. Medan du sÀkert kommer att kÀnna sparken frÄn beats i dina favorit EDM-spÄr, saknar de djupet och det vrÄl du skulle fÄ frÄn att sÀga, LG XBoom Go. I företagets försvar Àr Boom 3 ganska kompakt och dÀrför finns det verkligen inte mycket utrymme för spolen att röra sig inuti och krossa ut djupt klingande bas. PÄ baksidan gör högtalaren ett fantastiskt jobb med att Äterge ett spÄrs mellanklass och sÄng frÄn dina favoritsÄngare lÄter rikt och livligt. NÀr det gÀller höjdpunkterna, förutsatt att du inte maximerar högtalarens volym, kommer du att kunna komma undan med nÄgra detaljer i lÄtar frÄn rock / metal-genren. Annars kommer du att kÀmpa för att berÀtta ett instrument frÄn det andra i en upptagen rockballad.

Ultimate Ears Boom 3 recension01

Om du kĂ€nner att musiken som kommer ut frĂ„n högtalaren behöver finjusteras, kan du göra det via Ultimate Ears ‘medföljande app för Boom 3. Appen har en anpassad EQ-förinstĂ€llning som du kan spela med för att finjustera högtalarens ljudsignatur. Dessutom kan du till och med para upp till 150 högtalare till Boom 3 i festlĂ€ge med hjĂ€lp av appen. Och det stödet Ă€r inte bara begrĂ€nsat till Ultimate Ears nuvarande sortiment, eftersom det Ă€r bakĂ„tkompatibelt med varumĂ€rkets erbjudanden frĂ„n förr.

Ultimate Ears Boom 3 recension08

NÀr det gÀller batteriets livslÀngd hÀvdar UE att Boom 3 kan hÄlla mer Àn 15 timmar av en enda laddning, men i mina tester letade jag efter en laddare efter cirka 10 timmars anvÀndning. Som sagt, jag sprÀngde musik genom högtalaren pÄ en riktigt hög volym, sÄ din körstrÀcka kan variera.

Dom

Ultimate Ears Boom 3 sÀljs för 15 995 Rs och ger nÄgra gedigna uppgraderingar jÀmfört med sin föregÄngare. Med enheten fÄr du en kompakt, robust, överallt Bluetooth-högtalare som blir djÀrvt högljudd. Ljudkvaliteten Àr ocksÄ ganska imponerande, Àven om jag skulle ha velat höra mer djup i lÄgfrekventa frekvenser.

Ultimate Ears Boom 3 recension07

Som sagt, det största kvalet jag har med enheten Àr dess pris, som helt enkelt uttryckt, Àr inte tillrÀckligt konkurrenskraftigt. För nÀstan hÀlften av priset kan köpare istÀllet vÀlja JBL Flip 4, som Àven om den inte Àr lika robust men erbjuder en nÄgot bÀttre ljudsignatur och liknande batteritid. Man kan till och med vÀlja den tidigare generationen Boom 2 ocksÄ, vilket Àr relativt billigare och erbjuder ungefÀr exakt samma funktioner. Följaktligen, Àven om Ultimate Ears Boom 3 Àr en fantastisk bÀrbar högtalare, skulle det ha varit ett mycket mer lockande alternativ om priset var nÄgot lÀgre.

Redaktörens betyg: 3.5 / 5

Fördelar

Fantastisk, robust design Med exceptionellt högt Party-lÀge kan köpare ansluta upp till 150 högtalare

Nackdelar

Beats saknar djup NĂ„got dyra foton av Raj Rout