Varför appar kan bana vÀgen för mainstream-antagande av Blockchain

Varför appar kan bana vÀgen för mainstream-antagande av Blockchain

Mobila verktyg och spelapplikationer kan vara den mest troliga drivkraften för mainstream-antagande av blockchain och kryptovaluta.

Den senaste utvecklingen inom blockchain- och kryptovalutanvÀndning av konventionella stora företag tyder pÄ att det vanliga införandet av sÄdan teknik Àr nÀra förestÄende. Sjöfarts- och logistikjÀtten Maersk har anstÀllt IBM för att testa blockchain-teknik för att optimera den globala spÄrningen av sin flotta med containrar. Mercedes-Benz moderbolag, Daimler, lÄnade 114 miljoner dollar med blockchain-teknik frÄn den tyska banken LBBW. Men Àven om innovationer som dessa av vÀlkÀnda branschjÀttar visar ett löfte om en omfattande acceptans av blockchain och kryptovaluta, förblir de outliers. En vÀrld av blockchain-teknik Àr för katalysatorn som kommer att pÄskynda utbredd anvÀndning vissa experter tror att de har hittat det via mobilappar.

Programvara för företag och företag-till-företag tenderar naturligtvis att spegla konsumenttrender, sĂ„ det Ă€r osannolikt att tipppunkten kommer frĂ„n den arenan – det mĂ„ste ske en enorm förĂ€ndring mot blockchain och kryptovaluta baserat pĂ„ konsumentanvĂ€ndning och behov först. Appar för mobilverktyg och spel kan utan tvekan vara den perfekta miljön för att frĂ€mja det skiftet.

Om nÄgon sektor uppmuntras att utnyttja blockchain Àr det apputvecklare: Det finns en stark överlappande demografisk profil mellan mÄnga appanvÀndare och kryptovalutainnehavare, det flytande digitala vÀrdet av kryptovaluta Àr lÄngt över 100 miljarder dollar, och Ànnu har ingen rÀknat ut hur man utnyttjar den marknaden för köp i appar.

Utöver det har mobilappar redan nyckelelement som behövs för att parlay blockchain och kryptovaluta till mainstream. Mest intÀktsdrivande aktivitet sker genom köp i appar, konsumenter Àr redan vana vid att betala för köp i appar via digitala kanaler, och de flesta dagliga kryptovalutatransaktioner underlÀttas genom mobilbaserade kryptoplÄnböcker.

Med det mesta av den utvecklade vÀrlden som anvÀnder mobila enheter, en historia av mobila industrier som driver modern innovation (störningar i taxibranschen till exempel) och det uppenbara vÀrdet frÄn en enorm outnyttjad marknad, Àr det inte svÄrt att se varför mÀnniskor börjar se pÄ apputveckling som hörnstenen för ett blockchain-genombrott.

Genombrottet kan komma förr Ă€n senare, med produkter som OmiseGo och Open Money’s OPEN-plattform som banar vĂ€g. OmiseGo, har gjort steg frĂ„n blockchain, innovationer och optimering av den interna infrastrukturen. Deras Etherum-baserade teknik för digitala plĂ„nböcker har gjort det enklare Ă€n nĂ„gonsin att utbyta peer-to-peer-vĂ€rde i realtid. Genom att möjliggöra en decentraliserad börs som fungerar över flera valutatyper, frĂ„n fiat till decentraliserade valutor som BTC, ETH och andra, kan deras plĂ„nbok innebĂ€ra ett stort steg framĂ„t.
Problemet Ă€r att ingenting existerar Ă€nnu som överbryggar klyftan mellan kryptovaluta och befintliga applikationer – det Ă€r dĂ€r Open Money kommer in. Med visionen att göra blockchain tillgĂ€nglig för all programvara Ă€r Open Money’s OPEN Platform redo att bli korsningen mellan blockchain och mobilapplikationer. Som en API-infrastruktur som gör det möjligt för alla företag eller konsumentapplikationer att koppla in sig i den enorma potentialen för blockchain och kryptovaluta, kan OPEN-plattformen lagras över alla befintliga valutaplattformar och knytas till vilken mobilapp som helst. Med deras API och tillhörande SDK: er hoppas Open Money att öppna dörrarna för programutvecklare som vill tjĂ€na pengar pĂ„ och distribuera till kryptovalutahĂ„llare som mĂ„lgrupp och i slutĂ€ndan snabba mainstream-antagande av blockchain.

Andrew Leung, CTO för öppna pengar, förklarade ”blockchain och kryptovalutor Ă€r framtidens vĂ€g. Vi skulle gĂ€rna se mer och mer mainstream-adoption, sĂ„ vi fokuserar helt pĂ„ byggnadsverktyg som kommer att lĂ€gga grunden för de första utbredda anvĂ€ndningsfallen och vĂ€xa med samhĂ€llet nĂ€r möjligheten utvecklas. ”

Eftersom innovation och tillgÀnglighet fortsÀtter att driva till en omfattande adoption, och produkter och tjÀnster gör det mer effektivt för kryptovalutakonsumenter att delta i marknadsplatser för mobilapplikationer, kommer vi onekligen att se en förÀndring i affÀrsekosystemen.

LÀs mer om blockchain pÄ TechCo