Unicode v12.0 ger 59 nya emojis i mitten av 2019

Unicode v12.0 ger 59 nya emojis i mitten av 2019

“Listan över nya emojis inkluderar vĂ„ffla med smör, vitlök, man med fallskĂ€rm, auto-rickshaw, lĂ€ttja, skunk, proteser och enbladiga rakhyvlar”

Unicode har meddelat lanseringen av den slutliga byggnaden för Emoji 12.0, vilket ger 59 nya emojis till dagens smarta grÀnssnitt. Det senaste Unicode-grÀnssnittet har gjort de senaste emojis i Apples glansiga finishformat, vilket ger oss en glimt av hur de kommer att se ut nÀr de implementeras i smartphones. Medan det totala antalet nya emojis Àr 59, inkluderar utbudet av hudtonvariationer för vissa av dem totalt 171 sub-emojier, vilket innebÀr att det totala antalet nya emojier uppnÄs till 230, effektivt.

Listan över nya emojis som rullas ut med den nya Unicode-versionen Àr till sin natur ganska eklektisk. Dessa inkluderar en ny gÀspande emoji, vilket Àr ett inte sÄ subtilt sÀtt att lÄta en person veta om hur intresserad du Àr i ett samtalsÀmne. Du fÄr ocksÄ en handgest som verkar beteckna liten storlek (eller kvantitet) av nÄgot element. Det verkar finnas en hel del betoning pÄ funktionshinder, med tvÄ nya rullstolsvarianter (grundlÀggande och avancerade) som stÄr för tvÄ nya emojis, tillsammans med individer som sitter pÄ dem. Det finns ocksÄ en ny kors-ras, emoji över kön som gÄr med en stödpinne.

En stor del av listan över de nya emojis tas upp av par mellan raser, och fortsÀtter Unicodes inkluderande representationsfilosofi via emojis. Det finns ocksÄ vad som verkar vara en lite förvirrad gorilla (Ànnu ett lÀmpligt sÀtt att uttrycka dina kÀnslor mellan samtal), tillsammans med andra djur och fÄglar som flamingo, lÀttja, utter och av nÄgon anledning till och med en skunk. VÄfflor och smör fÄr intrÀde i matemojis, medan vitlök, lök och (troligen) potatis ger det vÀsentliga i en hÀlsosam (emoji) diet.

Det finns ocksÄ ett stetoskop, tillsammans med en droppe blod och ett plÄster (tack och lov), medan andra uttrycksfulla element inkluderar Saturnus med sina ringar, en diya, en automatisk rickshaw och en rakblad, bland andra. De nya emojierna förvÀntas inte rulla ut direkt, men bör ta sig in i din smartphone nÄgon gÄng i mitten av 2019. Unicode har avslöjat ett förvÀntat datum för mitten av 2019 för det, vilket Àr nÀr de eventuellt kommer att rullas ut, tillsammans med en firmwareuppdatering pÄ alla kompatibla plattformar.