Vad konsumenterna ser frÄn sina smartphones 2019

Vad konsumenterna ser frÄn sina smartphones 2019

“Under 2019 kan vi förvĂ€nta oss att smartphones blir större och bĂ€ttre, men hĂ€r Ă€r vad konsumenterna faktiskt önskar”

2018 har förmodligen varit ett av de mest innovativa Ă„ren i smartphone-industrin. Året började med antagandet av skĂ€rmskĂ„ran, som sedan ersattes av motoriserade komponenter och relativt mindre utskĂ€rningar. Vi sĂ„g ocksĂ„ enheter med flera kamerasensorer – ibland med till och med fyra linser pĂ„ baksidan – kom i hyllorna. DĂ„ fanns det funktioner som snabbare laddningsstandarder, en högre mĂ€ngd RAM och mer, men Ă€r alla dessa funktioner timens behov? För att vĂ€lja hjĂ€rnan hos vĂ„ra lĂ€sare twittrade vi en serie omröstningar (var och en av omröstningarna var aktiva i 72 timmar) för att fĂ„ en inblick i huruvida de anser att dessa framsteg Ă€r till det bĂ€ttre eller rent gimmicks. Med mer Ă€n 25 000 respondenter, lĂ€s vidare framĂ„t för att ta reda pĂ„ vad majoriteten av konsumenterna förvĂ€ntar sig av smartphones 2019.

Är mer mer glad nĂ€r det gĂ€ller RAM?

Under 2019, vilken RAM-kapacitet bör en sub-Rs 30k-smartphone ha? #Opinionsundersökning

– 91mobiles (@ 91mobiles) 1 februari 2019

Smarttelefonindustrin skalade 10-gig-toppen nĂ€r det kom till RAM, men mellansegmentet Ă€r fortfarande begrĂ€nsat till 4 GB RAM. Vi frĂ„gade vĂ„ra lĂ€sare om de föredrar 4 GB eller 6 GB RAM i smartphones som kostar mindre Ă€n 30 000 Rs. Naturligtvis var majoriteten av konsensus för 6GB. Vi hĂ„ller med om detta eftersom RAM-minne med 4 spelningar kan hantera vanliga dagliga uppgifter, men det kommer sannolikt att spĂ€nnas under tung belastning nĂ€r du spelar ett spel som PUBG. Å andra sidan Ă€r 6 GB precis rĂ€tt mĂ€ngd minne som behövs för att en smartphone ska fungera optimalt, oavsett vad du kastar Ă„t den.

RAM-kapacitet

Tre Àr en fest nÀr det gÀller bakre kameror

Vad Àr antalet bakre kameror som en smartphone bör ha under 2019? #Opinionsundersökning

– 91mobiles (@ 91mobiles) 1 februari 2019

Det som började som ett sÀtt att fÄ fantastiska portrÀttbilder med hjÀlp av en sekundÀr djupavkÀnnande kamera blev snart ett lopp för att krama in fler kameror pÄ smarttelefonen. DÀrför Àr det ingen överraskning att 59 procent av anvÀndarna förvÀntar sig att smartphones som lanseras 2019 kommer att erbjuda trippel snappers pÄ ryggen.

Antal bakre kameror

Betyder verkligen megapixel i en smartphone nÄgot?

År 2019 mĂ„ste en flaggskeppssmartphone ha en __MP selfie-kamera pĂ„ framsidan? #Opinionsundersökning

– 91mobiles (@ 91mobiles) 6 februari 2019

Det har varit en lÀnge debatterad oro att huruvida megapixelantalet pÄ en smarttelefonkamera verkligen betyder nÄgot. SÄ för att mÀta uppfattningen hos vanliga anvÀndare, bad vi vÄra följare att rösta bland 32MP, 24MP, 12MP och 8MP upplösningar för den frÀmre kameran. Och omröstningsresultaten rankade upplösningarna i samma ordning, vilket bevisar att nÀr det gÀller smarttelefonsnÀppare Àr megapixelantal fortfarande mÀtaren för kamerakvaliteten.

Selfie-kameraupplösning

Funktioner som smarttelefonkameror ska ha

Vad Àr det viktigaste med bakre kameror pÄ en smartphone?

– 91mobiles (@ 91mobiles) 6 februari 2019

PÄ tal om bakre kameror, en ökning av antalet sensorer har öppnat möjligheterna till funktioner som var okÀnda för bara ett par Är tillbaka. NÄgra exempel pÄ sÄdana funktioner Àr Bokeh-lÀge, vidvinkel, svagt ljus och 3D-avbildning. Vi frÄgade vÄra lÀsare av de tidigare tre, som de skulle vilja se pÄ framtida smartphones. NÀstan hÀlften av röstningskonsensusen gick till förmÄn för alla tre funktionerna, dÀr svagt ljus, vidvinkel och bokeh rankades i den ordningen. Vem skulle inte Àlska att ha dem alla?

Bakre kamerafunktioner

Dölja selfie-kameran eller sÀtta den i ett hack?

Vad Àr den selfie-kameraplacering du vill ha i din smartphone? #Opinionsundersökning

– 91mobiles (@ 91mobiles) 4 februari 2019

FrÄn skÀrmpiercing till höjningsmekanismer har vi sett varumÀrken gör allt för att dölja selfie-kameran i ett försök att öka förhÄllandet mellan skÀrm och kropp. NÀr vi bevittnar skÀrmskÀrningarna frÄn IT-saken till det förflutna ifrÄgasatte vi vÄra följare om de föredrar en hackkamera eller en dold selfie-snapper som bara presenterar sig nÀr det behövs. Medan det var en nÀra tÀvling, tippade det faktum att den lyftande kameran ger en extremt snygg och enhetlig fascia publiken i sin favör med 51 procent röster.

Selfie-kamera placering

Dedikerad microSD-kortplats Àr fortfarande önskvÀrd

Vilken typ av SIM-kortplats vill du ha i din telefon? #Opinionsundersökning

– 91mobiles (@ 91mobiles) 4 februari 2019

DÀremellan nÀr smartphones blev tunnare och smalare introducerade varumÀrken den fruktade Hybrid-SIM-platsen. Det hÀr specifika SIM-facket kom med tvÄ kortplatser, dÀr det ena var reserverat för ditt huvud-SIM och det andra kunde anvÀndas för att sÀtta in antingen ett sekundÀrt SIM-kort eller ett microSD-kort. Det behöver inte sÀgas att det fick en stor andel av motreaktioner frÄn anvÀndare som hade tvÄ nummer och ocksÄ ville utöka lagringsutrymmet. Det Àr dÀrför 61 procent anvÀndare röstade för trippelautomater med en reserverad för utbyggbar lagring.

Typ av SIM-kortplats

Att hacka eller inte?

Vad Àr riktmÀrket för en mobilskÀrm 2019? #Opinionsundersökning

– 91mobiles (@ 91mobiles) 5 februari 2019

En gÄng i tiden skrek utskÀrningen pÄ toppen av skÀrmen premium och var en nyhet. Men frÄn att vara ett mÀrke för en hög standard till en öga, har övergÄngen varit snabb och hur. Numera Àr de Àkta blÄ helskÀrmsskÀrmarna ilska och varför inte eftersom de erbjuder en fantastisk uppslukande tittarupplevelse. Totalt 74 procent av vÀljarna anser att en skÀrmlös skÀrm Àr vÀgen att gÄ.

SkÀrmriktmÀrke

LÄt ditt ansikte eller finger lÄsa upp?

Vad Àr den viktigaste sÀkerhetsfunktionen för dig pÄ en telefon? #Opinionsundersökning

– 91mobiles (@ 91mobiles) 5 februari 2019

Hela hacket och fullskÀrmsfadern i smarttelefonbranschen har lett till mer innovativa metoder för att lÄsa upp och sÀkra telefonen. Vi har sett varumÀrken helt dike konventionell biometri för att förlita sig enbart pÄ ansiktslÄsning och Àven angreppet pÄ skÀrmen samt en sidmonterad fingeravtryckslÀsare. I vÄr Twitter-omröstning sÄg vi 42 procent röster till förmÄn för biometri under visning och 31 procent röstade för konventionell PIN / mönsterlÄsning. AnsiktslÄsningsmetoden var minst föredragen med 27 procent, eftersom den inte Àr lika sÀker som de tvÄ första.

SĂ€kerhetsfunktion

Avslutningsvis

Vivo V15 Pro skal

Det Àr tydligt att dessa undersökningar av smarttelefoner markerar en plan för vad anvÀndarna letar efter frÄn de potentiella telefonerna i Är? Nu, allt vi har att se Àr vem som skulle stiga till?

Röste du pÄ nÄgot av dessa alternativ i vÄra omröstningar? Om inte, kan du fortfarande berÀtta för oss vad du tycker i kommentarfÀltet nedan.