Varför Indiana Startup Ecosystem Àr en dold pÀrla av innovation

Varför Indiana Startup Ecosystem Àr en dold pÀrla av innovation

West Lafayette Àr kÀnt för att hysa Purdue University dÀr du kan hitta innovation, framÄtblickande studenter och professorer, toppforskningslaboratorier, entreprenörskapsprogram. Det större Lafayette-ekosystemet har ocksÄ ett blomstrande startup-ekosystem som stöds och vÄrdas av företagarledare, myndigheter och ÄtervÀndande grundare.

Stuart Gutwein, advokat vid Gutwein Law, Àr en av ikonerna i samhÀllet som fortsÀtter att söka nya möjligheter för nystartade företag och innovatörer. I den hÀr #StartupsEverywhere-intervjun talar Stuart om det vÀxande samhÀllet, insatser som pÄverkar, de senaste startups och mer.

Vad Àr din roll i ditt ekosystem?

Om dagen Àr jag advokat pÄ Gutwein lag och leda ett team av nÄgra av de smartaste och mest begÄvade advokaterna. Jag trÀnar inom omrÄdena affÀrsbildning, kapitalanskaffning och andra finansiella transaktioner, operativa frÄgor, fusioner och förvÀrv och immateriella rÀttigheter. SÄ jag jobbar alltid och har kontakt med startorganisationer.

Som företag Àr vi sponsorer av och samarbetar med grupper som Àr inkubatorer och promotorer för nystartade företag i Greater Lafayette (som inkluderar Lafayette, Purdue University, West Lafayette och Tippecanoe County), Indianapolis och Minneapolis som Purdue Foundry, MatchBOX Co -Working Studio, The Anvil, zWorks, FoundryX och Venture Club of Indiana (som nu Àr vÀrd för det nya och lovande INX3-evenemanget). Vi erbjuder ocksÄ ett internt program som heter Gutwein Ventures som uppmuntrar anstÀllda att starta och investera i externa affÀrssatsningar. VÄrt mÄl Àr att kontinuerligt vara inblandade i start-communityn sÄ att vi kan erbjuda vÄra kunder sÄ god juridisk rÄdgivning och strategi som möjligt.

Utanför Gutwein Law Àr jag sÄ engagerad i start-communityn sÄ mycket jag kan. Jag tjÀnstgör i Indiana Business Law Survey Commission dÀr vÄr grupp övervÀger rekommendationer om olika Àndringar av affÀrsrÀtten pÄ statsnivÄ. Jag Àr ocksÄ medlem i och sitter i styrelsen för M25 Group, en tidig fas mikro-VC-fond baserad i MellanvÀstern som fokuserar pÄ finansieringsföretag med huvudkontor i MellanvÀstern. Och jag Àr en kapitelchef för VisionTech Partners, ett Indianabaserat ÀngelnÀtverk som lÀnkar investerare till högpotentiella företag i ett tidigt skede.

Vad Àr det mest spÀnnande som har hÀnt i Greater Lafayette det senaste Äret?

För det första skulle jag sÀga investeringar frÄn enskilda förmögenheter tillbaka till Greater Lafayette start-ekosystemet. Dessa investeringar görs genom fonder som M25 Group och Little Engine Ventures. Little Engine Ventures bildades det senaste Äret och har redan haft en enorm inverkan pÄ Greater Lafayette startup community. Det Àr en riskkapitalfond för privata investeringar som syftar till att hjÀlpa kunder, grundare och investerare genom att anvÀnda en konsekvent, stabil strategi för lÄngsiktig tillvÀxt. Fonden Àr sÀrskilt betydelsefull eftersom den bildades av en framgÄngsrik entreprenör, Daryl Starr, av ÄterinvesteringsintÀkterna frÄn hans teknikföretags utgÄng.

En annan ny och spÀnnande hÀndelse i Greater Lafayette start-ekosystemet var skapandet av Purdue Ventures, som Àr Purdue Foundrys paraplymÀrke för startfinansieringsenheter. Inom Purdue Ventures finns fem fonder för att tillhandahÄlla kapitalkÀllor för att stödja Purdues entreprenöriella ekosystem i olika branscher. För mig visar detta Purdues fortsatta fokus pÄ tydlighet pÄ marknaden och lÄngvariga investeringar i kommersialisering av teknik som utvecklats i Purdue Universitys ekosystem.

MatchBOX samarbetsstudio i Lafayette.

MatchBOX coworking Studio i Lafayette

Vilken Àr den största utmaningen du möter i Greater Lafayette?

Attrahera och behÄlla talang. Greater Lafayette Àr ett bra stÀlle att bo och arbeta pÄ, men ofta bestÀmmer topptalang att flytta till antingen Indianapolis eller Chicago dÀr fler resurser finns tillgÀngliga. Som sagt, Greater Lafayette som helhet, och mer specifikt, Purdue University, vÄrda och producera mÄnga högkvalitativa idéer och mÀnniskor. Jag hoppas att vi kan fortsÀtta vÀxa Greater Lafayette till ett av epicentren för innovation och startstöd. Under tiden kommer vi att arbeta för att tillhandahÄlla oövertrÀffade resurser för alla lysande mÀnniskor som samlas runt Purdue University för att lÀra sig, vÀxa och inkubera sina idéer. Greater Lafayette har det unika privilegiet att importera stor talang genom Purdue University, och det Àr vÄrt jobb som samhÀlle att utrusta talangen och hjÀlpa dem att dra nytta av sina idéer.

Vilka Àr nÄgra av de insatser som har hjÀlpt ditt ekosystem att vÀxa?

Vart ska jag börja? VÄra mest inflytelserika insatser kommer frÄn ett antal kÀllor, inklusive företagsledare, lokala myndigheter, ett universitet, investerare, en riskkapitalfond och aktiviteter och evenemang. HÀr Àr nÄgra (ursÀkta mig om jag har saknat nÄgon):

Företagsledare: Paroon Chadha of Passageways; Johnny Park of Spensa Technologies; Steve Mogensen och Jessica Huber frÄn SpeechVive; Daryl Starr frÄn Little Engine Ventures Capital, tidigare Advanced Ag Solutions; Prahasith Veluvolu frÄn Mimir; Mikel Berger frÄn Delmar och Little Engine Ventures; och Sherine Abdelmawla frÄn Akanocure Pharmaceuticals. Dessa ledare Àr inte bara ivriga affÀrsmÀn, utan Àr engagerade i att hjÀlpa vÄrt samhÀlle att blomstra.

Regering: De större Lafayette-regeringarna (Lafayette, West Lafayette och Tippecanoe County) har alltid visat sitt stöd för lokala entreprenörer. Till exempel kombinerade de lokala myndigheterna tillsammans med andra företag i omrÄdet resurser för att finansiera ombyggnaden av underlÀttningar för tvÄ samarbetsplatser, MatchBOX Co-Working Studio och The Anvil.

Purdue University: Med framÄtblickande studenter och professorer, toppforskningslaboratorier, entreprenörskapsprogram och ett omfattande kontor för tekniköverföring Àr Purdue University en idealisk partner för att underlÀtta tillvÀxt i samhÀllet. Det Àr ett av de bÀsta forskningsuniversiteten i landet, och dess resurser Àr ovÀrderliga för start-communityn hÀr.

Investerare: TyvÀrr Àr kapital förmodligen den minst synliga delen av Greater Lafayette Startup Community. Med det sagt finns det flera oberoende investerare som Àr aktivt involverade i nystartade affÀrssatsningar. Det finns ocksÄ en hel del investerargrupper som Àr aktivt involverade som Purdue Ventures, Little Engine Ventures, M25 Group, Elevate Ventures och angel-investerarna frÄn VisionTech.

M25 Group: Jag listade dem i investerarkategorin, men jag ville sÀrskilt uppmÀrksamma M25 Group. Dess grundare och verkstÀllande direktör, Victor Gutwein, och direktör, Mike Asem, som gick med i M25 vid stÀngningen av sin andra fond, tillbringade bÄda delar av sin barndom i Greater Lafayette. Mike gick pÄ Purdue University, och medan han var dÀr kÀmpade han The Anvil, som Àr det största studentdrivna coworking-rummet och startinkubatorn i vÀrlden. Innan Mike gick med i M25 var han chef för samarbetsrelationer vid Purdue-gjuteriet. Victor deltog i University of Chicago dÀr han satt i styrelsen för UChicagos första studentdrivna satsningsfond. Nyligen blev Victor inbjuden att gÄ med i 22: e klassen i Kauffman Fellows-programmet, en organisation som fokuserar pÄ att skapa ett vÀrldsomspÀnnande nÀtverk av riskkapitalister, ledare och innovatörer genom utbildning och innovation.

Aktiviteter och evenemang: HÀr Àr det mycket engagemang i samhÀllet. Greater Lafayette rymmer flera entreprenörsliga hÀndelser. NÄgra av dem inkluderar: The Spirited Entrepreneur hosted by the Purdue Foundry, Verge events, Startup Weekends, The Boiler, Lemonade Day, Forge Innovation Series, and the Greater Lafayettech Meetup.

VÄrt företag har hjÀlpt mer Àn 150 nystartade företag med bildande av enheter, kapitalanskaffning, skydd av immateriella rÀttigheter, fusioner och förvÀrvstransaktioner och andra allmÀnna rÄd. Vi har ocksÄ kontorstid pÄ flera samarbetsplatser runt Greater Lafayette dÀr vi erbjuder gratis upptÀckssessioner med nystartade företag för att hjÀlpa dem att avgöra vad som kommer nÀsta i deras tillvÀxtprocess.

Vad Àr ditt mÄl för nÀsta Är? De kommande 5 Ären?

Ett av mina första mÄl Àr att utveckla en kadens för Chicago, Indianapolis och andra företagsledare i MellanvÀstern (eller pÄ annat sÀtt kopplade till Purdue University) för att besöka Greater Lafayette-omrÄdet för att se vad vi gör. Enligt min mening Àr Greater Lafayette en dold pÀrla av innovation och kan se en hel del nytta av att ansluta till andra utanför sitt eget ekosystem.

Vad Àr nÄgra nystartade företag att titta pÄ kommer frÄn Greater Lafayette?

Tja, det har varit en hel del.

Spensa Technologies, vilket skapar teknik för att hjÀlpa jordbruksföretag att bÀttre förutsÀga, kontrollera och förhindra insektsmönster, ogrÀs och sjukdomar. Genom att tillÄta rapportering i realtid fÄr odlare omedelbar tillgÄng till viktiga uppdateringar som gör det möjligt för dem att vara proaktiva i sina spray- och skadedjurslösningar.

Mimir, utvecklar molnbaserad teknik för automatiserad klassificering och upptÀckt av plagiering i kurser. Det skapades av tre studenter frÄn Purdue University och var inrymt lokalt i The Anvil, ett samarbetsutrymme, tills nyligen. De finns nu i Indianapolis och deltog till och med i Y Combinator och följde i fotspÄren frÄn företag som Airbnb, Reddit och Dropbox. Mimirs anslutning till Lafayette ensam har varit vÀrdefull för vÄr lokala startgrupp. De innoverar stÀndigt och har tagit upp betydande finansieringsrundor, sÄ jag tvivlar inte pÄ att de kommer att fortsÀtta vÀxa.

Socio Àr ett applikationsföretag med huvudkontor i Greater Lafayette som tillÄter anvÀndare i nÀrheten av varandra att utbyta kontaktinformation som e-post, telefonnummer och sociala medier genom att helt enkelt skaka sina telefoner. Det har fÄtt en hel del dragkraft, som specifikt sprider sig snabbt i den statliga industrin.

LÀs mer om Indiana startup-ekosystemet pÄ TechCo