Varför startups strömmar till Seattle

Varför startups strömmar till Seattle

Amazon, Starbucks, Microsoft, Boeing och Blue Origin Àr bara nÄgra av de stora företagsnamnen som finns i Seattle. Det Àr ocksÄ en av de hetaste platserna för att starta en start. I denna #StartupsEverywhere-serie pratade vi med Brett Greene och Red Russak, grundare pÄ New Tech Northwest om startaktiviteten, hur företag har uppmuntrat ekosystemet, tillgÀngliga resurser, finansiering och mer.

Red Russak (L) och Brett Greene (R) grundade New Tech Seattle och startar ekosystembyggare i regionen Seattle..

Vilka Àr dina respektive roller i det större ekosystemet i Seattle-omrÄdet?

Brett Greene: Jag Ă€r en samhĂ€llsbyggare och kontakt. Som grundare av New Tech Seattle och grundaren av New Tech Northwest driver jag de största mĂ„natliga evenemangen för teknologer och entreprenörer i Seattle, Bellevue och Tacoma. Vi har över 30 000 medlemmar och över 600 mĂ„natliga deltagare vid vanliga möten. Vi samlar alla under filosofin “vad gör du och hur kan jag hjĂ€lpa till?” att fĂ„ stora saker att hĂ€nda för varandra och samhĂ€llet som helhet.

Röd Russak: Sedan 2009 har jag varit en aktiv startledare i det större Seattle-omrÄdet. Jag har uppnÄtt detta genom att samarbeta med Brett för att samordna New Tech Seattle, liksom Cannabis Tech Meetup för alla canna-galna entreprenörer som Àr redo att ta del av denna nybildade bransch. Utöver skapandet av evenemang har jag aktivt hanterat Seattles största nyhetsbrev för starthÀndelser, Startup Digest, och har arbetat heltid vid en start som heter Apptentive under de senaste 5 Ären.

Kan du berÀtta mer om vad New Tech Northwest gör?

Greene: New Tech Northwest Ă€r en paraplyresurs för Pacific Northwest tech community för mĂ€nniskor att komma ut ur sina silor och bidra inte bara till varandra utan ocksĂ„ till vĂ„rt ekosystem. Vi samlar smarta, begĂ„vade mĂ€nniskor som Ă€r intresserade av innovation för att ha kul, lĂ€ra sig om ny eller unik teknik och dela resurser för att hjĂ€lpa varandra att ta sina nĂ€sta karriĂ€rsteg och bygga företag. MĂ„nga tycker att den snabba, roliga, “stadsdel” -miljön för vĂ„ra evenemang Ă€r uppfriskande och hjĂ€lpsam.

Röd: Jag hÄller med. I stort sett applÄderas Seattle för att locka extern (bÄde inhemsk och internationell) talang till vÄr stad, och New Tech öppnar dörren och integrerar dessa mÀnniskor i vÄrt större samhÀlle.

Vad Àr det mest spÀnnande som har hÀnt för New Tech Northwest under de senaste Ären?

Greene: Vi var en av 50 mötesgrupper som blev inbjudna att delta i den första Tech Meetup nÄgonsin i Vita huset i april 2015. Utöver det trÀffade vi ocksÄ 30 000 medlemmar förra Äret.

Röd: Och nÀr vi kommer, har vi fem Ärs jubileum!

Ett nytt Tech Seattle-evenemang.

Seattle Àr en vÀletablerad teknikstad. Varför Àr det en idealisk plats att starta en start?

Röd: Seattle Ă€r hem för nĂ„gra av de största och mest igenkĂ€nnliga tekniska varumĂ€rkena i vĂ€rlden (Amazon, Starbucks, Microsoft, Costco, etc.), och dessa företag gör ett bra jobb med att locka talanger. MĂ„nga av deras tidigare anstĂ€llda startar sina egna företag. Att vara en start i Seattle innebĂ€r att fĂ„ tillgĂ„ng till frukterna av större, vĂ€letablerade företags arbete – frĂ„n den talang de ger, till att ha möjlighet att samarbeta och / eller betjĂ€na dessa företag direkt.

Greene: Förutom den stora tekniska nÀrvaron hÀr finns det mÄnga andra faktorer som gör Seattle till en idealisk plats för att bygga en start. Vi har en miljö av samarbete, en avslappnad men fokuserad attityd, kopplingar till multinationella företag, Àngelgrupper, riskkapitalister, över 300 tekniska möten och ett lokalt universitet i vÀrldsklass, för att inte tala om över 55 högskolor och universitet över hela vÀrlden Washington state.

Vilken Àr den största utmaningen du möter i Seattle-omrÄdet?

Greene: Jag skulle sÀga att den största utmaningen Àr finansiering. Vi har ett bra samhÀlle för Ànglar och riskkapital, men det finns inte sÄ mÄnga jÀmfört med stÀder som San Francisco och New York. Vi har fantastiska företag som rapporterar att de mÄste gÄ till San Francisco för sin initiala finansiering efter att ha försökt att gÄ igenom Seattle-kanaler först.

Vilka unika resurser tillhandahÄller Seattle företagare som de inte kan hitta i traditionella tekniska nav?

Röd: NĂ€r vi jĂ€mför Seattle med New York finner vi att vĂ„ra naturresurser och övergripande tillgĂ„ng till natur och utomhusaktiviteter Ă€r en enorm skillnad. NĂ€r du siktar pĂ„ balans mellan arbete och privatliv Ă€r det en enorm affĂ€r att veta att du kan fly frĂ„n staden till bergen pĂ„ under 30 minuter. En annan stor fördel Ă€r levnadskostnaderna. Seattle Ă€r mycket billigare Ă€n New York eller San Francisco – och vĂ„rt tunnelbanesystem Ă€r mycket yngre och renare!

Finns det specifika offentliga policyer som har möjliggjort innovation eller tillvÀxt i ditt ekosystem?

Röd: Staden Seattle köpte mitt företag, StartupSeattle.com, 2013 och de har förvandlat det till vad som nu Àr The Startup Seattle Initiative. Detta Àr ett utmÀrkt exempel pÄ att vÄr lokala regering engagerar sig i marknadsföringen av start-ekosystemet och kÀmpar för att förbÀttra teknikgemenskapens inkludering.

Greene: Ja, det var definitivt en enorm vinst för att fÄ staden att bli sÄ intimt engagerad i och stödja ditt arbete.

Brett och Red hÄller en presentation.

Brett och Red

Finns det nÄgra nystartade företag att titta pÄ frÄn det större Seattle-omrÄdet?

Greene: Det vÀxer sÄ mÄnga fantastiska företag i vÄrt ekosystem, men för att nÀmna nÄgra:

City Bldr i Seattle gör enorma steg efter tre led för att hjÀlpa husÀgare att fÄ det högsta priset för att sÀlja sina hem och hjÀlpa till att bygga smartare stÀder.

Liftport, som Ă€r baserat i Tacoma, bygger en hiss i rymden. År 2001 började NASA: s Innovative Advanced Concepts-program (NIAC) undersöka genomförbarheten av en rymdhiss. 2003 publicerade de en rapport som beskriver exakt hur man kan byggas och sĂ€ger att det verkligen var möjligt att bygga en rymdhiss och att det fanns mĂ„nga anledningar att bygga en. LiftPort grundades 2003 efter den studien som en spin-off frĂ„n NIAC.

OfferUp frÄn Bellevue vÀrderas för nÀrvarande till över $ 1 miljarder. De har tagit Craigslist-modellen och gjort det enklare och roligare och det fungerar. De Àr nu den största mobilmarknaden för lokala köpare och sÀljare.

Röd: Jag skulle ocksÄ tillÀgga att om du Ànnu inte följer Apptentive, borde du vara. Apptentive hjÀlper vÀrldens största varumÀrken att fÄ feedback frÄn sina kunder. Det Àr ett fantastiskt företag att arbeta för och det kan bara vara en tidsfrÄga innan jag personligen ocksÄ har möjlighet att arbeta med dig (lÀsaren).

LÀs mer om ekosystem runt om i landet hÀr pÄ Tech.Co