Val 2019: SÄ hÀr kontrollerar du röstkortets information online / namn pÄ röst-ID-listan

Val 2019: SÄ hÀr kontrollerar du röstkortets information online / namn pÄ röst-ID-listan

“Kontrollera dina röst-ID-uppgifter som EPIC-nummer, vallokal, valdatum och parlamentariska valkrets”

Den största demokratin i vÀrlden Indien kommer att hÄlla sitt allmÀnna val 2019 frÄn och med den 11 april. Valet kommer att Àga rum i sju faser och valdagarna för varje valkrets Àr ute. Det Àr dags att du drar ditt röstkort frÄn garderoben, dammar av det och gör dig redo att rösta. Innan du gÄr ut, se till att kontrollera information om vÀljarkort. Nedan följer stegen för att göra det. Dessutom kan du anvÀnda metoden för att kontrollera giltigheten pÄ ditt röstkort (om du har fÄtt samtal om att det har annullerats).

SÄ hÀr kontrollerar du röstkortets information:

ECI

    För att kontrollera information om röster-ID-kort, gĂ„ till Val Commission of Indias webbplats (www.nvsp.in). Klicka pĂ„ “VĂ€lj ditt namn i röstlĂ€ngden”. Du kommer att omdirigeras till ett formulĂ€r som ber dig en handfull detaljer som namn, födelsedatum, stat, distrikt och valkrets. Du kan antingen vĂ€lja det alternativet eller klicka pĂ„ “Sök efter EPIC-nummer” för snabba resultat.

ECI2. NĂ€r du har fyllt i informationen och klickat pĂ„ “Sök”, kommer uppföljningsskĂ€rmen att visa röstkortets detaljer, inklusive EPIC-nummer, röstlokal, röstningsdag och parlamentarisk valkrets.

vÀljarkort

3. Valkommissionen i Indien har ocksĂ„ sin app dĂ€r en anvĂ€ndare kan kontrollera information om vĂ€ljarkort. För det, gĂ„ över till Play Store / App Store och ladda ner appen ‘Voter Helpline’. Precis som fallet med webblĂ€saren, tryck pĂ„ “VĂ€lj ditt namn i röstlĂ€ngden” (anvĂ€ndare kan “Sök efter EPIC-nummer”) och fyll i uppgifterna snabbt. Klicka pĂ„ ‘Sök’ för att se detaljerna. I synnerhet visar resultatet frĂ„n appen dig inte avfrĂ„gningsdatum.

Korrigering eller modifiering av röstkortet har nu stĂ€ngts. TillĂ€gget av namnet i vĂ€ljar-ID-listan fortsĂ€tter dock fram till sista nomineringsdatum – begĂ€ran bör dock göras minst tio dagar innan nomineringen upphör.