Vilka fler betalningsbehandlingsalternativ betyder för start av e-handel

Vilka fler betalningsbehandlingsalternativ betyder för start av e-handel

Jag ser mÄnga av förÀndringarna i e-handelsbranschen som pÄverkar vad företag mÄste tÀnka pÄ nÀr de lÀgger till eller hanterar sina betalningssystem. Detta Àr sÀrskilt fallet för startande grundare som jag sjÀlv.

Informationen som presenteras nedan Àr baserad pÄ resultat frÄn kunder som anvÀnder vÄr plattform för betalningshantering och fokuserar pÄ insikter och trender i vilken typ av onlinebetalningar som anvÀnds. MÄnga av vÄra kunder hanterar ocksÄ offlinebetalningsfrÄgor som illustrerar hur integrerade dessa miljöer har blivit.

Kontaktlös, EMV eller bÄda?

Kunder har noterat sin kamp för att rÀkna ut vad de ska anta eftersom vissa av deras kunder föredrar den kontaktlösa metoden, med hjÀlp av digitala plÄnboksverktyg för att slutföra försÀljningen utan att behöva dra ut ett fysiskt kredit- eller bankkort, medan andra gillar att anvÀnda fysiska kort och letar efter för den sÀkerhet som EMV-chiplÀsare ger dem. Vissa digitala plÄnböcker börjar nu ocksÄ stödja onlinebetalningar, vilket gör det mer av en kamp att vÀlja varandra nÀr det gÀller utrustning för betalningsaccept.

Vissa finansinstitut utvecklar EMV-chipkort som har kontaktlösa betalningsfunktioner, vilket innebÀr att det inte finns nÄgot behov av att svepa ett betalkort, vilket ger det bÀsta frÄn bÄda teknikerna. Med fler som accepterar dessa nya betalningstekniker Àr det viktigt att bedöma hur du kan lÀgga till dessa metoder i ditt eget företag, inklusive att förbÀttra din marknadsföringsinsats genom din egen mobilplÄnboksfunktion, lojalitets- och belöningsprogram eller medlemsformat. Ett brett utbud av betalningshanteringsföretag, inklusive mina egna, erbjuder lösningar sÄ att du kan lÀgga till en EMV-maskin i din fysiska butik eller lÀgga till programvara för att acceptera kontaktlösa betalningar.

Förenklade och mobiliserade betalningsprocesser

Med fler som föredrar att genomföra sina transaktioner via sina mobila enheter, inklusive att betala för sina fakturor och slutföra e-handelinköp, mÄste företagen se till att de optimerar för mobilskÀrmen. Det innebÀr att förenkla navigeringsprocessen för dem som vill göra sina betalningar och skapa en lÀttlÀst design som Àr mobilresponsiv.

Gör det inte sÄ att din kund mÄste nypa och expandera bilden pÄ skÀrmen bara för att lÀsa vad de betalar för och hur man slutför transaktionen eller har viss information pÄ sidan. Du vill inte skrÀmma dem genom att skicka dem frÄn din webbplats till en separat betalningswebbplats, eftersom detta avskrÀcker dem frÄn att avsluta processen. IstÀllet gör det sÄ enkelt som möjligt sÄ att fyllda kundvagnar inte överges och fakturan inte lÀmnas för att samla in virtuellt damm.

Delningsekonomin kommer att stimulera peer-to-peer-betalningar

Även om du kanske redan Ă€r medveten om att delningsekonomin Ă€r i centrum under 2017 och dĂ€refter, Ă€r det viktigt att anpassa din betalningsprocess till denna trend.

MÀnniskor Àr vana vid att dela tjÀnster och varor för att göra livet bekvÀmare och fÄ mer pengar för pengarna. Och eftersom de flesta ocksÄ brukade göra nÄgon form av digital betalning, förvÀntas att betalningar kan delas upp pÄ mÄnga olika sÀtt innebÀr att du mÄste tÀnka pÄ att lÀgga till peer-to-peer (P2P) betalningsaccept dÀr mÄnga betalar för att en tjÀnst eller artikel. P2P-betalningssystemet har funktionalitet som lÄter kunderna ange vem som ska betala för vilken del av en rÀkning.

Tidigare kan det hÀnda att du mÄste skriva in olika kortnummer nÀr en part ville dela fliken tvÄ eller tre sÀtt. Nu kommer du att kunna fÄ en betalning bara med ett telefonnummer eller e-postadress, sÄ att olika kunder kan betala dig direkt istÀllet för att behöva dela upp dem mellan sig. Just nu har det Ànnu inte antagits som ett verkligt alternativ för affÀrsbetalningar, men som det hÀr exemplet visar kan det lÀtt gÄ den riktningen.

Unikt ID för köp över flera kanaler

Fler kunder vi arbetar med sÀger att de mÄste arbeta över kanaler eftersom deras e-handelskunder gillar möjligheten att anvÀnda valfri kanal online och offline nÀr stÀmningen slÄr dem. Detta Àr knutet till den ökade efterfrÄgan: Konsumenterna kanske vill köpa online och hÀmta en vara eller anvÀnda sina mobila enheter nÀr de handlar i en butik för att betala för en vara de ser dÀr sÄ att de inte behöver stÄ i kö.

För att lösa detta problem arbetar leverantörer av betalningslösningar med andra utvecklare pÄ konceptet med ett unikt ID för varje kund för att synkronisera alla berörings- och betalningspoÀng för en enda plattform. Detta kommer att göra det lÀttare att uppnÄ on-demand-trenden och samtidigt se till att du som företag kan upprÀtthÄlla en konsekvent betalnings-, lager- och serviceupplevelse. En fullstÀndig lösning för detta tillvÀgagÄngssÀtt har Ànnu inte utvecklats, sÀrskilt eftersom det diskuteras om ÀganderÀtten till data som nu anvÀnds över kanaler och hur det skyddas.

Fler alternativ för högrisk- och nya affÀrssegment

Även om du kanske har ett bra affĂ€rsidĂ© och du vet att det finns en mĂ„lgrupp för det, har efterlevnad och regleringsfrĂ„gor knutit dig till en högriskverksamhet, vilket gör det till synes svĂ„rt att utnyttja vilken typ av betalningsacceptationsalternativ du behöver förverkliga intĂ€ktspotentialen.

Den goda nyheten Ă€r att det finns en e-handelstrend mot att identifiera de nya affĂ€rssegmenten och modellerna som kan driva framtida tillvĂ€xt i betalningsbranschen, sĂ„ nya lösningar utvecklas för att hjĂ€lpa alla typer av företag – frĂ„n nystartade företag med grundare som inte har nĂ„gon etablerad kredit till nya plattformar som crowdfunding och marknadsplatser till internationella kunder.

LÀs mer om e-handel hÀr pÄ Tech.Co