Utvecklaren drömmer om en fantastisk menyfÀlt i macOS-stil för iOS

Ny iPad Pro med trippelkamera som visas i lÀckta renderingar

2018 iPad-proffsen Àr de bÀsta surfplattorna som pengar kan köpa just nu. De Àr mer kraftfulla Àn de flesta datorer, inklusive vissa MacBooks och iMacs, enligt benchmarktest, och har fantastisk potential. De nya iOS-surfplattorna kan enkelt ersÀtta datorer för de flesta behov, men de Àr fortfarande inte riktiga alternativ för bÀrbara datorer eller stationÀra datorer.

Jag skulle Ă€lska en iPad Pro-upplevelse som mer liknade vad macOS har att erbjuda, Ă€ven om det inte Ă€r Apples iOS som Ă€r pĂ„ vĂ€g. Apple har alltid hĂ€vdat att de inte tillverkar bĂ€rbara pekskĂ€rmsbĂ€rbara datorer och att de inte tĂ€nker slĂ„ samman iOS och macOS. Men en utvecklare visade bara att det inte Ă€r sĂ„ svĂ„rt att ta med en av de bĂ€sta sakerna med macOS – den ikoniska menyraden – till iOS-appar.

TvÄ liv kvar, som byggde Codea-kodningsappen för iPad, kom med följande Mac-menyer pÄ iOS medan de letade efter att anpassa anvÀndargrÀnssnittet för applikationen för iPhone:

Under skapandet av den universella versionen av appen stötte kodarna pÄ ett stort UI-problem. Den mindre skÀrmen pÄ iPhone erbjuder inte tillrÀckligt med utrymme för de olika menyalternativen som krÀvs för kodning:

För enkla appar Àr menyer inte nödvÀndiga, och det Àr fantastiskt.

Men Codea Àr inte en enkel app, och det finns inget jag kan göra Ät det.

Vad det kan vara Àr upptÀckbart. JÀmfört med alla alternativ jag övervÀgde Àr menyer exakt det, upptÀckbara. Du drar ner en lista med namngivna funktioner komplett med genvÀgar (om ett tangentbord Àr anslutet). DÄ aktiverar du den funktionen genom att knacka pÄ den eller genom att dra fingret och slÀppa.

SÄ de kodade ett menyfÀlt i macOS-stil för iOS. Resultatet Àr en vacker menyrad pÄ en iPhone-app som ser ut sÄ hÀr:

Ja, det ser ut som överdrivet för iPhone, men Two Lives Left skapade just den hÀr menyn för iPhone-versionen av appen, vilket krÀver massor av menyalternativ. Men samma menyer kan mycket vÀl fungera i alla iOS-appar, oavsett skÀrmstorlek. IOS-menyfÀltet ser ocksÄ fantastiskt ut och bevisar att du enkelt kan replikera macOS-menyraden för att leverera ett iPad Pro-anvÀndargrÀnssnitt som faktiskt skulle tillÄta mÄnga mÀnniskor att dike datorer till förmÄn för iPads.

OmvÀnt skulle samma typ av design göra det möjligt för Apple att skapa MacBooks med pekskÀrmsskÀrmar om de nÄgonsin ville gÄ den vÀgen.

Apple arbetar pĂ„ ARM-baserade MacBooks, sĂ€ger rapporter, men de kommer fortfarande att köra versioner av macOS. Å andra sidan kommer befintliga och framtida Mac-datorer att köra iOS-appar, oavsett vilka marker de har inuti. Apple bekrĂ€ftade redan funktionen pĂ„ WWDC 2018, och de första sĂ„dana apparna finns redan i Mojave – de nya hem- och Apple News-apparna Ă€r tvĂ„ sĂ„dana exempel.

iOS 13, som redan testas hos Apple, förvÀntas ge flera förbÀttringar av iPad-anvÀndargrÀnssnittet, Àven om det Àr alldeles för tidigt att spekulera i vad som gör det till den slutliga iOS 13-utgÄvan.