Vikbar Microsoft Surface-enhet med 9-tums hopfÀllbar skÀrm och Android-appkompatibilitet enligt uppgift lanseras nÀsta Är

Vikbar Microsoft Surface-enhet med 9-tums hopfÀllbar skÀrm och Android-appkompatibilitet enligt uppgift lanseras nÀsta Är

“Enligt rapporter kommer den hopfĂ€llbara Surface-enheten att köras pĂ„ en ny version av Windows och vara kompatibel med Android-appar”

Efter mycket spekulationer och rykten verkar ingenting ha kommit ut ur Microsofts hemliga vikbara telefoninsatser, med namnet Project Andromeda, frÄn och med nu. En ny rapport frÄn Forbes antyder emellertid nÄgot annat och sÀger att företaget Àntligen har en mer konkret riktning mot sitt vikbara enhetsprojekt, som kommer att lanseras i form av en surfplatta med surfplatta som öppnar upp till en 9-tums skÀrm.

Enligt en Forbes-rapport sÀger Jeff Lin frÄn IHS Markit med hÀnvisning till kÀllor i försörjningskedjan att enheten nÀrmar sig produktionsfasen. Enhetens detaljer inkluderar en 9-tums skÀrm, som kan fÀllas inÄt för att ge ett kompakt fotavtryck. Men till skillnad frÄn hopfÀllbara telefoner som hittills slÀppts kan Microsoft inte erbjuda en skÀrm utanför för att erbjuda dedikerad telefonfunktionalitet. IstÀllet delar den inre vikningen och svÀngjÀrnet upp skÀrmen i tvÄ halvor och erbjuder i sin tur ett dubbelt skÀrmgrÀnssnitt som möjliggör multitasking av olika typer.

Enheten förvĂ€ntas köra pĂ„ den Snapdragon-konkurrerande Intel Lakefield 10nm hybrid SoC, som i sig har varit mycket hyped och förvĂ€ntas starta en tid senare i Ă„r. Den nya processortypen kommer att vara Intels svar pĂ„ Qualcomms Snapdragon SoC för bĂ€rbara datorer och AMD Ryzen 3-sortimentet och riktar sig mot suddighet av linjer mellan mobiler, surfplattor och bĂ€rbara datorer – nĂ„got som Microsoft sjĂ€lv möjligen siktar med den hopfĂ€llbara Surface-enheten. Det Redmond-baserade företaget har öppnat en stor del av sitt ekosystem för plattformsintegration pĂ„ senare tid, vilket ocksĂ„ avskaffar det plattformsbegrĂ€nsande Universal Windows Platform-projektet.

Microsoft Surface Book 2 recension26

Som sÄdan förvÀntas den hopfÀllbara Surface-enheten vara baserad pÄ en ny version av Windows 10, kallad Windows Core OS (WCOS). Detta kommer tydligen att lÄna mycket av skalkoden frÄn Windows 10, samtidigt som den erbjuder en annan bas som kommer att ge kompatibilitet med iCloud och de flesta Android-appar till systemet, samtidigt som stöd för traditionella Windows-appar bibehÄlls. Den kommer ocksÄ med ett specialiserat anvÀndargrÀnssnitt med dubbla skÀrmar, som kommer att vara signaturen för denna enhet.

I slutet av förra Äret föreslog ordet om det vikbara Surface-projektet att Microsoft kÀmpade för att göra en sammanhÀngande kommersiell mening av en hopfÀllbar enhet som inte var strikt kommersiell. Med de senaste teknologikonferenserna som visar enheter med dubbla skÀrmar i bÀrbara formfaktorer som en ny trend, kan Microsoft strÀva efter att tjÀna pengar genom att erbjuda en bÀrbar datorliknande anvÀndarupplevelse och samtidigt hÄlla en surfplattas skÀrmstorlek som kan vikas ner till formfaktorn för en smartphone . Detta skulle i huvudsak göra det möjligt för Microsoft att erbjuda verktyget för en bÀrbar dator i en kompakt skal pÄ en smartphone.

Den hopfÀllbara Surface-enheten har spionerats för att vara ganska nÀra produktion, och en lansering kan vara möjlig redan under första kvartalet 2020. Detta kommer Àntligen att komma i framkant ett ambitiöst hÄrdvaruprojekt av ett företag som trots att de har fÄtt kritikerrosade enheter , har sett mycket av sina förmögenheter frÄn alla dess programvaruförsök.