Varför framtiden för arbetsplatsdesign ser ut som din college-campus

Varför framtiden för arbetsplatsdesign ser ut som din college-campus

Missa ditt universitetsomrĂ„de nĂ€r en resa över fyrhjulingen ibland skulle ta 45 minuter för att du bara inte kunde sluta prata med varje vĂ€n och professor du trĂ€ffade? Uppenbarligen kan din nĂ€sta arbetsgivare ocksĂ„ sakna den interaktionen. Idag Ă€r över 80 procent av moderna teknikföretag utformade för att uppmuntra ansikte mot ansikte interaktion – och mer Ă€n 40 procent har arbetsplatser utomhus.

Det Àr Ätminstone vad en ny studie frÄn ett team ledt av arbetsplatsdesignexpert Jonathan Webb har avslöjat. Det Àr inte bara teknik: företag inom branscher inklusive juridik och kosmetika gör liknande förÀndringar, eftersom arbetsgivare överallt inser att utformningen av deras arbetsyta i sig pÄverkar anstÀlldas hÀlsa och lycka.

Jag intervjuade Jonathan, som Àr VP för arbetsplatsstrategi pÄ KI, för att diskutera varför och hur dessa snabbvÀxande teknikföretag frÀmjar en tvÀrindustriell arbetsplatsomvandling.

Börja med arbetsstilen

Vilka designförÀndringar kan en modern arbetsplats ha som en arbetsplats frÄn tio eller tjugo Är sedan kanske inte har? För att förstÄ detta mÄste vi undersöka vad som har förÀndrats: Startups designar sina egna produkter och tjÀnster, och de behöver en helt ny arbetsplatsprocess för att producera sina leveranser. Och högteknologiska snabbvÀxtföretag rör sig sÄ snabbt och itererar sÄ ofta att mycket har förÀndrats precis under det senaste decenniet.

“Högteknologiska snabbvĂ€xtföretag hjĂ€lper till att forma framtidens arbetsplats genom att spetsa trender som designers införlivar i utrymmen över hela landet, oavsett bransch”, sĂ€ger Jonathan. ”Rekrytering och retention Ă€r fortfarande den frĂ€msta frĂ„gan för mĂ„nga av vĂ„ra kunder. Arbetsklyftan förenar problemen. Och yngre arbetare krĂ€ver tekniska verktyg som gör att de kan arbeta nĂ€r som helst och var som helst. Allt detta pĂ„verkar hur en arbetsplats designas.

VĂ„ra anstrĂ€ngningar för att utforma arbetsplatsen baseras inte lĂ€ngre pĂ„ antalet anstĂ€llda och arbetsförhĂ„llandena. Snarare börjar designprocessen med upptĂ€ckten av vilka arbetsstilar som behövs för att maximera produktiviteten och effektiviteten pĂ„ kontoret. ”

Dessa arbetsstilar resulterar i en mĂ€ngd olika arbetsytor som Ă€r bredare Ă€n de stereotypa “raderna med bĂ„s”. Exempel som erbjuds av Jonathan Ă€r ”mĂ„ngsidiga cafĂ©utrymmen” som kan anvĂ€ndas för arbete eller matsal, arbetsstationer som kan konfigureras om för privatlivet eller flexibla avlĂ€gsna arbetsplatser med massor av videokonferensverktyg.

3 Trender driver arbetsplatsförÀndringar

Jonathan och hans team intervjuade 400 arkitekter och designers som arbetar pÄ tekniska kontor över hela landet för en nyligen genomförd sexmÄnadersstudie för att avgöra vilken drivkraft som ligger bakom förÀndring. Resultatet?

”Vi hittade tre nya trender som dessa högteknologiska snabbvĂ€xtföretag tycktes bry sig mest om pĂ„ sin arbetsplats. Den första var balans mellan arbete och privatliv. Den andra var vĂ€lbefinnande. Och det tredje, inte överraskande, var sjĂ€lva tekniken.

Efter att ha granskat sĂ„ mycket marknadsundersökningar som pekade pĂ„ balans mellan arbete och privatliv som en fortsatt trend, ville vi sjĂ€lva kontrollera med specifierare. Under vĂ„r undersökning frĂ„gade vi formgivarna: Diskuteras balans mellan arbete och privatliv som en nyckelprioritet för anstĂ€llda i de tekniska projekt du arbetar med? (Som en pĂ„minnelse undersökte vi ”tekniskt fokuserade” designers.) 58 procent sa ja, ”förklarar Jonathan.

Dessa trender – balans mellan arbete och privatliv, vĂ€lbefinnande och teknik – kan inte fĂ€stas pĂ„ en specifik generation utan istĂ€llet driva varje arbetande generation idag.

En stor pÄverkan: högskolor

Företag anstÀller unga talanger, och dessa arbetare Àr vana vid liv pÄ högskolor, vilket kan leda till whiplash nÀr de hittar en arbetsplats som Àr beroende av motsatta funktioner. Men det börjar förÀndras.

Högskolestudenten lever i en miljö som erbjuder mĂ„nga gemensamma utrymmen – cafeterior, sovsalar och bibliotek – allt inriktat pĂ„ fortlöpande utbildning och utveckling, mĂ„l som drivna arbetare ocksĂ„ delar. Företag som hoppas kunna replikera denna miljö Ă€gnar mer kvadratmeter till “samarbets-, konferens-, support- och rekreationsutrymmen.”

”Över 90 procent av studenterna som gör övergĂ„ngen frĂ„n högskolestĂ€llning till arbetsinstĂ€llning Ă€r” förlorade i övergĂ„ngen ”, sĂ€ger Jonathan,” till stor del pĂ„ grund av skillnaderna i arbetsstilar som deras anstĂ€llningsplats erbjuder och skillnaderna mellan den arbetsinstĂ€llningen och den arbetsmiljö de har vant sig vid pĂ„ college. Om du verkligen vill locka och behĂ„lla yngre talanger, gĂ„ tillbaka till college och se hur den hĂ€r generationen fungerar. ”

Idag prioriterar fyra av tio arbetsgivare anstÀlldas nöjdhet nÀr de bestÀmmer kontorslayouter, vilket indikerar en trend som gÄr framÄt.

En annan oro: avlÀgsna arbetare

Som den lojala TechCo-lÀsaren vet ökar fjÀrrarbetarna: Bara 14 procent kompletterade sitt personliga arbete med fjÀrrarbete 2012, men nÀstan tvÄ tredjedelar anvÀnder fjÀrralternativ idag, och 32 procent av internationella arbetare litar pÄ fjÀrrarbete regelbundet. . Inte överraskande har denna förÀndring mot avlÀgsna arbetsytor pÄverkat hur företag ser pÄ sina fysiska.

”FörhĂ„llandet mellan anstĂ€llda och arbetsstationer har gĂ„tt för mĂ„nga av vĂ„ra kunder. Detta pĂ„verkar naturligtvis ocksĂ„ arbetsplatsens övergripande design. Eftersom tekniken gör det lĂ€ttare för arbetstagare att vara bunden, mĂ„ste organisationer anpassa sitt designtĂ€nkande för att passa de arbetsstilar som eftertraktas av arbetare, ”konstaterar Jonathan.

En bot för vÀlbefinnande

NĂ€r arbetsplatsen utvecklas kan nĂ€sta frĂ„ga att ta itu med arbetstagarnas hĂ€lsa: För mĂ„nga arbetsnarkomaner vĂ€ljer att komma till jobbet Ă€ven nĂ€r de Ă€r sjuka och inte kan prestera som bĂ€st. Uttrycket för detta problem, “presenteeism”, antyder lösningen: Att inte vara nĂ€rvarande. Med tanke pĂ„ de negativa resultat som frĂ„gan orsakar, börjar teknikföretagen vidta motĂ„tgĂ€rder.

”NĂ€r anstĂ€llda kommer till jobbet och inte fungerar helt, visar forskning att deras produktivitet kan minskas med en tredjedel eller mer. Och vi pratar inte ens om produktiviteten hos dem de kan smitta nĂ€r de hostar under ett möte.

”Vi kan se att dessa problem spelar en roll i nuvarande trender pĂ„ arbetsplatsen. NĂ€r vi genomförde vĂ„r primĂ€ra forskning frĂ„gade vi deltagarna i arkitektur och designundersökning om deras tekniska kunders prioriteringar för vĂ€lbefinnande hade förĂ€ndrats under de senaste tvĂ„ Ă„ren. 76 procent sa ja, att hĂ€lsa diskuterades oftare, medan 22 procent inte hade mĂ€rkt en förĂ€ndring – vilket innebar att 98 procent av alla fall prioriterade vĂ€lbefinnande i arbetsplatsdesign var antingen stabil eller stigande. ”

Den omedelbara framtiden för arbetsplatsdesign verkar alltsÄ vara balans mellan arbete och privatliv, integrerade tekniska framsteg och ett fokus pÄ att se till att ingen hostar upp en lunga. Vi borde alla kunna komma bakom den framtidsvisionen.