Uppdateringar av Microsoft Teams förbÀttrar fjÀrrarbetsfunktioner

Uppdateringar av Microsoft Teams förbÀttrar fjÀrrarbetsfunktioner

Videomöten har sakta krypt in i företag i nÄgra Är nu, men den nuvarande pandemin har kastat dem in i vardagen för mÄnga av oss. I sin nyligen aviserade uppdatering syftar Microsoft Teams till att göra dessa videosamtal enklare och mer som ett bra gammaldags möte.

De nya tillĂ€ggen, som kommer senare under Ă„ret, introducerar ett virtuellt kontorslokal med “Together-lĂ€ge”, möjligheten att starta separata brytningsrum och, ja, emojis.

MÄnga av de nya introduktionerna verkar vara skrÀddarsydda för att Äterskapa det traditionella kontorsmötet, men med en modern kant. Kan Microsoft hjÀlpa till att överbrygga klyftan mellan online-arbetsvÀrlden och det fysiska kontorsutrymmet?

Är Teams en riktig spelare? Se vĂ„r guide till de bĂ€sta tjĂ€nsterna för videokonferenser för mer information

Vad kommer till Microsoft Teams

Det finns mycket pÄ gÄng för Microsoft Teams, inklusive följande:

Tillsammans lÀge

Detta Àr en av flaggskeppsfunktionerna i uppdateringen, och en som Microsoft verkar angelÀgen om att gala om. Personligen rÄkar vi tro att det finns fler anvÀndbara lÀngre ner i uppdateringslistan, men lÄt oss ta itu med Together-lÀget först.

Tillsammans lÀgger, som namnet antyder, alla deltagare i en videochatt i samma virtuella rum. Med hjÀlp av AI-bearbetning för att skÀra ut deltagare frÄn deras bakgrund tar det dig magiskt frÄn de Brady Bunch-torg som skiljer de flesta onlinemöten och placerar dig och ditt team i samma virtuella utrymme. FrÄn vad vi har sett hittills kan slutresultatet vara lite lÄngt ifrÄn det holografiska konferensbordet som din favorit sci-fi-film förestÀllde sig. Det Àr lite mer som att se ut i en folkmassa.

Trots detta ger det Ă„tminstone en illusion om att vara mer tillsammans och skĂ€r ut havet av sovrum, kök och bakgrundskompisar som du Ă€r van vid att se pĂ„ dina dagliga samtal. Det lovar en mĂ€ngd olika scenarier, men det första – auditoriet – rullar ut nu, med mer att följa i augusti.

Dynamisk vy

Ett mer traditionellt lÀge Àn tillsammans bestÄr Dynamic av de igenkÀnnliga rutorna. Men det ger deltagarna mer kontroll Àn vad som tidigare varit tillÄtet, liksom större potentiella mötesstorlekar (med upp till 49 deltagare i samtal).

Dessutom kommer anvÀndarna ocksÄ att kunna sammanstÀlla skÀrmen för att visa relevanta personer till mötet, tillsammans med onlineinnehÄll, samt möjligheten att skapa bryta ut rum.

Bryt ut rum

Detta Àr en av komponenterna som videomöten hittills har kÀmpat med, och fÄ har lyckats spika. Att kunna skapa bubblor inom ett befintligt möte kan vara nyckeln till att hÄlla fart pÄ konversationen utan att störa den. Med utbrottsrum kan workshopdeltagare delas upp i mindre grupper; eller i sociala videosamtal kan nÄgra anvÀndare dela sig för en mindre gruppchatt utan att behöva avsluta huvudsamtalet.

Med break-out-rum kan deltagare i workshopen delas upp i grupper; eller, i sociala videosamtal, kan nÄgra anvÀndare dela sig för en mindre gruppchatt

Videofilter

Medan din genomsnittliga tonÄring har mÄnga videofilter till sitt förfogande pÄ sin telefon, har företagsvÀrlden för online-möten varit mycket lÄngsam att komma ikapp.

Med Microsoft Teams senaste uppdateringar kan anvÀndare göra nÄgra förbÀttringar, som att öka ljusstyrkan i deras bild eller minska distraktioner i bakgrunden genom att suddiga ut det som ligger bakom dig.

Live-reaktioner

Om en bild kan mÄla tusen ord, kan vi verkligen vara snobbiga om emojis?

Ibland kan du avstÄ frÄn en textvÀgg och nöja dig med bara gula tummen uppÄt. Det hÀr Àr aldrig santare Àn vid ett videosamtal och du vill bekrÀfta eller hÄlla med personen som pratar utan att störa dem. TillÀgget av Live Reations till Microsoft Teams gör det möjligt för deltagare att uppmuntra och visa stöd och Äsikter under ett samtal utan att bryta upp flödet.

Högtalartillskrivning

Microsoft Teams tillÄter redan bildtexter. Men senare pÄ Äret kommer det att lÀggas till högtalartillskrivning, vilket gör det enkelt att följa vem som för nÀrvarande talar.

Live transkriptioner

I en sken för alla som inte var uppmÀrksamma vid det enda viktiga ögonblicket av videosamtalet kommer Microsoft Teams nu ocksÄ att generera levande transkriptioner. Dessa kommer att sparas nÀr samtalet har avslutats, sÄ att deltagarna kan kolla tillbaka och ta reda pÄ vad de missade nÀr de svarade pÄ dörren för den leveransen pÄ Amazon.

De nya funktionerna som Microsoft Teams tar med till bordet kommer inte att revolutionera dina videomöten, men alla dessa kvalitet pÄ liveförbÀttringar borde Ätminstone göra det lÀttare. Och de replikerar mer exakt hur det Àr att vara i samma rum med dina kollegor.

Tillsammans-lÀget, med auditoriumsbakgrunden, rullar ut nu. De andra funktionerna som nÀmns ovan kommer att följa senare pÄ Äret.

Vad Àr Microsoft Teams?

Microsoft Teams Àr programvarugigantens online-samarbetsverktyg. Detta Àr ett mjukvaruutrymme som fortfarande Àr relativt ungt, men som redan har sina veteraner, som Slack, som har funnits i sju Är. Microsoft Teams, Ä andra sidan, Àr en relativ nykomling, med bara fyra Är bakom sig. Faktum Àr att Microsoft Teams var ett direkt svar pÄ Slack, efter att Bill Gates drog kontakten pÄ ett potentiellt $ 8 miljoner dollar bud för Slack 2016.

NĂ€r det gĂ€ller vad Microsoft Teams faktiskt gör fungerar det som ett online-nav för möten, chatt, videosamtal, fildelning – allt som den moderna verksamheten behöver i den moderna tidsĂ„ldern, utan tvekan mer Ă€n nĂ„gonsin Ă„r 2020. Priser börjar med en grundlĂ€ggande gratis nivĂ„ , Ă€ven om de som vill ha videochatt inkluderade mĂ„ste de registrera sig pĂ„ ett 365 företagskonto och börja med $ 5 per anvĂ€ndare.

Förutom Slack, inkluderar andra Team-rivaler Google Meet, Zoom och GoToMeeting, som har upplevt en enorm vÀlsignelsevÀlsignelse tack vare den nuvarande pandemin.

Konkurrensen mellan varumÀrkena Àr avskrÀckt och med sitt utbud av uppdateringar siktar Microsoft tydligt pÄ att dra sig före resten av förpackningen.