Vad erbjuder Apple TV + och vad ger det för Indien?

Vad erbjuder Apple TV + och vad ger det för Indien?

“Det √§r alldeles f√∂r tidigt att v√§lja vinnare, men Apple TV + √§r helt klart det f√∂rsta str√•let i Apples eventuella plan att utmana de st√∂rsta plattformarna f√∂r videodistribution”

Det mycket diskuterade Apple Special Event, mycket tydligt namnet Show Time, √§gde rum den 25 mars och markerade premi√§ren f√∂r ett g√§ng tj√§nster fr√•n Cupertino major. Ingen av dem var ov√§ntat, men med Captain America (vi menar Chris Evans) uppt√§cktes i publiken och n√•gra av v√§rldens favorit globala biopersonligheter som tog scenen, var det verkligen roligare och intressantare √§n Apples h√§ndelser har varit tidigare – kl. minst sedan OneRepublic’s Ryan Tedder sj√∂ng “ta de pengarna, se de brinna” som avslutningsakten f√∂r iPhone 6s lanseringsevenemang.

Tillfället markerade lanseringen av Apple TV +, företagets strejk i originalvideoprogrammering och fristående videostreamingtjänster. Detta är inte Apples första strejk i underhållningstjänster Рdet har trots allt haft iTunes-ekosystemet sedan mycket lång tid. IPod var en kulturell ikon, och Apple var en av de främsta initiativtagarna till massiva digitala musikbibliotek. Helt tydligt har varumärket varit där i underhållningsindustrin vid viktiga tidpunkter.

Apple TV + - i text 1

Med detta sagt har världen gått sedan dess, och on-demand videotjänster är inte längre en nyhet. De är faktiskt nästan tagna för givet över hela världen, eftersom de finns nästan överallt. Det är just denna faktor som kommer att vara det största hotet som Apple behöver kämpa med, eftersom det ser ut att så småningom ta emot giganterna på internetbaserade on-demand videostreamingtjänster globalt.

Vad tar Apple TV + till bordet?

Eftersom världen har gått vidare är det lite poetiskt att Apple TV + försöker ta saker framåt genom att faktiskt anpassa något väldigt gammalt. Innan filmströmningstjänster blev lätt överkomliga och tillgängliga, tillhandahöll en massa webbplatser som CokeAndPopcorn, FMovies och PopcornTime en layout där filmer och TV-program alla skulle sättas ihop på ett ställe, oavsett vilken plattform de kom från.

Gränssnittet

Apple TV + -prenumerationstjänsten debuterar med en uppdaterad Apple TV-app som snart kommer att göras tillgänglig på alla Apple-enheter (förutom watchOS-produkter). För det nya gränssnittet har Apple samarbetat med flera andra innehållsproducenter inklusive Amazon och Hulu i USA. Den nya appen fungerar alltså som ett nav för allt ditt innehåll (förutom Netflix, tyvärr), inklusive Apples hemtrevna Apple TV +. Detta är en vanlig driftsmodell för Apple, som integrerade Apple Music-streamingtjänsten direkt i iOS: s musikapplikation.

Apple TV + - i text 6

Förutom all artificiell intelligens razzmatazz hävdar Apple att användarvänlighet är en stor faktor för den nya streamingtjänsten. Dess användargränssnitt är bekant, och ändå, som Apple hävdar, är det bara lite bättre än vad resten av världen har sett hittills. Liksom allt annat Cupertino-jätten gör är det här som aldrig förr. Vid den första synen vid lanseringstidpunkten ser Apple TV + -gränssnittet ganska flytande ut att fungera och lätt att hantera, med svepningen för att växla mellan showbeskrivningar och trailers är faktiskt ganska coola. Det är en möjlig träff för Apple, men det är inte en fantastisk design som skulle tvinga användare att flytta till det (från, till exempel, Netflix).

Innehållet

Sedan kommer själva innehållet, och här blir det knepigt. Vid Show Time-evenemanget anklagade Apple många av Hollywoods mest kända, och en ännu större lista över kraftfulla offentliga personligheter fanns bland publiken. Detta var ett tecken på avsikt från Apple till sina främsta rivaler (ordspel avsedda), och genom att överlämna det till den ständigt otroliga Oprah för att avsluta lanseringen, varumärket i grunden uttalat sin styrka, en subtil flex-of-biceps, i inför konkurrensen att det inte riktigt tar på sig just nu.

Apple TV + - i text 2

Som referens investerar Apple cirka 2 miljarder dollar i att skapa originalt videoinneh√•ll inom en m√§ngd olika genrer. I ingen s√§rskild ordning inkluderar n√•gra av h√∂jdpunkterna episodiskt drama The Morning Show (med Reese Witherspoon, Jennifer Aniston och Steve Carell), sci-fi-flick See (med Jason Momoa och Alfre Woodard), observationsantologi Little America (feat. Kumail Nanjiani), Steven Spielbergs fantasy-serie Amazing Stories, Oprah Winfrey’s Toxic Labor och mycket, mycket mer.

Alla dessa program kommer, som vi vet, premiär på Apple TV + någon gång i framtiden. Det är också problemet med Apple TV + just nu, eftersom de flesta av programmen antingen fortfarande är i produktion eller till och med i förproduktionsfaser. Fråga alla videoproduktions- och distributionsveteraner (som Netflix, kanske) om hur mycket som kan gå fel mellan förproduktion och den faktiska sändningen av en show, och de kommer att berätta hur det finns fler faktorer som kan leda till hyllning av en show än de som konstaterar produktionen, än mindre framgång.

Apple TV + - i text 10

Medan Apples offentliga paradering av globala ikoner som Oprah och Spielberg var imponerande att titta på, undvek det ingen att lägga märke till hur de flesta av sina program inte ens har ett definitivt släppdatum och har lovats vid någon tidpunkt under framtida. Själva tjänsten har premiär någon gång senare i år, i 110 länder. Men när det sänds kommer det mesta av innehållet sannolikt att vara saker som du redan har sett, och originalinnehållet kommer gradvis att öka med tiden Рnya program varje månad, hävdade Apple.

Så, för att sammanfatta, Apple TV + ger i huvudsak bara det nya Apple TV-gränssnittet (som ser ganska bra ut, åtminstone vid första anblicken) och löftet om bra innehåll till bordet Рett säkert recept för en streamingtjänst för att lyckas . Men problemet för Apple här är att dess viktigaste konkurrenter РHulu, Amazon Prime Video och Netflix, som särskilt valde bort Apple TV-integrationserbjudandet Рalla har bemästrat dessa två faktorer.

Apple TV + - i text 4

Vad väntar på Indien?

Indien, som alla har märkt, är den snabbast växande internetbaserade videokonsumtionsmarknaden i världen. Naturligtvis är sådana som Netflix och Amazon låsta i en praktisk kamp med Indiens hemtrevna streamingtjänster som Hotstar, Alt Balaji, Sony Liv, Zee5, Viu och Voot, för att tillgodose indianernas olika tittarbas.

Originalinnehåll

För att vara specifik, kommer locket att prenumerera på Netflix och Amazon Prime Video att få tillgång till globalt publicerade och sända program och filmer som annars skulle vara svåra att streama och titta på (åtminstone lagligt). Naturligtvis kommer Netflix och Amazons primära kundkrets från storstäder och inkluderar stadsungdomar och medelåldersnätare. Den primära kundkretsen har också blivit mer kräsna, och som ett resultat har både Netflix och Amazon tagit fram original som Sacred Games och Made in Heaven.

Apple TV + - i text 7

Dessa originalinnehållsserier har ett enormt inlärningsvärde, vilket gör det möjligt för de globala jättarna att ta sig an sina storstadsvisare och vädja massivt till Tier II och den fortsatta publiken, som mer lockas av lokalt innehåll. I den här situationen kommer Apple TV + i huvudsak att gå in i ett halvbakat tillstånd när dess tillkännagivande lät Рett slags blötprov för att se hur människor tar upp det, innan de helhjärtat driver på det.

Vid lanseringen har streamingplattformen inget originalindiskt inneh√•ll p√• sig, och s√•dana planer kan vara obefintliga just nu. De ursprungliga serierna som namngivits av Apple kommer att dra delar av Netflix och Prime’s tittare till att ocks√• prenumerera p√• det, men nyckeln f√∂r Apple, ur Indiens perspektiv, kommer att vara om det kan beh√•lla sina tittare p√• l√•ng sikt.

Apple TV + - i text 8

Medan Netflix och Amazon har en pågående spelkarta över indiska shower som kommer att ha premiär under året, låter Apples globala shower sig mer som planeringsplaner från och med nu, meddelade att bygga hype. Det kommer verkligen inte att flytta den indiska marknaden, eller så verkar det enligt vad vi vet just nu. Det kommer förmodligen att vara lika dyrt som Netflix, vilket kanske inte hjälper till att sprida sitt indiska medlemskap ännu mer.

Plattformens debakel

Det sista strået i Apples Indien-problem ligger på plattformen där den kommer att finnas tillgänglig. Från och med lanseringen kommer Apple TV + att finnas tillgängligt på Apple TV 4K, iOS (iPad och iPhone), Mac, strömningsplattformar som Amazon Fire TV Stick 4K och TV-gränssnitt som de som tillverkats av Sony, LG, Samsung och så vidare. Detta har den mycket anmärkningsvärda och uppenbara uteslutningen av Android (Apples har aldrig varit känt för att vara mycket inkluderande, hur som helst), och däri ligger den största spärren för Apple TV +, att de flesta av Indiens mobila internetanvändare är inloggade på Android-enheter. Tills Apple lyckas göra alla sina enheter mer överkomliga och vädja till massmarknaden i allmänhet kommer det inte riktigt att gå framåt i subkontinenten med sådana tjänster.

Apple TV + - i text 5

Det andra alternativet är naturligtvis att öppna Apple TV + -tjänsten för Android-enheter, och även om det för närvarande är mer sannolikt att hända än iPhones som säljer i vanliga segment i Indien, verkar det inte vara en del av Apples planer rätt nu.

Hur detta utvecklas Apple helt och hållet

Allt sagt och gjort måste det nämnas att denna händelse markerade ett paradigmskifte för Apple. Från att vara tillverkare av verktyg som har förökat världskulturen (den ursprungliga iPod och iPhone är kultklassiker inom teknik), vill Apple nu återuppliva sin jakt på att vara en del av världskulturen och sätta sitt prägel i världsbio och underhållning . Apple-kortets lansering var ett ännu starkare uttalande, med den minimalistiska titanbyggda kreditkortsdesignen som gick tillbaka till de uber-kraftfulla kreditkorten från början av 90-talet.

Apple TV + - i text 3

Den 25 mars försökte Apple göra ett kulturuttalande och drog nästan av det också. När allt kommer omkring har väldigt få företag styrkan och det industriella drag som Apple. Det verkade emellertid lite halvbakat РApple-kortet kommer att vara endast USA från och med nu, och när det gäller Apple TV + kändes det som att tjänsten också kommer att bli hur dess lansering gick Рförsta dagar av ära och surr, stort namn och större faktureringar, men kommer det så småningom att upprätthålla sig mot etablerade globala giganter som Netflix är vad alla är nyfiken på att veta. Dessutom, med bara tillkännagivandet av tjänsten och inga konkreta detaljer, är det lite svårt att förutsäga hur Apple TV + kommer att gå. Vad tror du? Tror du att Apple kommer att tjäna pengar med sina tjänster? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.