Varning: En falsk Amazon Alexa-installationsapp infiltrerade Apples App Store och Àr nu # 6-verktyget

Fake Amazon Alexa Setup App

Apples iOS App Store banade vÀg för andra moderna mobilappbutiker. Innan App Store introducerades 2008 tillsammans med iPhone 3G, var smarttelefonanvÀndare som ville installera appar pÄ sina telefoner att göra det via tredjepartsappförvar pÄ en dator. Dessa appar behövde sedan synkroniseras med telefonen frÄn en dator, tro det eller inte. Det var en enorm smÀrta och det verkar som en livstid sedan, men vi kan fortfarande anvÀnda den hÀr metoden om inte för Apple.

Nu Àr appbutiker normen. Varje mobil- och stationÀr plattform har sin egen appbutik frÄn första parten, och det finns ocksÄ tredjepartsappbutiker som Amazon. De Àr alla ganska lika vid denna tidpunkt, men Apples iOS App Store har fortfarande en stor fördel jÀmfört med resten. Eftersom Apple anvÀnder sÄ strikt övervakning Àr det mycket bÀttre Àn nÄgot annat företag nÀr det gÀller att rensa bort skadlig kod och andra skadliga appar. SjÀlvklart lyckas fortfarande vissa otrevliga appar smyga igenom dÄ och dÄ, och ett sÄdant exempel infiltrerade i App Store under julhelgen. Otroligt, det Àr fortfarande kvar och har nu blivit # 6-appen i kategorin verktyg.

Amazons Echo-högtalare Àr alltid bland de mest populÀra gÄvorna under jul varje Är, och detsamma kan sÀgas 2018. I Är verkar dock en utvecklare dra nytta av alla nya Echo-högtalare som översvÀmmer marknaden och har skapat en falsk Alexa-installationsapp för att lura mÀnniskor att anvÀnda den.

NĂ€r den hĂ€r typen av saker hĂ€nder i iOS App Store flyger den vanligtvis under radaren en kort stund innan den tas bort av Apple. Den hĂ€r gĂ„ngen lyckades emellertid “InstĂ€llning för Amazon Alexa” bli # 6-appen i US App Store under kategorin Verktyg nĂ€r detta skrivs. Det har till och med tusentals recensioner, varav mĂ„nga Ă€r 5 stjĂ€rnor trots att appen faktiskt inte gör nĂ„gonting.

UPPDATERING: Appen tog slutligen bort sen torsdag kvÀll.

Den goda nyheten Ă€r att den hĂ€r appen inte verkar vara sĂ„ dĂ„lig i det stora systemet. Under vĂ„r testning bad den inte om en Amazon-inloggning sĂ„ inga referenser stulits. IstĂ€llet verkar det bara vara en kontant grepp; appen försöker hĂ„lla anvĂ€ndaren engagerad sĂ„ lĂ€nge som möjligt sĂ„ att den kan visa annonser. Utvecklaren Ă€r listad som One World Software och han eller hon har andra appar tillgĂ€ngliga i App Store, till exempel ”Marketplace – Köp SĂ€lj” och ”Alla teckensnitt för Instagram.” Det behöver inte sĂ€gas att du bör undvika alla utvecklarens appar.

HĂ€r Ă€r beskrivningen frĂ„n “InstĂ€llningar för Amazon Alexa” App Store-sida:

Vi lÀr dig hur du korrekt konfigurerar din enhet och ger dig viktiga kommandon!

Funktioner:

-Konfigurera enheten korrekt

-Ta kontroll över enheten, med olika unika kommandon, finns bara i den hÀr appen

Om du nyligen har fÄtt en ny Echo-högtalare och du vill stÀlla in den, var noga med att anvÀnda Amazons riktiga Alexa-app för iOS och inte den falska versionen.