Vad du kan förvÀnta dig av Apples evenemang nÀsta vecka

Vad du kan förvÀnta dig av Apples evenemang nÀsta vecka

Apple hÄller ett lanseringsevenemang vid sitt huvudkontor i Cupertino, strax utanför San Francisco, nÀsta vecka. Det förvÀntas att iPhone-jÀtten kommer att lansera en rad nya produkter och tjÀnster i det som kommer att bli en av de mest spÀnnande Apple-lanseringshÀndelserna pÄ senare tid.

Idag stal Apple en marsch pĂ„ sig sjĂ€lv genom att presentera en helt ny iPad Air och iPad mini 5 – vi kommer utan tvekan att titta nĂ€rmare pĂ„ dem vid nĂ€sta veckas evenemang.

Medan vi inte kommer att se nya iPhones eller MacBooks (du mÄste vÀnta till september för dem), Àr det troligt att vi kommer att se en ny version av sina allestÀdes nÀrvarande AirPods trÄdlösa hörlurar, plus debut av Apples lÄngt ryktade Netflix-rivalisering streamingtjÀnst.

HÀr Àr nedgÄngen pÄ allt vi tror kommer att visas av Tim Cook nÀsta vecka.

Apple lanserar streamingtjÀnst

Det stÀmmer, Apple Àr pÄ vÀg att debutera sin egen streamingtjÀnst nÀsta vecka.

Detaljerna Àr skissartade över vad tjÀnsten kommer att tÀcka just nu. Men vi har hört rykten om att Apple flyttar till innehÄllsströmning i över ett Är. Det Àr en öppen hemlighet att företaget har hÀllt pengar pÄ att skapa original-TV-program och filmer à la Netflix och Amazon Prime.

Det verkar uppenbart att Apple skulle lansera sin streamingtjĂ€nst som en exklusiv för Apple TV-enheter för att stĂ€rka den minskande hĂ„rdvaruförsĂ€ljningen. Men det kan ocksĂ„ erbjudas pĂ„ flera plattformar, dĂ€r Apple TV-anvĂ€ndare fĂ„r exklusiva fördelar – trots allt Ă€r Apples AirPlay-ljudteknik nu tillgĂ€nglig pĂ„ exempelvis Samsung-TV.

Nya AirPods

NÀr Apple lanserade AirPods trÄdlösa hörlurar 2016, blev de hÄnade. Men nÀstan tre Är senare har de smÄ AirPods varit en stor framgÄng för företaget.

Som ett resultat förvÀntas Apple fördubblas pÄ AirPods, med en uppdaterad version för 2019 och dÀrefter. Vi Àr inte sÀkra pÄ hur de kommer att se ut. Patentansökningar har dock visat att Apple kan pressa in lite hÀlsoteknik i sina hörlurar, liknande Samsungs Galaxy Buds.

HĂ€lsotekniken skulle inkludera “hĂ€lso-, konditions-, trĂ€nings- och hĂ€lsosensorer” och skulle kunna överföra “biometriska data, hjĂ€rtfrekvens, kroppsrörelse och förbrĂ€nda kalorier”, enligt patent som hittats av Patentligt Apple. Det Ă€r allmĂ€nt kĂ€nt att pulsmĂ€tning med öronbaserade enheter Ă€r mer exakt Ă€n handledsbaserad spĂ„rning tack vare den tunnare huden, sĂ„ det vore vettigt. Hur Apple skulle kvadratera detta med sin klocka Ă„terstĂ„r dock att se.

Utöver det kan de ha aktiv brusreducering och förbÀttrad Bluetooth-anslutning och kanske till och med vattentÀtning, enligt Bloomberg. Dessa nya funktioner, sÀrskilt brusreduceringsfunktionen, skulle verkligen ge anvÀndarna en tvingande anledning att uppgradera frÄn sina nuvarande AirPods.

Apple News prenumerationstjÀnst

En annan ny tjĂ€nst, snarare Ă€n en produkt frĂ„n Apple, Ă€r dess “nyhetsprenumeration” -tjĂ€nst skulle i grund och botten öka pĂ„ sitt nuvarande kostnadsfria News-erbjudande.

För ett pris, som ryktas vara cirka $ 10 per mÄnad, skulle anvÀndare fÄ tillgÄng till en rad betalvÀggsinnehÄll frÄn stora utgivare. Det har dock förekommit rykten om att tjÀnsten började med en stenig start.

Förlag Àr tydligen baulking pÄ Apples insisterande pÄ att ta 50% av prenumerationsintÀkterna och lÀmnar de företag som skapar faktiskt vÀrdefullt innehÄll (som kan rÀkna med tusentals) för att skrota ut det under den ÄterstÄende halvan.

Men med tanke pÄ att den befintliga Apple News-tjÀnsten kan driva 90 miljoner vanliga lÀsare till berÀttelser verkar det som om bollen definitivt ligger i Apples domstol.

Ny iPad Air och iPad Mini

Apple ryktes att lansera en ny iPad vid mars-evenemanget, men fÄngade alla pÄ hopp genom att tillkÀnnage en ny iPad Mini och ny iPad Air en vecka i förvÀg.

IPad Air och iPad Mini hade inte uppdaterats sedan 2014 respektive 2015 – vi förvĂ€ntade oss att Apple tyst skulle avbryta dem nĂ„gon gĂ„ng. Dessa modeller Ă€r dock tillbaka med uppdaterade processorer och stöd för Apple Pencil.

LÀs mer om de nya iPadsna hÀr

Ny iPod och AirPower

Dessa nya hÄrdvaruprodukter kan inte ses pÄ scenen pÄ Steve Jobs-teatern nÀsta vecka, men de kan beskrivas i efterhand i pressmeddelanden.

Ny iPod Touch

Det finns ocksÄ rykten om en ny iPod Touch. Vi sÄg senast en ny iPod Touch tillbaka 2015. Men den hÀr nya versionen kan vara vinklad mot mobilspel snarare Àn musik. Detta skulle vara vettigt, eftersom mobilspel fortsÀtter att vÀxa i popularitet (och lönsamhet) och att batteriet tar slut pÄ din huvudtelefon eftersom du krossar det pÄ PUBG Mobile Àr inte kul.

AirPower trÄdlös laddningsmatta

Apple retade sin AirPower trÄdlösa laddningsmatta nÀr den lanserade iPhone X. Den missade dock sitt eget produktionsmÄl för 2018 och Àr fortfarande ingenstans att se. Vissa har föreslagit att Apple höll tillbaka enheten för att stryka ut nÄgra rynkor, det Àr dess strömhantering för att förhindra överhettning. Men nu kan AirPower Àntligen slÀppas efter hÀndelsen.

LÀs mer om Apple pÄ Tech.co