Vilken telefon är människor nöjda med 2020? Galaxy Note 9 från två år sedan

 Vilken telefon är människor nöjda med 2020?  Galaxy Note 9 från två år sedan
Vad hände nyss? Vilken smartphone tror du skulle hamna i en amerikansk kundnöjdhetsundersökning som genomfördes 2020? Kan det vara Apples bästa och dyraste iPhone hittills, iPhone 11 Pro Max? Kanske är det Samsungs tekniskt packade flaggskepp, Galaxy S20 Ultra? Nej, det är Galaxy Note 9, en telefon som lanserades redan 2018.

Den överraskande avslöjandet kommer från en undersökning utförd av det amerikanska kundnöjdhetsindexet (ACSI). Det ber deltagarna att betygsätta sin telefon baserat på flera faktorer, inklusive batteriets livslängd, design, funktioner, ljud- och videokvalitet, programvara och mer.

√Ėverraskande √§r listan toppad av Galaxy Note 9. √Ąven om den fortfarande √§r en utm√§rkt telefon, har det blivit massor av nyare enheter sl√§ppta sedan lanseringen 2018, inklusive dess eftertr√§dare, Note 10, Galaxy S10 och iPhone 11-serien.

Not 9 toppade listan med poäng 85 och rankades bäst i klassen för telefonfunktioner och videokvalitet. Samsung tog också en andraplats med Galaxy S9 + och Galaxy S10, som båda fick 84. Det högsta Apple-inträdet var iPhone XS Max, som också fick 84, medan dess iPhone 11 Pro Max-flaggskepp låg längre ner listan med 82.

Det är intressant att se att både Samsung och Apples äldre telefoner slår de nyare modellerna när det gäller kundnöjdhet. Det kan vara så att vissa konsumenter tycker att de senaste enheterna med sina enorma prislappar borde erbjuda mer för pengarna, eller kanske tycker de bara att deras föregångare helt enkelt var bättre.

Medan Samsung toppade listan för enskilda telefonmodeller blev det sydkoreanska företaget misshandlat av Apple när det kom till kundnöjdhet. Efter att båda företagen hade 81 procent förra året har Apple kommit framåt för att slå sin rival med en poäng med 82 procent. LG kom på tredje plats med 79 procent, medan Motorola var fjärde på 77 procent.

Trots nedgången i försäljning orsakad av Covid-19 ökade den generella kundnöjdheten med smartphones med 1,3 procent jämfört med året innan. Amerikanska operatörstjänster rankades också i undersökningen, med T-Mobile som topp (76 procent) och slog Verizon, AT&T och US Cellular. Sprint kom sist in med 66 procent.