Uppgradering av nya MacBook Pro Àr fortfarande en stor smÀrta

Uppgradering av nya MacBook Pro Àr fortfarande en stor smÀrta

Vi vet att Apples MacBook Pro inte gĂ„r att uppgradera för det mesta. Vad du köper Ă€r vad du fĂ„r, sĂ„ vĂ€lj klokt nĂ€r du bestĂ€ller en. Det enda du kan byta ut Ă€r SSD, har senaste rapporter visat. Men förvĂ€nta dig inte problemfria uppgraderingar. Apple vill fortfarande inte att du ska öppna MacBook Pro, som en nedbrytning av den “dumma” MacBook Pro (slutet av 2016) visar.

MISS INTE: Du borde förmodligen inte köpa en ny MacBook Pro just nu

I avsaknad av ett bĂ€ttre namn kallar jag den mest grundlĂ€ggande nya 13-tums MacBook Pro för den dumma, eftersom den inte har en Touch Bar-skĂ€rm – och den saknar tvĂ„ Thunderbolt-portar, men vem rĂ€knar.

Som förvÀntat fick iFixit hÀnderna pÄ den bÀrbara datorn och rev den omedelbart. Om du planerar att köpa den grundlÀggande 13-tums eller 15-tums MacBook Pro (slutet av 2016) mÄste du gÄ till iFixit detaljerade tÄrar som visar dig alla hinder i vÀgen för den SSD-uppgraderingen.

Först och frÀmst Àr det svÄrare att ta bort basen pÄ den bÀrbara datorn. Det finns fÀrre proprietÀra skruvar pÄ plats eftersom Apple anvÀnder clips och krokar för att hÄlla gemener pÄ plats. Du behöver en sugkopp och en öppningsplock för att bÀnda upp den.

SSD-enheten Ă€r utbytbar, men den Ă€r skyddad av ”massivt skyddande tejp”. NĂ€r du har blivit av med den mĂ„ste du ocksĂ„ ta bort ett par skruvar som hĂ„ller den pĂ„ plats.

Men innan du ens försöker uppgradera SSD i nya MacBook Pro, bör du se till att du har lÀmpliga delar. Du behöver en speciell typ av PCIe-baserad SSD, och inte mÄnga företag gör det.

Innan du uppgraderar till en SSD frÄn tredje part bör du veta att Apple anvÀnder anpassade SSD-enheter som har en hemlig komponent, en som först introducerades förra Äret och en iFixit jagades i nedbrytningen: Apples unika SSD-kontroller som hjÀlper den att uppnÄ snabbare dataöverföringshastigheter .

iFixits nedrivning avslöjar ocksĂ„ att batteriet Ă€r lika irriterande att byta ut och hĂ„lls pĂ„ plats med mycket lim. Dessutom avslöjade analysen att Apples “avancerade termiska arkitektur” faktiskt Ă€r ett djĂ€rvt pĂ„stĂ„ende för “flyttning av kylflĂ€nsskruvarna pĂ„ baksidan av logikkortet.”

Företaget upptÀckte ocksÄ att Wi-Fi och Bluetooth-chips Àr inbyggda i logikkortet, snarare Àn att krÀva ett eget AirCard.

Slutligen upptĂ€ckte iFixit att Apple verkligen har uppdaterat fjĂ€rilstangenterna. De Ă€r lite högre, och kupolomkopplingsmekanismen Ă€r “kraftigare och bĂ€ttre kopplad till tangentkĂ„pan” Ă€n de i den 12-tums bĂ€rbara datorn.

Med allt detta i Ă„tanke kanske du inte försöker reparera eller uppgradera den bĂ€rbara datorn sjĂ€lv – hela guiden finns pĂ„ den hĂ€r lĂ€nken.