VarumÀrken flyttar definitivt internt för sina marknadsföringsbehov

VarumÀrken flyttar definitivt internt för sina marknadsföringsbehov

En lÄngvarig oro för framtiden för reklam och marknadsföring visar sig vara sant: Digitalmedias vakthund Digiday sammanfattade bara nÄgra datapunkter som tyder pÄ att varumÀrken har flyttat fokus frÄn tredjepartsbyrÄer och mot egenproduktion.

HÀr Àr relevant information frÄn Digidays senaste Beat-rapport.

“ByrĂ„n oroar sig för att varumĂ€rken vill ta med sig produktion och andra tjĂ€nster visar sig vara vĂ€lgrundade: Cirka en tredjedel (32 procent) rapporterar en betydande investering 2016 i egen produktion.”

Ytterligare en tredjedel (36 procent) sĂ€ger att de gör en “nĂ„got betydande” investering. Det Ă€r inte ett massivt skifte, men det Ă€r en tydlig indikator pĂ„ varumĂ€rkesindustrins avsikter.

Vad det betyder

Flytten har lÀnge kommit. Med hÀnvisning till en glansig artikel konstaterar Digiday att redaktörer ökar och skapar fristÄende innehÄll enbart för varumÀrken snarare Àn för en oberoende nyhetsredaktör:

”Ett av de första verkliga tecknen pĂ„ trenden mot internt var spridningen av” varumĂ€rkesredaktioner ”: samlingar av journalister och textförfattare som gick kundsidan till varumĂ€rken sĂ„ varierande som Spotify och Marriott för att bygga ut robusta team av innehĂ„llsproducenter. ”

Eftersom native branding börjar ge mindre och mindre effekt inser varumÀrken att de inte behöver förlita sig pÄ ett etablerat, pÄlitligt namn. NÀr allt kommer omkring kan 44 procent av online-nyhetslÀsarna inte komma ihÄg namnet pÄ en nyhetskÀlla som de hade lÀst under den senaste dagen, enligt en nyligen genomförd studie frÄn Pew Research Center. Om allt som Àr viktigt Àr innehÄllet, varför bry sig om att fÄ det mÀrkt av en respektabel kÀlla?

Tyckte du att den hÀr artikeln var till hjÀlp? Klicka pÄ en av följande knappar

Ja Nej

Vi Àr sÄ glada att du gillade! FÄ mer levererad till din inkorg precis som den.

Vi beklagar att den hĂ€r artikeln inte hjĂ€lpte dig idag – vi vĂ€lkomnar feedback, sĂ„ om du tycker att vi kan förbĂ€ttra vĂ„rt innehĂ„ll kan du skicka ett e-postmeddelande till [email protected]

Adam Àr författare pÄ Tech.co och har arbetat som teknisk författare, bloggare och kopieringsredaktör under det senaste decenniet. Han Àr ocksÄ Forbes-bidragsgivare i förlagsbranschen (och Digital Book World 2018 finalist) och har medverkat i publikationer inklusive Popular Mechanics och IDG Connect. NÀr han inte Àr limmad till TechMeme Àlskar han att besÀtta över 1970-talets sci-fi-konst.