Varför Àr smarta hem framtiden för bostadsarkitektur

Under de senaste tio Ären har mÀngden elektroniska enheter ökat i en sÄ förvÄnande takt att det Àr omöjligt att förutsÀga vad som kommer nÀsta. Resonemanget bakom detta fenomen ligger i hur vana samhÀllet har kommit till vilka typer av smarta lösningar som kan lösa vÄra dagliga problem.

Uttrycket ”smarta hem” definieras populĂ€rt som hemautomation, som innefattar styrning och automatisering av belysning, uppvĂ€rmning, ventilation, luftkonditionering, sĂ€kerhet, hushĂ„llsapparater och kommunikation. De Ă€r alla beroende av tvĂ„ grundlĂ€ggande element: el och WiFi. Det Ă€r ingen överraskning dĂ„ vi övervĂ€ger att lĂ€gga till datalinjer till omrĂ„den i hemmet som kök, tvĂ€ttstuga eller till och med badrum, eftersom nya byggregler och trender för lyxiga hem krĂ€ver det bland de elektriska ritningarna. Datalinjer tillhör det extra lĂ„ga spĂ€nningsomrĂ„det.

Varför kallar vi dessa “smarta” hem?

Att ha ett smart hem kommer allt tillbaka till automatisering. Genom att lÄta teknik hantera vissa uppgifter, som att sÀtta pÄ luftkonditionering innan du kommer hem eller reglera ljusstyrkan, börjar dessa enheter lÀra sig av dina rutiner.

Detta innebÀr inte bara snabbare hushÄllsuppgifter, utan ocksÄ för att spara kostnader som ljusförhÄllanden för varje rum kommer att regleras av det schema som planeras av anvÀndaren eller uppgiften för nÀrvarande.

Men vad hÀnder om vi ocksÄ kan förbÀttra anvÀndarens övergripande livskvalitet genom att minska arbetsinducerad stress nÀr vi definierar att alla inkommande samtal stÀngs av efter en viss timme; eller Ànnu bÀttre, undvika besvÀret med telemarketing med hjÀlp av kommunikationsnav skrÀddarsydda efter dina behov.

Hur Àndrar de arkitektur?

Genom att lÀra sig de viktiga kÀrnelementen i hemautomatiseringsprocessen kan yrkesverksamma tillhandahÄlla en kvalitetsservice för att antingen skapa nya bostÀder eller genomföra en avancerad byggnadsrenovering.

Elektriska ledningar anpassar sig nu till behoven hos ett hus som mÄste utföra uppgifter som att hÄlla kontroll över hushÄllets strömförbrukning, slÄ pÄ / av apparater för att slutföra tvÀtt, bevattna grÀsmattor eller till och med hÄlla reda pÄ vad sÀkerhetskameror spelar in vid nuvarande ögonblick. Det bÀsta Àr att alla dessa uppgifter kan övervakas lika enkelt som att anvÀnda en Smartphone-app var vi Àn bor.

Trots den initiala investeringen, som har minskats avsevÀrt i takt med att tekniken fortsÀtter att förbÀttras, Àr smarta hem det levande beviset pÄ hur vi i hemlighet eftertraktar komfort i varje steg i vÄrt liv. Branschinnovation har inget slut, sÄ vi kan bara drömma om vad som kan komma nÀsta gÄng för att göra vÄrt liv enklare.

Denna infografik visar den vÀxande trenden för hemautomation och hur smarta hem kan ge sÀkerhet, sÀkerhet och besparingar.

Infographic med tillstÄnd av MyAlarm Center

LÀs mer om smarta hem och prylar hÀr pÄ Tech.Co.