Vad Ă€r en bra inkomst för en “genomsnittlig” entreprenör?

Vad Àr en bra inkomst för en

Om du tittar pÄ sjÀlvhjÀlpsavdelningen i en bokhandel hittar du ett underavsnitt om ekonomisk hÀlsa: böcker som talar för att tjÀna din första miljon efter 35 Ärs Älder. Rich Dad, Poor Dad, The Millionaire Fast Lane, MillionÀren bredvid, och mer. Alla har formler för att bli rika. Och de flesta av dem innebÀr att ta stora risker som företagare, fyllda med berÀttelser om extrem framgÄng och misslyckande. Och de flesta slutar uppmuntra dig att följa dina drömmar till extrem rikedom.

Men rikedom Ă€r mycket relativ. NĂ„gon som tjĂ€nar 30000 dollar per Ă„r i Östeuropa Ă€r rik. NĂ„gon som tjĂ€nar samma belopp i USA ligger i en lĂ„ginkomstgrupp. Och att ha en miljon dollar i USA idag Ă€r inte sĂ„ ovanligt. MĂ„nga som nĂ„r pensionsĂ„ldern, som har varit anstĂ€llda i 25-30 Ă„r, har det beloppet i tillgĂ„ngar, investeringar och pensionsplaner som de började för flera Ă„r sedan.

SÄ, vad sÀgs om företagare?

Som företagare kan du ha mÄl att bli rik. Och det Àr bra mÄl som du aldrig ska överge. Att vara realistisk bör du dock kÀnna till data.

En studie utförd av American Express OPEN och rapporterad av Business News Daily visar att majoriteten av företagare tjÀnar en genomsnittlig till över genomsnittlig inkomst. De Àr inte Mark Zuckerbergs. De Àr individer som vill ha ett liv som företagare, Àr villiga att arbeta hÄrt för att vÀxa sina företag och vill ha en bra inkomst. VÀgen till en anstÀndig inkomst frÄn entreprenörskap Àr oftast en steg-för-steg-process som resulterar i genomsnittliga till över genomsnittliga intÀkter.

Siffran, i amerikanska dollar, Àr i genomsnitt 64 000 dollar. Med tanke pÄ att den genomsnittliga hushÄllsinkomsten i USA, enligt den senaste folkrÀkningen, Àr 50 500 dollar, gör den genomsnittliga entreprenören bÀttre Àn genomsnittet. Det borde ge dig viss tillfredsstÀllelse nÀr du funderar pÄ hur bra du gör. Naturligtvis vill du göra bÀttre, men det finns steg du kan vidta just nu för att öka din nettovÀrde, och du bör övervÀga dessa.

Öka ditt nettovĂ€rde

Du har inga spar- och pensionsplaner som vanliga anstÀllda har med sina organisationer. Men det betyder inte att du inte ska följa samma vÀgar som anstÀllda söker för att öka sin förmögenhet. Du kommer att nÄ pensionsÄldern precis som de vill, och du vill ha en nettovÀrde som kommer att ge bra för dina Àldre Är.

Ta risker inom rimligheten

TÀnk pÄ Mark Zuckerbergs historia, en mycket ung man, vÀrt uppskattningsvis 57,3 miljarder dollar. Hur stor risk tog han egentligen? Egentligen inte mycket. Han började en webbplats för sociala medier pÄ sitt universitetsomrÄde, vÄrdade sin idé med nÄgra kamrater och lanserade Facebook vid rÀtt tidpunkt. Andra massivt rika mÀnniskor tog naturligtvis risker, men bara ett fÄtal slog faktiskt botten innan de steg till sin rikedom.

Om du som företagare tar risker, var rimlig med dem.

Åtag dig till en pensionssparplan nu

AnstÀllda kan bidra med upp till $ 18 000 per Är till en 401 000-plan genom sitt arbete. Vad kan du göra? Du kan öppna en IRA nu, förbinda dig att leva under din inkomst och börja spara. Följande diagram frÄn FinancialSamurai.com visar vad en vanlig sparplan kan göra för individer baserat pÄ nÀr de börjar och hur mÄnga Är de bidrar till en pensionssparplan.

Det Àr uppenbart att ju tidigare du börjar spara, desto större blir din nettovÀrde vid pension. Observera Àr att det hÀr bara Àr potentiella vÀrden, baserat pÄ 18 procent bidrag varje Är. Du kanske inte kan göra det hÀr, men skjut inte upp det.

Fastighet – Det Ă€r fortfarande vad som hĂ€nder pĂ„ lĂ„ng sikt

Det finns en vanlig tanke bland Ă„rtusenden att de vill vara mobila, inte bundna. Och mĂ„nga har studielĂ„neskuld som förhindrar större inköp, till exempel ett hem. De gillar flexibiliteten att vara mobil, och de byter jobb mycket oftare Ă€n deras förĂ€ldrar och farförĂ€ldrar gjorde. Som företagare hĂ„ller du dock med en sak – ditt företag. TĂ€nk pĂ„ detta: Om du hyr snarare Ă€n Ă€ger kommer du att nĂ„ pension som fortfarande hyr.

Om du Ä andra sidan fattar beslutet att köpa ett hem, Àven om du sÀljer det och köper ett och annat nÀr du gÄr igenom dina Är du tjÀnar, kommer du nÄgon gÄng att ha ett hem som du har betalat av. NÀr hypotekslÄnet Àr avbetalt har du ytterligare mÄnadsinkomst (hypotekslÄnet) som du kan spara.

FortsÀtt leta efter den dÀr X-faktorn

Vid denna tidpunkt lĂ€gger du vad du kan i besparingar före skatt; du lever under dina medel sĂ„ att du kan spara, och kanske har du gjort övergĂ„ngen att köpa snarare Ă€n att hyra. Ditt företag Ă€r pĂ„ vĂ€g och vĂ€xer – nĂ„got som gör att du kan förbĂ€ttra din livsstil och öka dina besparingar.

Fortfarande, inom dig Ă€r kĂ€nslan av att du kanske saknar nĂ„got – nĂ„got nytt sĂ€tt att tjĂ€na pengar i större skala. Denna kĂ€nsla Ă€r resultatet av din optimism om dina förmĂ„gor. Det finns nĂ„got ”dĂ€r ute” som kan fĂ„ in mer pengar, kanske massor av det. Din entreprenörsanda kommer att fĂ„ dig att leta efter det – nĂ€sta stora idĂ© eller möjlighet. Du har en plan för din lĂ„ngsiktiga ekonomiska framtid, sĂ„ att du kan koppla av.