Vad tweets i Googles sökresultat betyder för alla

Vad tweets i Googles sökresultat betyder för alla

I februari slog Google och Twitter en överenskommelse om att sökmotorjÀtten skulle indexera tweets i sina sökresultat. PÄ knappt 6 mÄnader har den hÀr efterlÀngtade funktionen Àntligen kommit och den meddelades naturligtvis via Twitter.

Hej, @twitter. Sök fest hos oss. Möt oss pÄ skrivbordet? ? http://t.co/Eqj6kkB18b

– Google (@google) 21 augusti 2015

I maj i Är tillkÀnnagav Google ocksÄ indexeringen av tweets och sa att tweets kommer att inkluderas i stationÀra sökningar nÀr Google-appen anvÀnds. Men det senaste tillkÀnnagivandet nÀmnde att tweets redan kommer att ingÄ i alla stationÀra sökningar pÄ engelska. Vi hÄller ganska mycket pÄ att under de kommande mÄnaderna kommer Google att meddela att Àven tweets ingÄr i mobilsökningar. NÀr allt kommer omkring har mobilsurfning nu blivit sÄ populÀrt att fler anvÀnder sina smartphones och surfplattor för att söka istÀllet för sina stationÀra datorer. Vi blev faktiskt lite förvÄnade över att Google bestÀmde sig för att ta den hÀr funktionen till skrivbordet först.

Hur det fungerar

Det Àr vÀldigt enkelt. Om du till exempel söker pÄ Google efter en vÀlkÀnd offentlig person (som till exempel Donald Trump) eller ett populÀrt varumÀrke, kommer du nu att mÀrka i sökresultaten att det finns strömmar av deras senaste tweets. MÄnga av dem finns till och med pÄ första sidan.

Det hĂ€r Ă€r inte första gĂ„ngen de tvĂ„ tekniska giganterna kopplas ihop – och det bör noteras att Google inte Ă€r den enda sökmotorn som gör detta. Det finns ocksĂ„ Bing som har erbjudit integrationen av Twitter sedan förra Ă„ret. Twitter och Google tecknade en överenskommelse 2009 Ă€ven om avtalet gick ut knappt tvĂ„ Ă„r senare vilket pĂ„stĂ„s bero pĂ„ att Ali Rowghani – dĂ„ Twitters COO – ville ha mer kontroll över anvĂ€ndarinnehĂ„llet. Men saker har förĂ€ndrats sedan och mĂ„nga experter tror att deras partnerskap kan vara nyckeln till framtiden för Twitter.

Twitters framtid i Googles hÀnder?

TÀnk pÄ att Twitter nu har nÀra 320 miljoner aktiva anvÀndare, men medan det fortsÀtter att vÀxa har tillvÀxten varit lÄngsammare jÀmfört med tidigare Är. De har hanterat frÄgor som anvÀndarretention, anvÀndartillvÀxt och dÄliga resultat av reklamkampanjer för företagare.

Det Àr inte förvÄnande att Twitter nu bankerar pÄ affÀrer som det gör med företag som Google för att uppnÄ en större rÀckvidd. För det första hoppas det att icke Twitter-anvÀndare kommer att tvingas registrera sig nÀr de ser tweets i SERP.

SEO och marknadsföring av sociala medier

Sökmotoroptimering och marknadsföring pÄ sociala medier Àr tvÄ sammanhÀngande strategier, och bÄda fokuserar pÄ organiska inkommande strategier som hjÀlper till att bygga varumÀrkesidentitet och lockar fler besökare till en webbplats. Sociala medier beror mycket pÄ innehÄll av hög kvalitet och med en stark och synlig nÀrvaro. NÀr SEO-insatser genomförs kan detta avsevÀrt förbÀttra rÀckvidden för sociala medier för ett visst varumÀrke. Samtidigt ökar en rankning betydligt med en stark nÀrvaro pÄ sociala medier. SÄ som du kan se kompletterar bÄda varandra vÀl.

TyvÀrr lÀmnar de flesta sökmarknadsförare detaljerna nÀr de blir frÄgade om hur sociala medier pÄverkar Googles ranking. De skriver det som allmÀnt, vilket gör det svÄrt för marknadsförare av sociala medier att vara osÀkra pÄ om deras metoder fungerar.

SÄ nu nÀr Twitter-tweets redan visas i Googles stationÀra sökningar bör du ta tillfÀllet i akt för att fÄ en starkare nÀrvaro pÄ sociala medier och högre ranking i sökresultaten. HÀr Àr nÄgra av de saker du kan göra:

    Först vÀxa ditt antal följare. Antalet följare du har pÄverkar din ranking. Som ett exempel fÄr ett företag med bara hundra Twitter-följare inte den rankningsfördel som ett företag med en miljon följare pÄ detta sociala nÀtverk. Men var försiktig med att köpa följare eftersom Google vet om du köper Twitter-följare. Uppmuntra sedan externa lÀnkar. AnvÀndningen av sociala medier hjÀlper eftersom det lÄter andra lÀnka till ditt innehÄll. Observera att ju mer kvalitetslÀnkar du har, desto mer auktoritet fÄr du i Googles ögon. Att fÄ fler externa inkommande lÀnkar Àr inte svÄrt och kommer naturligt om du har högkvalitativt, anvÀndbart och intressant innehÄll.