Vatikanen kommer att delta i SXSW

Vatikanen kommer att delta i SXSW

NÀr du gÄr till SXSW förvÀntar du dig att stöta pÄ nÄgon berömd. Oavsett om det Àr en filmstjÀrna som debuterar en helt ny film eller en musiker som trÀffar en av de mÄnga scenerna vid Austin-konferensen, Àr kÀndisar vanligtvis pÄ menyn. Men om du förvÀntade dig att festligheterna uteslutande skulle vara vÀrd för filmstjÀrnor och musikartister, har du verkligen fel, för Vatikanen gör ett utseende.

Det stÀmmer, den katolska kyrkan kommer att delta i en paneldiskussion med titeln Compassionate Disruption: Vatikanen och innovation. Det kommer att innehÄlla biskop Paul Tighe, den bitrÀdande sekreteraren för det pÄvliga kulturrÄdet, tillsammans med en myriad av tekniska influenser och katolska ledare för att diskutera tro och innovation i vÀrlden idag. Det kommer att bli en historisk första för bÄde SXSW och den katolska kyrkan, som en av de högsta profilhÀndelserna i konferensens historia.

“Konvergensen mellan tro och teknik Ă€r ett spĂ€nnande globalt fenomen som har potential att frĂ€mja förstĂ„else och inflytande över kontinenter och plattformar”, sĂ€ger Hugh Forrest, chef för SXSW Interactive. “Panelen Faith & Technology Meetup och Compassionate Disruption representerar tvĂ„ stora möjligheter för alla som vill skapa och driva meningsfull innovation.”

Medan SXSW kĂ€nns som det sista stĂ€llet religion skulle delta, Ă€r Vatikanens engagemang ett stort steg i rĂ€tt riktning för alla inblandade. Inklusion, i dess mĂ„nga former, kan förĂ€ndra hur mĂ€nniskor tĂ€nker, nĂ„got som Vatikanen och teknologisamhĂ€llet har pĂ„ uppdrag att göra dagligen. Och om du inte tror, ​​frĂ„ga bara pĂ„ven.

”PĂ„ven Franciskus har förklarat att kommunikation, oavsett var och hur den Ă€ger rum, öppnar horisonter och Ă€r en Guds gĂ„va”, sĂ€ger Helen Osman, paneldirektör och moderator. ”Vatikanens engagemang med SXSW Ă€r en demonstration av kyrkans solidaritet med dem som erkĂ€nner det stora ansvar som kommer med denna makt. Vi hoppas att vĂ„rt möte och panel pĂ„ söndagsmorgon erbjuder festivalbesökare chansen att delta i en konversation som strĂ€cker sig över hela kontinenter och alla tros- och plattformssamhĂ€llen. ”

Evenemanget kommer att hÄllas pÄ söndagen den 12 mars kl. 12.30 till 13.30 pÄ Hyatt Regency Austin Zilker Ballroom 2 under den första veckan av den tio dagar lÄnga digital-, musik- och filmfestivalen. Biskop Paul Tighe kommer att gÄ med Christoph Krachten, grundare av VideoDays, och Dr Michael Hertl frÄn katolska TV-Tyskland som paneldeltagare, alla modererade av Osman, den tilltrÀdande presidenten för SIGNIS Nordamerika och tidigare kommunikationschef för den amerikanska katolska biskopskonferensen.