Varför företag anstÀller anstÀllda utan teknisk examen

Varför företag anstÀller anstÀllda utan teknisk examen

NĂ€r du gör dig redo att anstĂ€lla en ny anstĂ€lld, hur mycket lager lĂ€gger du i avsnittet ”utbildning” i det cv?

MÄnga arbetsgivare anser att en högre formell utbildning ger ett lÀtt tillÀmpligt screeningkriterium som hjÀlper till att rensa ut okvalificerade arbetssökande. Faktum Àr att CareerBuilder fann att kraven pÄ formell utbildning har ökat i 38 procent av företagen under de senaste fem Ären, och 41 procent krÀver nu att nyanstÀllda ska ha en högskoleutbildning för positioner som tidigare endast krÀvde en gymnasieexamen.

Att ha en examen kÀnns bekant för mÀnniskorna i HR, men de Àr mindre benÀgna att kÀnna till icke-traditionella metoder för utbildning och kompetensutveckling. Detta kunskapsbrist leder ofta till förvirring om hur man tilldelar vÀrde till dessa icke-traditionella upplevelser, vilket kan leda till att utesluta sökande med rÀtt kompetens men brist pÄ traditionella uppgifter.

Men det verkar som om en framgÄngsrik karriÀr i teknikvÀrlden inte nödvÀndigtvis Àr beroende av en högskoleexamen.

Med fler utbildningsalternativ dÀr ute erbjuder icke-traditionella leverantörer av teknisk utbildning pÄskyndad utbildning av hög kvalitet och lÄg kostnad.

Vissa bootcamps eller ideella organisationer kan till och med ge studenterna arbetsfokuserade fÀrdigheter pÄ fyra till sex mÄnader snarare Àn fyra Är, vilket gör dem mer fördelaktiga Àn traditionella college-kurser i vissa fall. Arbetsgivare gÄr lÄngsamt ombord: Bureau of Labor fann att 25 procent av de anstÀllda i upp till sju datorfokuserade arbetsomrÄden inte slutförde fyraÄriga college.

Det antalet kan öka snart, eftersom startlÀger ser fler Àn 16 000 deltagare. Och arbetsgivare som anstÀller akademiker frÄn dessa lÀger har mÄnga fördelar att se fram emot.

HÀr Àr nÄgra fÀrdigheter som arbetsgivare kan förvÀnta sig av framtida anstÀllningar (istÀllet för att lÄta en examen göra eller bryta en ansökan):

A Ge aldrig upp attityd

FörmÄgan att hÄlla fast vid ett svÄrt problem under lÄng tid utan att ge upp Àr en mycket viktig fÀrdighet inom teknik. American Express Global Business Travel, för en, har varit banbrytande för ett test för grus under sin anstÀllningsprocess. Intervjuarna letar nu efter exempel pÄ tidigare utmaningar, professionella eller personliga, och hur kandidater har drivit förbi hinder.

FörmÄga att lÀra sig i farten

Leta efter livslÄnga elever som tar tillfÀllet i akt att fÄ nya fÀrdigheter eller förbÀttra befintliga. Chefer vet att tekniken förÀndrar hur deras företag fungerar och 70 procent Àr inte övertygade om att deras verksamhet kan hÄlla jÀmna steg. Anlita mÀnniskor med anpassningsförmÄga att förnya sina fÀrdigheter varje Är eller sÄ.

Passion

Detta borde vara den enklaste kvaliteten att upptĂ€cka. AnstĂ€lla mĂ€nniskor med en genuin önskan att arbeta inom teknik. Om kandidater har icke-teknisk erfarenhet men brinner för det du gör kan det vara vĂ€rt att ta en chans pĂ„ dem. IBM uppskattar till exempel att 10-15 procent av de senaste anstĂ€llningarna har icke-traditionell gymnasieutbildning, eftersom företaget istĂ€llet letar efter “mĂ€nniskor som har en verklig passion för teknik.” Andra företag, som Intel, har ocksĂ„ undersökt anstĂ€llda med alternativ bakgrund.

Att förlita sig pĂ„ utbildningsbevis i teknisk anstĂ€llning stĂ€nger av en enorm pool av skickliga, drivna kandidater som har byggt upp talang genom icke-traditionella kanaler. StĂ€ng inte ditt företag för begĂ„vade kandidater – titta pĂ„ vem som tar ditt företag dit det behöver gĂ„, inte vem som bara kryssar för alla rutor.

Hitta prisvÀrda onlinekurser i TechCo Shop

LÀs mer om kodning av bootcamps pÄ TechCo