Vad jag lÀrde mig att uppfostra ett barn nÀr jag byggde en start

Vad jag lÀrde mig att uppfostra ett barn nÀr jag byggde en start

NÀr du Àr förÀlder mÄste du ibland göra flera saker för att fÄ jobbet gjort.

LĂ„ngt innan min dotter kom hade jag redan andra barn som jag uppfostrade – mina affĂ€rer.

Jag har tidigare sagt att bygga ett företag Àr mycket som att uppfostra ett barn. Men det jag först förstÄr efter att ha fÄtt min dotter Àr att att uppfostra ett barn och ett företag pÄ en gÄng ger en helt ny vÀrld av utmaningar. Och om din make ocksÄ arbetar kan det vara sÀrskilt svÄrt att hitta tid att spendera med varandra eller ha nÄgra stunder ensam.

Jag vill inte avskrÀcka nÄgon frÄn att ta sig an dubbla förÀldraroller, men jag skulle sÀga att övervÀga nÄgra av dessa metoder som jag har utvecklat sedan jag tog pÄ mig ytterligare ansvar. Och eftersom du aldrig vill gynna varandra, sÄ Àr det som har hjÀlpt mig att fördela min uppmÀrksamhet lika.

UpprÀtta delade roller och ansvar

För att huset ska fungera som en vÀloljad maskin, med nÄgra knarrar hÀr och dÀr, krÀvs det en liten armé. Men i det hÀr fallet bildade min fru och jag den hÀr armén och Àr helt överens om vem som tar pÄ sig vad. Vi anvÀnder en schemalÀggnings- och uppgiftsapp för att hÄlla reda pÄ vad vi bÄda gick med pÄ att göra. Det fungerar inte om du bara berÀttar för varandra och nickar överens, för fem minuter senare har du redan glömt vem som skulle hantera Àrenden och vem som lÄg ovanpÄ tvÀtten. Mitt huvud Àr i min verksamhet frÀmst sÄ att appen hjÀlper mig att komma ihÄg vad jag lovade att hjÀlpa till med.

Du kan ocksÄ försöka stÀnga av roller och ansvar sÄ att ingen av er kÀnner sig tyngd. Det kan dock finnas vissa ansvarsomrÄden som du föredrar att hÄlla pÄ heltid. Till exempel tar jag pÄ matlagningen och hon har tÀckt tvÀtten.

Ibland Àr det OK att multitaska

Jag Àr vanligtvis emot multitasking nÀr det gÀller arbete. Jag har dock lÀrt mig att platsen som multitasking passar Àr nÀr du har ett barn och ett företag. HÀr kan du och faktiskt mÄste göra mÄnga saker samtidigt. Jag Àr den personen som gjorde flaskor och gick pÄ barnvagnpromenader under ett konferenssamtal.

Du borde inte kÀnna dig skyldig till multitasking i denna mening. Jag tycker att eftersom det Àr tvÄ separata omrÄden i mitt liv förblir mitt fokus laserskarpt. Men nÀr jag försöker göra detta i affÀrer, tycker jag att jag Àr mindre produktiv. Det fungerar olika beroende pÄ person, sÄ du kan behöva experimentera för att se vilka aktiviteter som passar ihop innan du hittar din söta plats.

Det gÄr för att delegera för

NĂ€r jag precis hade min verksamhet var det lĂ€tt att vara lite av en kontrollfreak om det. Jag ville hantera sĂ„ mycket jag sjĂ€lv kunde för att spara resurser och trodde inte heller att nĂ„gon skulle bry sig om det sĂ„ mycket som jag gjorde. Men min dotter hjĂ€lpte mig att ta filmen “Frozen” till hjĂ€rtat, slĂ€ppa den och lĂ„ta nĂ„gon annan ta ratten pĂ„ vissa projekt.

Att delegera Àr perfekt nÀr du hittar rÀtt talang du kan lita pÄ och som vill kÀnna sig som en Àgare i hur de levererar pÄ sina projekt. Sedan jag delegerat mer arbete till mitt expanderande team har jag faktiskt kunnat hitta personlig tid och kvalitet att spendera med familjen. Det hÀr Àr ovÀrderliga stunder som jag inte skulle ha haft utan att delegera.

Arbeta medan andra sover

Jag hÄller Ànnu mindre traditionella arbetstimmar Àn jag nÄgonsin gjort. Detta beror pÄ att jag kan fÄ otroligt mycket arbete nÀr resten av huset sover. Plus att jag inte kÀnner mig skyldig att arbeta och inte ge dem nÄgon uppmÀrksamhet. Detta ger mig ocksÄ tid pÄ dagen och tidigt pÄ kvÀllen dÀr jag kan njuta av min familj. Det tar tid att justera din kroppsklocka, men det kan hjÀlpa dig att kÀnna att du förblir produktiv medan du Àr tillgÀnglig för ditt barn.

Det Àr ocksÄ en idealisk strategi för alla som befinner sig inte kan upprÀtthÄlla en behandling eftersom deras företag eller liv kastar dem för mÄnga ovÀntade kurvbollar. NÀr min dag har gÄtt ur rÀtt spÄr vet jag att jag kan kompensera tiden medan andra sover, och det hjÀlper till att fÄ ner stressnivÄn igen.

Fixera inte pÄ perfektionism

Detta betyder inte att kasta kvalitet till vinden. Det betyder bara att du bör sluta fixa pÄ nÄgot och Àndra det kontinuerligt. Du kan alltid lÀgga nÄgot dÀr ute och justera det senare. Inte allt kommer att vara perfekt eller sÄ gÄr inte din dag som planerat, men det Àr OK.

För mig, istÀllet för att strÀva efter perfektion, har det blivit mer om att njuta av det jag kan Ästadkomma och titta pÄ resultaten av mina anstrÀngningar.

Lev drömmen

Att se min dotter vÀxa och utveckla pÄminner mig om att fokusera pÄ sjÀlva miraklet i livet och de ögonblick som vi borde stanna och njuta av. NÀr du kan delta i en kreativ upplevelse Àr det en fantastisk upplevelse. Men att uppfostra ett barn och bygga ett företag pÄminner mig om att jag har turen att fÄ vara med och forma mer Àn ett mirakel. NÀr stress trÀffar pÄminner jag mig om att vara tacksam för dessa möjligheter.

LÀs mer om parprenörer pÄ TechCo