Uppdateringen av Huawei P30 och P30 Pro ger förbättringar av DC-dimning och fingeravtryckssensor på skärmen

Uppdateringen av Huawei P30 och P30 Pro ger förbättringar av DC-dimning och fingeravtryckssensor på skärmen

“DC-dimning reglerar automatiskt str√∂mmen som skickas till varje pixel, vilket minskar √∂gonbelastningen”

Huawei P30 och P30 Pro f√•r nu en ny uppdatering som ger den efterl√§ngtade DC-dimningsfunktionen och f√∂rb√§ttringar av fingeravtryckssensorn p√• sk√§rmen. F√∂re uppdateringen sl√•r flaggskeppen ” pulsbreddsmodulation ” pixlarna p√• och av f√∂r att s√§nka ljusstyrkan, vilket ger flimmer, vilket inte √§r en bekv√§m tittarupplevelse. DC-dimning, √• andra sidan, flimrar inte eftersom den automatiskt reglerar str√∂mmen som skickas till varje pixel p√• sk√§rmen, vilket s√§nker ljusstyrkan samtidigt som pixlarna h√•lls vid liv hela tiden. Viktigast av allt minskar detta ocks√• √∂gonbelastningen.

Huawei P30

Dessutom är uppdateringen cirka 400 MB i storlek och rullar för närvarande ut i Kina, men den bör också nå andra marknader under de närmaste veckorna. Enligt ändringsloggen kan DC-dimmningsläge aktiveras från systeminställningarna. Uppdateringen optimerar också fingeravtryckssensorn i displayen ytterligare. Huawei tillbaka i april hade lanserat en uppdatering som gav kameraförbättringar, synkronisering av ljud-video, förbättringar av skärmen och senaste Googles säkerhetsuppdatering.

För att komma ihåg drivs Huawei P30 och P30 Pro av det egna HiSilicon 7nm Kirin 980-chipsetet och har en fingeravtryckssensor på skärmen. Medan den förstnämnda har en 6,1-tums skärm, får den senare en relativt större 6,47-tums full-HD + OLED HDR-skärm med DCI-P3-färgskala och Huaweis akustiska teknik som vibrerar skärmen för att producera ljud. P30 Pro levereras med en fyrkamerainställning, bestående av en 40-megapixels SuperSpectrum-sensor (f / 1.6) primär sensor, en 20MP (f / 2.2) ultravidvinkel sekundärlins, en 8-megapixel teleobjektiv med 5x zoom och en fjärde Time-of-Flight (ToF) -lins för skärpedjupseffekt. Den främre kameran får en 32MP-sensor.