Vad hÄller 2017 för Green Techs framtid?

Vad hÄller 2017 för Green Techs framtid?

Det finns mÄnga nya tekniker som syftar till att förbÀttra statusen för förnybar energi, hÄllbarhet och effektivitet i vÀrlden. De Àr huvudfokus för alla mÀnniskor som ser fram emot teknik som inte skadar miljön och hjÀlper oss att bevara denna vackra planet. Dessa tekniker gÄr under ett namn: grön teknik.

Ny utveckling inom detta omrÄde har ofta etablerats och det finns mycket mer att förvÀnta sig nÀsta Är. Detta fÀlt Àr allt annat Àn litet och det tÀcker metoder och material som kontinuerligt utvecklas tillsammans med tekniker som strÀcker sig frÄn att generera ren energi till tillverkning av giftfria och miljövÀnliga produkter. LÄt oss ta en glimt av green techs framtid och vad den innehÄller för oss alla ekologiska techknarkare:

Elbilar

Tesla har meddelat fullstÀndig sjÀlvkörande hÄrdvara pÄ alla bilar. Med detta företag som gör sitt bÀsta för att locka fler och fler kunder kan vi bara förvÀnta oss att fler konkurrenter inom bilindustrin följer deras exempel.

Det enda som Àr nedslÄende Àr det faktum att prognoserna om antalet personer som anvÀnder denna gröna tekniklösning. Siffrorna Àr mycket lÄga, Àven i Europa dÀr bensinpriserna Àr nÀstan dubbelt sÄ mycket som de Àr i USA.

De goda nyheterna kommer frÄn Googles sjÀlvkörande bilprojekt, eftersom deras sjÀlvkörande bil framgÄngsrikt har slutfört och behÀrskat de första 90 procenten av sina köruppgifter. Det lÀmnar oss hopp om att vi inom en snar framtid alla kommer att kunna njuta av fördelarna med att Äka i ett sjÀlvkörande fordon i alla vÀrldens största storstÀder.

Vi ser ocksÄ fram emot att se resultatet av partnerskapet bildat av Faraday Future och LG Chem. Deras nya litiumjonceller för elbilar planeras ha den högsta energitÀtheten av alla för nÀrvarande tillgÀngliga batterier i elbilindustrin.

Alternativ energiproduktion

Även om det viktigaste incitamentet som driver vindkraftproduktion drivs av vĂ„rt reaktiva tĂ€nkesĂ€tt, Ă€r det alltid trevligt att se fram emot utvidgningen av denna energiproduktionsmetod. För nĂ€rvarande levereras 45 procent av det totala elbehovet i USA via vindkraftverk.

Dessutom visar en studie som publicerades i tidskriften Nature Climate Change att vi kan förvÀnta oss att alla amerikanska elbehov skulle kunna tillgodoses 2030 genom att anvÀnda sol och vind.

Under tiden försöker ITER-experter utnyttja fusionens kraft. Denna kÀrnreaktion Àr sÄ kraftfull att den faktiskt driver alla stjÀrnor i universum. Detta kan potentiellt vara en kÀlla till sÀker, icke-koldioxidutslÀpp och i princip grÀnslös energi. Kommer det att finnas nÄgra nya utvecklingar inom detta omrÄde? 2017 har de svar vi söker.

Marinindustrin

Det Àr bra att den marina industrin anvÀnder sig av grön teknik, eftersom vatten Àr mycket mottagligt för föroreningar. Och frÄn vad vi hittills har sett kan vi förvÀnta oss mÄnga nya utvecklingar inom detta omrÄde, till exempel gröna bÄtar som hjÀlper till att minska framdrivningskraften. Trenden med att anvÀnda nya syntetiska material i denna bransch Àr goda nyheter för teak, med tanke pÄ att 200 av dessa trÀd behövs för att göra dÀck pÄ en genomsnittlig bÄt.

Denna trend hjÀlper till att bevara hav och hav runt om i vÀrlden. Vi kan förvÀnta oss fler och fler bÄtar med hybridmotorer och koldioxidutjÀmning. Delvis drivs av solteknik kommer dessa bÄtar att finnas tillgÀngliga pÄ marknaden 2017.

Gröna hem

Tanken att ha och bygga gröna hem Àr ett mycket kraftfullt incitament för experter och forskare inom det gröna teknikomrÄdet. Tendensen Àr inte bara att göra dem gjorda av miljövÀnliga material utan ocksÄ att göra kraften hÄllbar och grön. Tesla Àr ocksÄ en av de största aktörerna inom detta omrÄde och med tanke pÄ hur mÄnga lösningar de har gett oss hittills kan vi i Är förvÀnta oss att mÄnga fler kommer 2017.

Vi kan se fram emot ny teknik som hjÀlper oss att effektivare utnyttja solens kraft för att minimera vÄrt beroende av fossila brÀnslen. Det finns ocksÄ mÄnga miljövÀnliga hemverktyg som finns pÄ marknaden idag.