VarumĂ€rket ‘Amazon Exclusive’ upphörde att följa FDI-reglerna för e-handel

VarumÀrket 'Amazon Exclusive' upphörde att följa FDI-reglerna för e-handel

“Amazon har sedan dess uppmanat sina partners, listade under sitt affiliate-marknadsföringsprogram, att anvĂ€nda frasen” tillgĂ€nglig pĂ„ Amazon.in “för produkter”

I ett försök att följa de senaste reglerna som införts av den indiska regeringen nĂ€r det gĂ€ller utlĂ€ndska direktinvesteringar (FDI) har Amazon Indien beslutat att avbryta anvĂ€ndningen av sin “Amazon Exclusive” -mĂ€rkning pĂ„ produkter. I ett e-postmeddelande som skickats ut av företaget till sina online-affiliate-marknadsföringspartners har Amazon Indien sagt följande: ”I enlighet med ett internt mandat har Amazon beslutat att upphöra med anvĂ€ndningen av frasen ‘Amazon Exclusives’ i alla format och i alla media (bĂ„de online och offline marknadsföring och kommunikationskanaler). Följaktligen ber vi dig att vĂ€nligen avsluta anvĂ€ndningen av “Amazon Exclusives” -frasen med omedelbar verkan. Du kan dock anvĂ€nda frasen “TillgĂ€nglig online pĂ„ Amazon.in” i alla fall dĂ€r “Amazon Exclusive” anvĂ€ndes fram till nu.“

Amazon Associates 01

Flytten kommer i ljuset av Indiens senaste e-handel FDI-regler, som sĂ€tter en hel massa begrĂ€nsningar pĂ„ plattformsspecifika erbjudanden. De nya reglerna förbjuder försĂ€ljning av plattformsexklusiva produkter med avsikten att det skapar en orĂ€ttvis, snedvĂ€nd marknadsplats. ÅterförsĂ€ljare som Amazon och Flipkart Ă€r ocksĂ„ förbjudna att anstĂ€lla leverantörer som de Ă€ger i. Till exempel har Cloudtail India, en av Amazons största (och aktieĂ€gda) leverantörer i Indien, sedan dragits tillbaka frĂ„n plattformen.

Förflyttningen ses av mÄnga som regeringen Narendra Modis uppgift att blidka smÄföretagare, som har protesterat mot den enorma utgiftskraften och inflytandet frÄn internationella leverantörer som Amazon och Walmart, vilket i sin tur har pÄverkat mÄnga lokala företag i stor utstrÀckning. Regeringen Àr möjligen angelÀgen om att blidka det vanliga, smÄföretagssamhÀllet i Indien, som till synes kostar till Amazon och Flipkart.

Helt nya Kindle Paperwhite_featured_2

Medan Amazon redan har förklarat förĂ€ndringen i varumĂ€rkesstrategi och nĂ€mnt sina avsikter att stanna â€Ă¶verensstĂ€mmer med alla landets lagar”Trots den tillkommande efterlevnadskostnaden Ă„terstĂ„r det att se om Flipkart ocksĂ„ upphör med texten” Only on Flipkart ”för exklusiva produkter. FrĂ„n vad vi hittills har samlat har den indiska e-handelsenheten som stöds av Walmart tyst tagit bort sĂ„dant varumĂ€rke frĂ„n sina exklusiva produkter.

Ursprungligen gick Amazons Echo-sortiment av enheter frÄn hyllorna, de verkar göra en comeback redan, med alla Echo-produkter som nu anges vara tillgÀngliga igen, frÄn 15 februari. Förbudet mot exklusiva produkter verkar emellertid inte ha pÄverkat Amazon Fire Stick och Kindle e-lÀsare hittills, och det Àr troligt att e-handelsjÀtten kommer att göra undantag för dessa enheter, eftersom de hÄller Amazon.com Inc Àr tillverkarna av dessa produkter. Flipkarts interna varumÀrke, SmartBuy, verkar ocksÄ vara mest pÄ lager för tillfÀllet, och vi vet inte nÀr dessa skulle vara i lager igen.