Varför Maine Tech Scene lockar investerare i Silicon Valley

Varför Maine Tech Scene lockar investerare i Silicon Valley

Portland, Maine har sett en massa startaktiviteter under det senaste Ă„ret. FrĂ„n Vet First Choice’s höjning pĂ„ 223 miljoner dollar, till CashStar’s förvĂ€rv av Blackhawk Network för $ 175 miljoner och allt dĂ€remellan, Ă€r det tekniska ekosystemet levande och visar inga tecken pĂ„ att sakta ner.

Jess Knox, grundare av Maine Startup and Create Week och medgrundare av Startup Portland och Venture Hall, Àr en kraft i Portland, Maine-scenen och gör steg för att vÀxa entreprenörskap. I den hÀr intervjun med #StartupsEverywhere diskuterar han det senaste frÄn Venture Hall, insatser som har hjÀlpt samhÀllet att vÀxa och vad som Àr nÀsta för Portland.

Vad Àr din individuella roll i ditt ekosystem?

Jag Àr grundaren av Maine start och skapa vecka, grundare av Start av Portland och Venture Halloch direktören för Maine pÄskyndar tillvÀxten.

Vad gör Venture Hall?

Venture Hall Àr en ideell, utbildningsorganisation som fokuserar pÄ att stödja företag med hög tillvÀxt och hög effekt. Vi kan hjÀlpa dessa företag att nÄ sina mÄl genom beprövad programmering, mentorer och tjÀnster. Vi driver ocksÄ en vÄrdinriktad sommaraccelerator och en kodskola, stöder en lokal grupp av företag och organiserar evenemang för att samla talang, idéer och resurser för att investera i utvecklingen av innovationsdrivna företag.

Vad Àr det mest spÀnnande som har hÀnt i Portland det senaste Äret?

För det första har företagsgemenskapens engagemang som innovationspartners ökat avsevÀrt (MaineHealth och Unum Àr nu vÄra partner i vÄrt acceleratorprogram). Den andra Àr ökningen av deltagande av privata stiftelser i vÄrt ekosystem. Maine Community Foundation valde till exempel entreprenörskap som ett av sina sju mÄl för det kommande decenniet, och Harold Alfond Foundation bidrog nyligen med 5,2 miljoner dollar till Thomas College för ett Business Innovation Center.

Vilken Àr den största utmaningen du möter i Portland?

Ett stort hinder, som verkligen Ă€r en lĂ„ngsiktig utmaning, Ă€r den kulturella konflikten mellan livskvalitet och att bygga företag i vĂ€rldsklass. MĂ„nga invĂ„nare i Portland har valt att skapa ett hem i staden för den ”livskvalitet” som den traditionellt har erbjudit. Detta vĂ€ger anstrĂ€ngningarna för att skapa vĂ€rldsklass och banbrytande teknik och innovation eftersom mĂ„nga tror att de inte kan samexistera. Alltför ofta pĂ„verkar detta talangrekryteringar, investerarplatser och andra insatser som hjĂ€lper till att bygga ett framgĂ„ngsrikt startekosystem. Jag Ă€r oerhört sĂ€ker pĂ„ att Maine kan vara bĂ„de Vactionland OCH Innovation-land.

Vilka Àr nÄgra av de insatser som har hjÀlpt ditt ekosystem att vÀxa?

Investeringen frĂ„n Blackstone Charitable Foundation 2011 hjĂ€lpte verkligen till att ge det nödvĂ€ndiga brĂ€nslet till mĂ€nniskorna i vĂ„rt samhĂ€lle som försökte bygga ekosystemet. Besöket av Steve Cases Rise of the Rest-turnĂ© bidrog ocksĂ„ till att fĂ„ fart. Under de senaste Ă„ren har Portland ocksĂ„ haft nĂ„gra stora förvĂ€rv – över 300 miljoner dollar i vĂ€rde – som för vĂ„r lilla stad pĂ„ 63 000 var riktigt enorma.

Vilka Àr nÄgra av dina lÄngsiktiga mÄl?

Mina huvudmĂ„l för nĂ€sta Ă„r och de kommande fem Ă„ren Ă€r i slutĂ€ndan desamma. För det första behöver vi en hög andel företag i Maine med ambitioner med hög tillvĂ€xt. Vi Ă€r bra pĂ„ att börja, men vi mĂ„ste stödja tillvĂ€xten av grundare som vill engagera sig utanför regionala marknader. För det andra mĂ„ste vi infiltrera det ekonomiska industriella komplexet och stödja en ökning av de mĂ€nniskor som vill bygga ekosystemet – vi behöver fler arrangörer, fler investerare och fler görare som Ă€r fokuserade pĂ„ att stödja företagen i det första mĂ„let. För det tredje hoppas jag kunna öka partnerskap för vĂ„ra nystartade företag utanför Maine pĂ„ platser som Boston, Montreal och Island. Slutligen hoppas jag kunna diversifiera det ekonomiska stödet för start och innovation ekosystemaktiviteter och program som gĂ„r utöver sponsring och till privata stiftelser, företagsfilantropi och individer med hög nettovĂ€rde. Maine Ă€r redo, bĂ„de momentum och geografiskt för att gĂ„ till nĂ€sta nivĂ„, men vi mĂ„ste göra saker för att göra det.

Vilka Àr nÄgra nystartade företag att se frÄn Portland?

Definitivt se upp för: MedRythms, ShockAnalytics, Rapport, HistoryIT, VetsFirstChoice och Tilson Technology.