Video av en Tesla Model S som rÀddar sina passagerare pÄ hemska kraschytor online

Elon Musk blir segerrik i kampen för att Äteruppta Teslas fabrik

I maj förra Äret publicerade Tesla en kundberÀttelse pÄ sin webbplats som beskriver en orovÀckande krasch med en modell S och en massiv traktorvagn med tvÄ jetmotorer. Upplagt av Michelle Scott, berÀttar historien om hur hennes man Bill körde sin Model S innan han kom bakom och slutligen skickade honom till att flyga in i nÀmnda traktor innan han snurrade in i en SUV som fÀrdade framför honom.

Model S blev kraftigt krossad och skadad under processen, men tack vare Teslas orubbliga besatthet av sĂ€kerhet lyckades Bill överleva en olycka som rĂ€ddningspersonal pĂ„ platsen – baserat pĂ„ vraket ensam – instinktivt antog var dödlig.

Den statliga truppen som mötte oss pĂ„ akuten med den första polisrapporten sĂ„g till och med misstro i ansiktet. Han sa till Bill, ”Vi trodde alla att vi rullade ut pĂ„ en dödsfall. Jag kan inte tro att jag stĂ„r hĂ€r och pratar med dig, kompis. Du har tur att du körde den bilen. Det Ă€r egentligen den enda anledningen till att du fortfarande Ă€r hĂ€r. ”

Bilden nedan Àr hur Model S sÄg ut efter det faktum.

Nu, Ă„tta mĂ„nader senare, har bilder av olyckan tagit frĂ„n Model S ‘Autopilot-kamera dykt upp, vilket ger oss ett visuellt perspektiv pĂ„ hĂ€ndelsen.

Videon Àr lite hackig, men den ger oss lite mer perspektiv pÄ hur allvarlig pÄverkan och storleken pÄ den inblandade traktorvagnen Àr.

Scott avslutar med att sĂ€ga: ”Tesla Ă€r byggd som en skyddande kapsel runt föraren. Och det rĂ€ddade min man, vĂ„ra barns far. ”

Det Àr faktiskt ingen hemlighet att Teslas VD Elon Musk Àr besatt av att se till att Tesla-fordon Àr bÀst i klassen över alla sÀkerhetsmÄtt. Den första Model S som nÄgonsin testats av US National Highway Traffic Safety Administration, redan 2013, fick som bekant ett 5-stjÀrnigt sÀkerhetsbetyg i varje testad kategori. Följaktligen har Model S ett sÀkerhetsbetyg som endast 1% av tillverkade bilar nÄgonsin uppnÄr.

År 2013 utfĂ€rdade Tesla ett pressmeddelande med mĂ„nga av Model S: s unika sĂ€kerhetsfunktioner.

Model S har fördelen framför att den inte har ett stort bensinmotorblock, vilket skapar en mycket lĂ€ngre krusningszon för att absorbera höghastighetsstöt. Detta Ă€r i grunden ett kraft över avstĂ„ndsproblem – ju lĂ€ngre krusningszonen Ă€r, desto mer tid Ă€r det att sakta ner passagerare vid g belastningar som inte orsakar skador. Precis som att hoppa i en vattenbassĂ€ng frĂ„n hög höjd Ă€r det bĂ€ttre att ha poolen djup och inte innehĂ„lla stenar.

Inte överraskande Àr berÀttelser om Tesla-passagerare som överlever fruktansvÀrda bilkrascher inte sÄ ovanliga. För bara nÄgra fÄ mÄnader sedan, till exempel, kom en modell S med 5 passagerare till en olycka och flög 82 fot i luften innan den vÄldsamt kraschade ner pÄ jorden igen. Otroligt framkom alla 5 passagerare med livshotande skador. Bilden nedan Àr, som det gamla ordsprÄket sÀger, vÀrt tusen ord.