Varför du ska ta ditt företag utomlands

Kulturellt, pedagogiskt och ekonomiskt har USA skapat den perfekta stormen för innovation. USA Ă€r bland de tio mest utbildade lĂ€nderna i vĂ€rlden. Det ger flest startups. Och medan USA ocksĂ„ rankas högt för vĂ€lstĂ„nd bland andra lĂ€nder, rankas det som nummer 1 – med 48734 miljarder dollar – totalt individuell förmögenhet.

Även om dessa faktorer har resulterat i fantastisk innovation och tillvĂ€xt för nystartade företagare, betyder det ocksĂ„ att USA Ă€r mĂ€ttat med mĂ€nniskor som har drivkraften, utbildning och pengar för att skapa nya företag. Ett bra sĂ€tt för nya entreprenörer att hitta nya möjligheter Ă€r att börja leta utanför USA. NĂ€r du börjar leta kommer det att vara lĂ€tt att transportera all din amerikanska entusiasm och uppfinningsrikedom utomlands i tre enkla steg.

Forskning

Mitt intresse för affÀrer utomlands började nÀr jag trÀffade nÄgra internationella mÀnniskor vid ett lokalt evenemang. Vi anslöt pÄ LinkedIn, och jag var plötsligt en del av deras nÀtverk. Genom att följa nÄgra av dessa ledningar upptÀckte jag snabbt en hel grupp mÀnniskor i Kina, Malaysia och Thailand som var intresserade av mobil marknadsföring, precis som jag.

LinkedIn Àr ett enkelt stÀlle att börja utforska. Du kan hitta andra nystartade företag och experter som arbetar i de lÀnder eller branscher som du undersöker och till och med potentiell talang.

Till exempel arbetar Startup Singapore med att koppla intresserade entreprenörer i Singapore med resurser och med varandra. Malaysia har pÄ liknande sÀtt utvecklat Startup Malaysia för att uppmuntra utveckling i sin region. Att ansluta till dessa grupper och andra liknande hjÀlper dig att börja bygga ett nÀtverk av mÀnniskor som Àr intresserade av att arbeta med dig, hjÀlper dig att komma igÄng och vÀxa och kommer att identifiera investerare och avslöja medel för att stödja ditt företag. MÄnga lÀnder har skapat program och anslagit resurser för att uppmuntra tillvÀxt för start, sÄ hitta dessa samhÀllen och anslut dem.

Topp 10 högst finansierade asiatiska startups 2016 hittills

GÄ pÄ ett plan

NÀr du har nÄgra förbindelser, gÄ pÄ ett plan och trÀffa dem. För mig var det hÀr steget lite lÀskigt eftersom det verkade dyrt, lÄngt borta och helt utanför min komfortzon, men jag litade pÄ att de anslutningar jag hade gjort skulle Ätminstone ge mig en plats att bo och en upplevelse att komma ihÄg. MÀnniskorna jag trÀffade visade sig vara underbara, entusiastiska och motiverade arbetare som inte bara tog mig till fantastiska restauranger och strÀnder utan hjÀlpte mig att förstÄ hur jag kunde sammanflÀtade mina tjÀnster med deras marknader.

Medan det reser runt om i vÀrlden verkar det dyrt, Àr en $ 500-flygning till Malaysia inte mycket dyrare Àn en inrikesflygning över hela landet. Och nÀr du vÀl Àr dÀr skulle dina kostnader uppgÄ till mindre Àn en resa till Silicon Valley. För fördelarna med att trÀffa de mÀnniskor du vill arbeta med, besöka platsen och uppleva marknaden och börja rÀkna ut logistik, Àr kostnaden en mycket liten investering i ditt företag. Om du Àr i Asien kan du faktiskt kolla in nÄgra olika marknader för att se skillnaderna.

Ta ett beslut

Efter att ha gjort din forskning och gjort dina rundor kan du börja bestÀmma hur du ska fÄ din start frÄn marken pÄ en av dessa marknader. Förhoppningsvis, genom nÀtverkande och besök, har du identifierat nÄgra viktiga lokalbefolkningen som du vill arbeta med.

I mina utforskningar hade jag fÄtt sÄ starka vÀnskap, den verkliga utmaningen var att bestÀmma vilken marknad jag skulle börja pÄ och hur jag skulle gÄ vidare. Mina vÀnner och partners som jag hade skapat genom nÀtverk och resor hjÀlpte mig att rÀkna ut det.

En lokal partner Àr viktig för att testa vattnet, navigera pÄ marknaden, identifiera resurser och rÀkna ut logistiken. Faktum Àr att Malaysia och vissa andra lÀnder i Sydostasien krÀver att du har en lokal partner för att kunna dra nytta av omfattande regeringsprogram för nystartade företag. De flesta tillvÀxtmarknader har tillförlitliga myndigheter som aktivt investerar i entreprenörskap, sÄ en lokal partner hjÀlper dig att avslöja dessa resurser. NÀr du har identifierat en marknad, etablerade pÄlitliga partner och avslöjade statliga medel kan din lokala partner hjÀlpa till att utvÀrdera kandidater att anstÀlla. I grund och botten, nÀr forskningen och besöken Àr fÀrdiga, mÄste du bara vÀlja att gÄ vidare med den.

I USA tÀvlar din start om resurser med alla andra företagare dÀr ute. Du Àr lite fisk i en stor damm. Genom att spendera lite tid och energi pÄ att titta pÄ globala alternativ kan du ge din start en verklig chans att pÄverka. Du kan vara en stor fisk i en liten damm.

LÀs mer om nya startups runt om i vÀrlden pÄ TechCo