Viktiga iOS-appar lÀcker fortfarande data, mÄnader efter att bristen avslöjats

Dold funktion i iOS 10.3 gör det lÀttare att leva med 16 GB iPhones

Tillbaka i februari fick vi veta av en sÀkerhetsforskare att olika iOS-appar i hemlighet kan lÀcka inloggningsdata och annan personlig information till hackare som vet hur iOS fungerar, och hur man kan dra nytta av olika brister. Tre mÄnader senare ser det ut som om mÄnga av dessa appar, inklusive mobilbankapplikationer, inte har fixats.

Sudo Security Group Will Strafach förklarade att inte mindre Àn 76 appar var mottagliga för man-i-mitten-attacker, inklusive bank- och medicinska appar. Hackare kan lura dessa appar för att lÀcka en anvÀndares inloggningsuppgifter, utan att anvÀndaren vet det.

Du skulle tro att apputvecklare skulle gÄ vidare och fixa sina appar efter meddelandet. Det visar sig att nÄgra av dem har gjort det, inklusive HipChat och Foxit. Men ZDNet rapporterar att mÄnga andra inte har vidtagit nÄgot.

https://twitter.com/chronic/status/855975913019899904

Majoriteten av apparna som kan lÀcka anvÀndardata kommer fortfarande att avslöja inloggningsinformation har inte rÀttats, inklusive bankappar Emirates NBD, 21st Century Insurance, Think Mutual Bank och Space Coast Credit Union, för att bara nÀmna nÄgra.

Andra appar, inklusive privat webblÀsare Dolphin Web Browser, blodsockernivÄ Diabetes i schack och en app som gör det möjligt för Indiana-invÄnare att rösta pÄverkas fortfarande av hacket.

Det finns ingen indikation pÄ att nÄgon missbrukar denna iOS-sÀkerhetsfel, men det Àr ingen bra ursÀkt för nÄgon apputvecklare att inte ÄtgÀrda problemen. Om du fortfarande mÄste anvÀnda nÄgon av dessa appar, rekommenderar Strafach att undvika Wi-Fi-nÀtverk och istÀllet anvÀnda din mobilplan.