Varför digitalt lÀrande Àr sÄ viktigt för lÀrare och studenter

Varför digitalt lÀrande Àr sÄ viktigt för lÀrare och studenter

De flesta skolor har tillgÄng till teknik. FrÄn datorer till surfplattor har eleverna tillgÄng till internet av hög kvalitet för undervisnings- och inlÀrningsÀndamÄl. Dagens anslutna klassrum ger bÄde lÀrare och studenter enklare, snabbare och mer prisvÀrd tillgÄng till information, lÀrande resurser, experter, kamrater och en bredare grupp av lÀrare.

LĂ€rare och professorer anvĂ€nder sociala mediekanaler som Facebook för att fĂ„ kontakt med andra skolor och individer som kan hjĂ€lpa dem att anpassa sina undervisningsmetoder för att fĂ„ ut det mesta av de digitala verktygen. Å andra sidan anvĂ€nder studenter digital teknik för att fĂ„ kontakt med andra studenter, inte bara i sitt land utan över hela vĂ€rlden, för att engagera sig i sjĂ€lvstyrt lĂ€rande inom omrĂ„den med personlig expertis och intresse.

Digital inlÀrning hÀnder redan. Enligt en ny undersökning finns det ett antal anmÀrkningsvÀrda statistik som visar att den digitala inlÀrningsrevolutionen Àr i full gÄng:

52 procent av gymnasieeleverna tar tester pÄ nÀtet 53 procent av 6-12-Äringarna vill anvÀnda sina egna mobila enheter för skolarbete 57 procent av ungdomsskolorna sÀger att online-klasser ger dem mer kontroll över sitt lÀrande 3 av 5 vÀnda klassrumslÀrare tror online-lÀrande ökar elevernas sjÀlvförtroende och motivation 77 procent av förÀldrarna anser att effektiv anvÀndning av teknik Àr avgörande för barnets framtid. 60 procent av distriktsledarna rapporterar positiva resultat frÄn implementeringen av digitalt innehÄll.

Dagens elever Àr olika och digitalt lÀrande Àr nyckeln till elevernas lÄngsiktiga framgÄng. Det finns ett antal skÀl till varför detta kan vara fallet. Kolla in dem nedan och fÄ ditt klassrum i ordning för den hÀr nya utbildningsvÄgen:

Anpassning

Personligt lÀrande Àr mÄlet för mÄnga lÀnder som Förenade Arabemiraten (UAE), Sydkorea och Finland dÀr regeringar uttryckligen har prioriterat lycka. Bortsett frÄn detta hjÀlper personligt lÀrande skolorna att modernisera undervisningen helt enkelt genom att anpassa inlÀrningstakten och undervisningsmetoden till elevens behov, val och intressen.

Klassrum som antog personaliserade inlÀrningsstrategier för sina elever fann att eleverna gjorde betydande vinster i lÀsning och matematik, ju lÀngre eleverna upplever personlig inlÀrning, desto större blir deras prestationstillvÀxt. Digital inlÀrning ger en ny förmÄga att tillhandahÄlla pedagogiska upplevelser som Àr anpassade för varje elev.

TillgÀnglighet

Digital inlÀrning framstÄr som ett universalmedel för alla slags problem som ligger till grund för utbildningssektorn. Genom att omfamna digitala enheter och anslutet lÀrande kan skolor inte bara ansluta till varandra för att öka inlÀrningen eller dela insikter, erfarenheter och kommunikationsförmÄga, men det gör det ocksÄ möjligt för lÀrare att ha lika villkor, dÀr alla typer av skolor har tillgÄng till lÀrande och möjligheter.

TillgÀnglighet Àr avgörande för att utnyttja teknik och tillhandahÄlla utbildningsmöjligheter för alla studenter över hela vÀrlden, inklusive personer med funktionsnedsÀttning och engelsksprÄkiga elever.

Effektivitet

Digitala bedömningar ger studenter snabb Äterkoppling pÄ deras förstÄelse, sÄ att bÄde studenter och instruktörer kan koncentrera sina anstrÀngningar pÄ var ytterligare förstÄelse krÀvs mest. Adaptiv antydan ger vÀgledning för att korrigera missuppfattningar, felaktiga svar snabbt och hjÀlper eleverna att rÀkna ut frÄgor i realtid.

Snabb bedömning, visualiseringar, spel, simuleringar, videor och annoteringsteknik ger ocksÄ en rikare inlÀrningsmiljö mot en bÀttre förstÄelse av begrepp.

Digital utbildning gör det möjligt för lÀrare att nÄ fler studenter i storleksordningen Àn via kurser pÄ campus. De kan sprida nya koncept och idéer snabbare och beröra fler mÀnniskor och pÄverka fler liv. Dessutom tillÄter digitalt lÀrande lÀrare att smÀlta över hela vÀrlden till campusundervisning och skapa globala konversationer, vilket resulterar i rikare lÀrarupplevelser. Digital inlÀrning ger lÀrare möjlighet att bygga kurser med det bÀsta innehÄllet som tidigare utvecklats av andra lÀrare.

LÀs mer om utbildningsteknik hÀr pÄ Tech.Co