Varför Huawei inte sÀljer Kirin till andra tillverkare

Avatar for Hamza Tauqeer

Huawei Àr en av de fÄ smarttelefontillverkarna som tillverkar sina egna processorer (HiSilicon Kirin). Samsung tillverkar Exynos-marker inte bara för sina smartphones utan sÀljer dem ocksÄ till andra kunder som Meizu.

Huawei Àr den enda chiptillverkaren i Kina som tillverkar och anvÀnder marker för sina smartphones (Huawei och Honor-enheter). Andra mÀrken som Xiaomi, Oppo, Vivo gÄr antingen till Mediatek eller Qualcomm Snapdragon-serien.

Precis som Apples A-serie (A12 Bionic senaste) och Samsungs Exynos (9810 Senaste) designar Huawei sina egna processorer. Detta gör det möjligt för tillverkaren att optimera sin hÄrdvara och programvara lika för att fÄ bÀsta prestanda genom att interagera med varandra. Det Àr dÀrför Àven med en lÀgre CPU-klockhastighet och mindre RAM kan Apple enkelt slÄ andra Android-enheter.

Huawei HiSilicon Kirin:

Huawei Àr en pionjÀr inom telekom- och kommunikationssektorn. Huawei korsade 92 miljarder dollar i rörelseintÀkterna under 2017.

2004 grundade Huawei HiSilicon för att göra Kirin Soc. Huawei skickade cirka 173 miljoner smartphones som drivs av Kirin-processor bara förra Äret. Huawei anvÀnder ocksÄ Qualcomm 400-serien i sina lÄgtelefoner men 60 till 70% enheter anvÀnder sina hemodlade Kirin-chips överlag och de visade ingen avsikt att anvÀnda Qualcomm-chips i sina mellan- och avancerade enheter.

Detta Àr anledningen till att HiSilicon har blivit en viktig bidragsgivare till Huaweis mobila framgÄng. Utbudet av HiSilicon-processorer har utvidgats genom Ären och omfattar inte bara flaggskeppsprodukterna utan Àven medelomrÄdet.

Varför sÀljer Huawei inte sina Kirin-chipset till andra smarttelefontillverkare?

Brody Ji Àr Senior Product Director för Huawei Consumer Business Group som förklarade:

“För Huawei Ă€r Kirin inte ett företag utan en produkt eller teknik som fungerar som vĂ„r konkurrensfördel mot konkurrerande smarttelefonmĂ€rken.”

Brody Ji (Senior Product Director för Huawei Consumer Business Group)

Han uppgav ocksÄ att de aldrig behandlar HiSilicon Kirin som en produkt utan istÀllet som en immateriell egendom som hjÀlper Huawei att ge ett försprÄng gentemot sina konkurrenter. Det hjÀlper företaget att se annorlunda ut Àn publiken.

Utvecklingen av HiSilicon Kirin:

För att ge dig en bÀttre uppfattning har vi sammanfattat Kirins framsteg.

Kirin 910: De har gjort 28nm SOC som var det första fyrkĂ€rniga chipet med Mali 450MP4 GPU. Kirin 920: Detta var ocksĂ„ en 28 nm men det första oktakĂ€rnchipet som stöder LTE Cat6. Kirin 930: En 28 nm men den hĂ€r gĂ„ngen i 64-bitars oktakĂ€rnchip, SIM-stöd för ‘sky pass’ -funktionen. Kirin 950: 16 nm-chip med A72-kĂ€rnarkitektur med Mali T880 GPU, plus. Den stöder SIP-teknik för att förbĂ€ttra kameraupplevelsen. Kirin 960: 16 nm chip för att anvĂ€nda A73 med Mali-G71. Kirin 970: Ett 10 nm-chip med den första mobila datorplattformen för artificiell intelligens. Kirin 980: VĂ€rldens första 7nm-chip med en dual-core NPU. (Även Qualcomm Snapdragon 845 Ă€r 10 nm).

HiSilicon Kirin 980:

Huawei introducerar sin flaggskeppsapparat Mate 20 nÀsta mÄnad. Enheten levereras med Kirin 980 som Àr en 5G-enhet med en 7nm tillverkningsprocess. Detta gör Kirin mycket snabbare i prestanda med bÀttre energieffektivitet.

Artighet: Huawei

Kirin 980 har tvÄ Cortex A76-kÀrnor klockade vid 2,6 GHz och tvÄ 1,99 GHz Cortex A76-kÀrnor med fyra Cortex A55-kÀrnor som körs pÄ 1,8 GHz. Huawei gjorde detta chip efter 33 Ärs hÄrt arbete och hÀvdar att det Àr det snabbaste chipet hittills.