Valve tappar SteamVR-stöd pÄ macOS

Valve tappar SteamVR-stöd pÄ macOS
I sammanhanget: Apples macOS Àr inte precis ett nav för VR-aktivitet, men anvÀndare har ÀndÄ haft tillgÄng till SteamVR sedan support tillkom redan 2017. Men Mac-datorer har aldrig varit kÀnda för sina spelfunktioner, och det gÀller sÀrskilt VR-spel. Utan att anvÀnda en extern GPU har de mest prisvÀrda Mac-datorerna helt enkelt inte resurser för att effektivt driva avancerade VR-titlar och headset.

Kanske till följd av detta meddelade Valve igĂ„r att det officiellt har avslutat stödet för SteamVR pĂ„ macOS. Enligt företaget fattades detta beslut sĂ„ att dess ingenjörer kan “fokusera pĂ„ Windows och Linux.” Inga ytterligare förklaringar tillhandahölls, och uppriktigt sagt, det finns inte mycket annat i Valves tillkĂ€nnagivande alls.

Den enda andra informationen som delas i uppdateringsanteckningarna Ă€r instruktioner som berĂ€ttar för macOS-anvĂ€ndare hur man vĂ€ljer in Ă€ldre SteamVR-byggnader genom att öppna programvarans flik “Betas” i dess Egenskaper-meny. Det Ă€r ett praktiskt verktyg för macOS-anvĂ€ndning av SteamVR-trofasta, men det Ă€r en tillfĂ€llig Ă„tgĂ€rd: sĂ„ smĂ„ningom kommer förĂ„ldrade versioner av SteamVR förmodligen att sluta fungera pĂ„ ett eller annat sĂ€tt.

Den hÀr nyheten kommer sÀkert att vara en besvikelse för vissa, men Valve har sannolikt undersökt SteamVRs anvÀndarnummer för macOS och beslutat att kostnaden för att stödja den helt enkelt inte Àr vÀrdefull i det lÄnga loppet. Med detta sagt finns det alltid chansen att företaget kommer att Àndra sig senare, och vi kommer att meddela dig om det hÀnder.